Embracer Group wil spellengigant Asmodee overnemen

Interessante nieuwtjes en spannende geruchten uit de spellenwereld.
Spellen die binnenkort gaan verschijnen

Moderators: Ereleden, Website beheerders

Forumregels
Het is niet mogelijk om hier een topic aan te maken.

Heb je zelf een nieuwssuggestie, dan mag je deze plaatsen onder de respectievelijke forumdelen:
"bordspellen", "rollenspellen", "verzamelspellen" of 'wargames'.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Bart
Beheerder
Berichten: 6441
Lid geworden op: ma 12 sep 2005, 22:51
Persoonlijke Ondertitel: Nou moe!
Zichtbare ondertitel: Persoonlijk
Locatie: Sint-Truiden - BE

Embracer Group wil spellengigant Asmodee overnemen

Bericht door Bart »

Het Zweedse gamebedrijf Embracer Group meldde gisteren in een persbericht dat het de internationale spellengroep Asmodee wil overnemen voor 2,75 miljard euro. Uitgever Asmodee was de voorbije jaren zelf op het overnamepad en is vandaag het moederhuis van tweeëntwintig spellenstudio's en heel wat bekende spellen. Asmodee telt wereldwijd 2.300 werknemers. Vanochtend bracht Embracer Group een presentatie voor investeerders, analisten en media. Forumgebruiker Nautilus meldde dit nieuws vanmiddag al op ons forum.Embracer Group, met hoofzetel in het Zweedse Karlstad, is de moederholding van diverse bedrijven die pc-, console- en mobiele games ontwikkelen en publiceren voor de wereldwijde gamemarkt. Ze stellen meer dan 9000 mensen te werk in meer dan veertig landen. Indien de overname van Asmodee zou slagen, wordt de bordspellengroep de negende tak binnen de Embracer Group.

Voor deze overname start Embracer Group exclusieve onderhandelingen met Asmodee. Het aandelenpakket wordt overgenomen van PAI Partners -sinds 2018 aandeelhouder- en een groep andere aandeelhouders. Als er een akkoord bereikt wordt en de regelgevende instanties de overname goedkeuren, wordt verwacht dat de overname in de eerste jaarhelft van 2022 kan worden gefinaliseerd.

De rijke catalogus van Asmodee telt zowat driehonderd spellen, waaronder populaire bordspellen als Catan, Ticket to Ride, Dixit, 7 Wonders, Azul en Pandemic. Van vele spellen worden eveneens digitale varianten aangeboden. Daarnaast bezit Asmodee diverse samenwerkingen en licenties van o.a. Magic: The Gathering, Pokémon, Disney, Harry Potter, Lord of the Rings en Star Wars.
Voor Embracer Group biedt deze overname een unieke kans om met bordspellen zijn positie op de gamemarkt te verstevigen. Diverse cijfers wijzen erop dat de bordspellenmarkt een groeimarkt is, de voorbije twee jaar zeker ook met een duwtje in de rug van corona.

Het aandeel van Embracer Group, dat noteert op de beurs van Stockholm op de Nasdaq First North Growth Market, daalde vandaag met maar liefst 7,39%. Dit zou erop kunnen wijzen dat investeerders 2,75 miljard euro toch een forse overnameprijs vinden. Maar beleggers die de aandelen al langer in portefeuille hebben mogen zeker niet klagen.
Websites: Andere bronnen:
Bijlagen
embracer_stockx.PNG
logo_asmodee.png
(10.08 KiB) Nog niet gedownload
Embracer_Pantone_POS.jpg
Gebruikersavatar
Antoi
Hazelnoot Ridder
Berichten: 641
Lid geworden op: do 01 dec 2011, 09:31
Zichtbare ondertitel: Persoonlijk
Locatie: Klundert
Contacteer:

Re: Embracer Group wil spellengigant Asmodee overnemen

Bericht door Antoi »

Bart schreef: De rijke catalogus van Asmodee telt zowat driehonderd spellen, waaronder populaire bordspellen als Catan, Ticket to Ride, Dixit, 7 Wonders, Azul en Pandemic
Je vergat Memoir'44......... :D

Ik weet nooit zo goed of dit nu goed of slecht voor de spellenwereld is.
Na de overname van DOW door Asmodee werd het eerst ook gezien als iets negatiefs en vooral om winst te maken. Maar waar DOW gezegd had bepaalde Memoir'44 uitbreidingen nooit meer te herdrukken is dat onder asmodee toch wel gebeurt. Dat pakte voor de spelers zelf dus goed uit.
organisator van Memoir'44 speldagen bij M44Brigade
Geerius
Party Animal
Berichten: 444
Lid geworden op: wo 24 feb 2016, 19:29
Locatie: Meijel

Re: Embracer Group wil spellengigant Asmodee overnemen

Bericht door Geerius »

Na ruim 3 jaar onderdeel te zijn geweest van Embracer Group komt Asmodee Group toch weer op eigen benen te staan. De Embracer group gaat zichzelf opsplitsen in drie beursgenoteerde bedrijven waarbij Asmodee één van de drie nieuw bedrijven wordt.

Persbericht: https://embracer.com/releases/embracer- ... stockholm/
Afbeelding
Gebruikersavatar
warjan
Garnaal
Berichten: 323
Lid geworden op: vr 01 mar 2013, 12:11
Persoonlijke Ondertitel: game on!
Zichtbare ondertitel: Persoonlijk
Locatie: Groningen
Contacteer:

Re: Embracer Group wil spellengigant Asmodee overnemen

Bericht door warjan »

intrigerend. en met een baklading schuld (waarmee de andere 2 partijen geherfinancieerd zijn), equivalent aan 3,9 jaar winst begreep ik.
arjanvanhouwelingen.com
Geerius
Party Animal
Berichten: 444
Lid geworden op: wo 24 feb 2016, 19:29
Locatie: Meijel

Re: Embracer Group wil spellengigant Asmodee overnemen

Bericht door Geerius »

Dat is inderdaad ook wat ik begreep uit reacties onder het bericht on BoardGameGeek.

Ik ben geen econoom, maar als binnen anderhalf jaar een lening moet worden afgelost van een bedrag van bijna 4 jaar winst dan moet dat geld ergens anders vanaf komen. Het is al een herfinanciering van schulden. Het herfinancieren houdt ergens op. Dus zal Asmodee mogelijk ergens anders geld vandaan moeten halen. Makkelijkste manier lijkt mij is om weer studio's af te stoten die ze massaal opgekocht hebben.

In de reacties op BGG zijn veel mensen bang dat deze stap van Embracer wel eens het faillissement van Asmodee kan betekenen. Dit terwijl de herfinancieringen op de twee andere groepen slechts rond 0,6 jaarwinsten ligt...
Afbeelding
Plaats reactie