2 nieuwe kaartspellen bij White Goblin Games

Interessante nieuwtjes en spannende geruchten uit de spellenwereld.
Spellen die binnenkort gaan verschijnen

Moderators: Ereleden, Website beheerders

Forumregels
Het is niet mogelijk om hier een topic aan te maken.

Heb je zelf een nieuwssuggestie, dan mag je deze plaatsen onder de respectievelijke forumdelen:
"bordspellen", "rollenspellen", "verzamelspellen" of 'wargames'.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Bart
Beheerder
Berichten: 6440
Lid geworden op: ma 12 sep 2005, 22:51
Persoonlijke Ondertitel: Nou moe!
Zichtbare ondertitel: Persoonlijk
Locatie: Sint-Truiden - BE

2 nieuwe kaartspellen bij White Goblin Games

Bericht door Bart »

White Goblin Games brengt twee nieuwe kaartspellen uit: Get It! en Kip-Koe-Koning liggen vanaf deze week in de winkels.


Get It!

In Get It! proberen spelers zo snel mogelijk alle kaarten in in oplopende numerieke volgorde uit te spelen. Klinkt makkelijk, maar is het dat ook?

Spelers hebben hiervoor slechts één minuut tijd, ze mogen niet praten... en spelers kunnen hun eigen kaarten niet zien, gelukkig wel die van de andere spelers. Kunnen spelers elkaar de juiste signalen geven en kunnen ze de signalen van hun teamgenoten juist interpreteren om de kaarten op tijd uit te spelen?

Om te winnen moeten de spelers zes spelniveaus voltooien. In niveau 1 worden tien kaarten zo gelijkmatig mogelijk verdeeld. Elke speler neemt zijn bovenste kaart zonder ze zelf te zien en houdt deze zichtbaar voor de andere spelers. De speler met de laagste kaart moet deze uitspelen. De andere spelers kijken de speler met de laagste kaart aan, waardoor deze weet/zou moeten weten dat hij snel de kaart moet spelen. Als dit de juiste kaart is, neemt de speler zijn volgende kaart, zo niet, dan wordt dit niveau opnieuw gespeeld. Bij een tweede falen verliezen de spelers het spel.

Als het niveau voltooid wordt, door alle kaarten correct uit te spelen, worden extra kaarten toegevoegd. Elk niveau voegt nieuwe speciale kaarten toe en er worden ook meer kaarten verdeeld. Zo wordt er gespeeld tot niveau 6 waarbij maar liefst 25 kaarten in één minuut correct moeten afgelegd worden.

Afbeelding

Get it! (White Goblin Games - 2024)
  • auteur: Steffen Benndorf
  • illustraties: Christian Opperer
  • aantal spelers: 3 tot 6
  • leeftijd: vanaf 8 jaar
  • spelduur: 20 à 30 minuten


Kip-Koe-Koning

In dit kaartspel verzamelen de spelers zoveel mogelijk kaarten om punten te verdienen. Afhankelijk van het aantal spelers worden drie kaarten in 6 tot 8 kolommen neergelegd.

Vervolgens geven de spelers tegelijk met beide handen een cijfer aan. Dat cijfer komt overeen met de kaartrij die ze hopen te bemachtigen. Is een speler de enige die dat getal uitbeeldt? Dan neemt hij de drie kaarten uit de rij en voegt ze toe aan zijn verzameling. Heeft een andere speler dezelfde rij aangeduid? Dan krijgt niemand de kaarten en wordt de bovenste kaart uit de rij verwijderd. Zo wordt verder gespeeld totdat alle spelers kaarten van een rij genomen hebben.

Voor de start van de nieuwe ronde worden de rijen opnieuw aangevuld tot drie kaarten. Als een speler aan het einde van een ronde minstens 13 kaarten heeft verzameld, wint de speler met de meeste punten.

Afbeelding

Kip-Koe-Koning (White Goblin Games - 2024)
  • auteur: Reinhard Staupe
  • illustraties: Oliver Freudenreich en Sandra Freudenreich
  • aantal spelers: 2 tot 4
  • leeftijd: vanaf 8 jaar
  • spelduur: 20 minuten
Bijlagen
pic8033165[1].jpg
(44.86 KiB) Nog niet gedownload
pic7935401[1].jpg
Plaats reactie