Lama Express

Spellen voor de jongste spelers voor u gespeeld en voorzien van een persoonlijk oordeel

Moderators: Ereleden, Website beheerders

Forumregels
De BSM-recensenten geven hier hun persoonlijke visie op gespeelde spellen.

Ben je het met hen wel of niet eens? We horen graag jouw reactie, zolang deze rekening houdt met de nettiquette.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Fabrice
Spelauteur
Berichten: 412
Lid geworden op: do 12 okt 2006, 04:06
Zichtbare ondertitel: Persoonlijk
Locatie: Kortrijk
Contacteer:

Lama Express

Bericht door Fabrice »

De lama’s nemen de trein.

Piatnik heeft blijkbaar heil gezien in het opnieuw uitbrengen van spellen uit een ver verleden. Dit is een heruitgave van ‘Fuzzi, Heinz und Schlendrian…fahren mit der Bimmelbahn’. Toen nog uncredited, nu in naam van Manfred Ludwig.Elke speler start het spel met 4 lama’s. Deze krullebollen willen zo snel mogelijk de stal in om van wat vers hooi te genieten. Ze moeten daarvoor te trein nemen. Die noemen we - omdat het zo mooi in het thema past - de Lama Express.
Op het parcours rijden twee van die treinen. Ze rijden op een regenboogparcours en worden aangedreven door een kleurendobbelsteen. In uw beurt, gooit u de kleurendobbelsteen en mag u één van de treinen verplaatsen zodat deze net aan het gegooide kleur grenst. Dit is een kindvriendelijk spel. Het spreek vanzelf dat u de treinen niet mag laten botsen!

Voor en na het bewegen van de express kunnen lama’s op – en afstappen als er een plaatsje vrij is. De lama moet wel netjes op het juiste perron staan.
De speler die aan de beurt is, kan andere lama’s ervan overtuigen om het bospad te verkennen. Zouden ze weten dat ze daarmee kostbare tijd verliezen?

Wie als eerste zijn vier lama’s in de stal kan plaatsen, wint.Lama Express ziet er kleurrijk en kindvriendelijk uit. Dat is prima want het mag duidelijk wezen dat dit spel voor de allerkleinsten bedoeld is. Die vinden het hilarisch als een trein voorbij een stal zoeft waardoor een lama niet kan afstappen. Ha, die pechvogel moet dan een extra rondje afleggen vooraleer hij zijn buikje kan vullen. Even gniffelen ook als een andere speler heeft nagelaten uw lama het bospad (= tijdsverlies) op te duwen.
Voor de ukkies is het trouwens niet altijd even duidelijk welke trein ze het best kunnen verplaatsen. Er moet net iets meer nagedacht worden dan bij het klassieke ‘mens erger je niet’.
Lama Express heeft niet veel om het lijf. Toch merk ik dat de kleintjes veel plezier beleven aan dit spel. Het verwarmt mijn vaderhart.

  • Piatnik (2020)
  • Auteur: Manfred Ludwig
  • N.A.
  • 2-4 spelers vanaf 5 jaar
  • 15 minuten
  • Adviesprijs: €24,9
Bijlagen
Lama Express.jpg
lamaExpress_bord.jpg
Plaats reactie