Bordspelmania
https://www.bordspelmania.eu/

Nox' Spellenzolder - Panic Station
https://www.bordspelmania.eu:443/videoreviews-speluitleg/topic6623.html
Pagina 1 van 1

Auteur:  Dharquen [ vr 11 mei 2012, 19:29 ]
Berichttitel:  Nox' Spellenzolder - Panic Station

Uitleg & Review van het spel "Panic Station", uitgegeven door White Goblin Games, door Nox' Spellenzolder.
Vragen, opmerkingen of verzoekjes, mail mij gerust.
4-6 Spelers
30-40 Minuten Speeltijd


Bijlagen:
Panic Station.jpg
Panic Station.jpg [ 85.21 KiB | 962 keer bekeken ]

Auteur:  woozle [ za 12 mei 2012, 09:03 ]
Berichttitel:  Re: Nox' Spellenzolder - Panic Station

Weer een mooie en uitgebreide review :thumbup: Ik kan het alleen niet eens zijn met het cijfer - het is één van mijn favoriete spellen geworden, dus ik ben misschien wel wat vooringenomen :)
Waar je wel volkomen gelijk in hebt, is dat de handleiding die er in het begin bij zat een verschrikking was.

Onze groep speelt het regelmatig en wij hebben het gevoel dat het moeilijk is voor de host om de eerste maal iemand te besmetten. Eén keer dat die eerste besmetting achter de rug is, gaat het wel iets makkelijker. in onze laatste spellen gebeuren de besmettingen ook steeds later in het spel.

Nog wat aanvullingen bij je speluitleg:

- Als je bij de start van het spel in je beginhand een parasiet-kaart hebt, mag je onmiddellijk een nieuwe kaart trekken ter vervanging (zodat je opnieuw 5 handkaarten hebt)
- De startspeler speelt in een ronde 2 keer, daarna wordt de parasiet-fase pas uitgevoerd
- In de parasiet-fase rol je slechts éénmaal voor de verplaatsing van alle parasieten. Je rolt dus niet voor elke parasiet apart.

Auteur:  Dharquen [ za 12 mei 2012, 09:08 ]
Berichttitel:  Re: Nox' Spellenzolder - Panic Station

Bedankt voor je aanvullingen.
En ik ben blij dat je het niet met me eens bent, want dat biedt de forumleden tenminste een gezond perspectief.

Auteur:  woozle [ za 12 mei 2012, 09:27 ]
Berichttitel:  Re: Nox' Spellenzolder - Panic Station

Jij bedankt voor al die leuke video's :thumbup: Ik gebruik ze vaak als basis om nieuwe spellen aan te leren

Auteur:  ditterio [ di 26 feb 2013, 18:27 ]
Berichttitel:  Re: Nox' Spellenzolder - Panic Station

Waar ik de nieuwe Nederlandstalige regels van dit spel vinden aub?

Auteur:  Piet [ di 26 feb 2013, 20:47 ]
Berichttitel:  Re: Nox' Spellenzolder - Panic Station

ditterio schreef:
Waar ik de nieuwe Nederlandstalige regels van dit spel vinden aub?


Op boardgamegeek.

Auteur:  woozle [ di 26 feb 2013, 20:58 ]
Berichttitel:  Re: Nox' Spellenzolder - Panic Station

En een mailtje naar WGG voor een gedrukt exemplaar. Op mijn aanvraag hebben ze me een paar maanden geleden de laatste nieuwe versie opgestuurd.

Auteur:  ditterio [ di 26 feb 2013, 23:09 ]
Berichttitel:  Re: Nox' Spellenzolder - Panic Station

Bedankt!

Auteur:  Bored Gaymer [ ma 18 maart 2013, 01:15 ]
Berichttitel:  Re: Nox' Spellenzolder - Panic Station

woozle schreef:
En een mailtje naar WGG voor een gedrukt exemplaar. Op mijn aanvraag hebben ze me een paar maanden geleden de laatste nieuwe versie opgestuurd.



Hoeveel versies zijn er nu inmiddels dan? Van wanneer is de laatste?

Ik vind het ook een geweldig spel en de regels die bij mijn kopie zaten vond ik niet onduidelijk als sommige andere mensen. Helaas spelen we het niet zo vaak meer, omdat het voor de Host toch wel lastig blijkt te zijn, onze groep geeft te gretig benzineblikken weg tijdens het ruilen.

Auteur:  Dharquen [ ma 18 maart 2013, 21:25 ]
Berichttitel:  Re: Nox' Spellenzolder - Panic Station

Voor zover ik weet is er de eerste druk, met nogal slechte regels.
En een herprint, met de nieuwe V2.2 regels, waarin een aantal correcties/verduidelijkingen zijn aangebracht. De spelcomponenten zijn nog hetzelfde, alleen de regels zijn verbeterd.
Deze zijn overigens ook via Boardgamegeek te downloaden.

Auteur:  woozle [ ma 18 maart 2013, 21:52 ]
Berichttitel:  Re: Nox' Spellenzolder - Panic Station

Bored Gaymer schreef:
woozle schreef:
En een mailtje naar WGG voor een gedrukt exemplaar. Op mijn aanvraag hebben ze me een paar maanden geleden de laatste nieuwe versie opgestuurd.



Hoeveel versies zijn er nu inmiddels dan? Van wanneer is de laatste?

Ik vind het ook een geweldig spel en de regels die bij mijn kopie zaten vond ik niet onduidelijk als sommige andere mensen. Helaas spelen we het niet zo vaak meer, omdat het voor de Host toch wel lastig blijkt te zijn, onze groep geeft te gretig benzineblikken weg tijdens het ruilen.


Als je wat Duits kent, zijn de spelregels van Pegasus ook een aanrader. Zeer duidelijk geschreven en ook terug te vinden op BGG.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/