Jungle Trip

Spellen voor de jongste spelers voor u gespeeld en voorzien van een persoonlijk oordeel

Moderators: Ereleden, Website beheerders

Forumregels
De BSM-recensenten geven hier hun persoonlijke visie op gespeelde spellen.

Ben je het met hen wel of niet eens? We horen graag jouw reactie, zolang deze rekening houdt met de nettiquette.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
xanthie
Garnaal
Berichten: 300
Lid geworden op: vr 05 sep 2008, 14:31
Locatie: Nieuwenhove

Jungle Trip

Bericht door xanthie »

Op stap in de jungle


Je wil een spelletje spelen, maar het mag niet te lang duren. Je hebt geen zin om uren spelregels te lezen en jouw medespelers willen geen uren naar een speluitleg luisteren. Je wilt tijdens het spelen jouw hoofd niet breken over tactische beslommeringen. Iedereen in de familie moet kunnen meespelen, ook het kleine zusje van vijf jaar en je wilt je toch amuseren. Wel, beste mensen, geloof me of niet, maar er bestaat wel degelijk een spel dat aan alle deze voorwaarden voldoet, namelijk Jungle Trip.

Afbeelding

Jungle Trip bestaat uit 55 kaarten. Iedere speler ontvangt een set van 11 kaarten in de door hem gekozen kleur. Er zijn dus kaarten in vijf verschillende kleuren. De kaarten zijn genummerd van 1 tot en met 6. Van de kaarten 1 t/m 5 bevat iedere set twee kaarten. Een zes komt maar eenmaal voor.

Iemand houdt de score bij en neemt daarvoor een stuk papier en een pen ter hand. De spelers nemen de elf kaarten gedekt in hun hand. Er bestaan hulpmiddelen (houten blokken) om ook jonge kinderen elf kaarten te kunnen geven.

Een spelronde in Jungle Trip bestaat uit elf beurten. Iedere beurt kiezen alle spelers één kaart uit hun hand en leggen die gedekt voor zich neer. Gelijktijdig draaien de spelers hun kaarten om. De speler die de kaart speelde met de hoogste waarde wint de slag. Opgepast, vooraleer men de slag waardeert, worden alle kaarten met gelijke cijfers uit de slag verwijderd. Als er in een spel met drie spelers twee spelers een kaart met waarde vijf spelen en de derde speler een kaart met waarde één, dan wint de speler met de kaart met waarde één de slag.

Iedere slag is één punt. De speler die als eerste 15 punten (of slagen) behaalt, wint Jungle Trip. Dus er zullen verschillende rondes moeten gespeeld worden vooraleer er een winnaar is.

Afbeelding
Copyright Spellenbunker.nl

Jungle Trip is een heel eenvoudig slagenspel. Eenvoudiger kan bijna niet en dus uiterst geschikt om met kinderen te spelen. Kinderen zullen ook het kleurrijke artwork leuk vinden. Voor volwassenen is dit niets meer dan een leuk tussendoortje. Een spel, zoals ik mijn inleiding schreef, waar weinig moet bij nagedacht worden. Natuurlijk zullen echte slagenspelers de kaarten beginnen tellen die al gespeeld zijn en zo misschien de laatste slagen kunnen binnenhalen.
Bijlagen
jungle trip2.jpeg
jungle trip2 copyright Spellenbunker.nl.jpeg
jungle trip1.jpg
(36.38 KiB) Nog niet gedownload
Laatst gewijzigd door xanthie op zo 09 jan 2022, 09:39, 7 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Jerome
Critico
Berichten: 2101
Lid geworden op: vr 25 nov 2005, 22:39
Zichtbare ondertitel: Persoonlijk
Locatie: Eindhoven

Re: Jungle Trip

Bericht door Jerome »

Klinkt leuk genoeg om in huis te halen.
Overigens kan ik de plaatjes in dit stuk niet zien. (opgelost)
Laatst gewijzigd door Jerome op zo 09 jan 2022, 11:20, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
xanthie
Garnaal
Berichten: 300
Lid geworden op: vr 05 sep 2008, 14:31
Locatie: Nieuwenhove

Re: Jungle Trip

Bericht door xanthie »

Het probleem met de afbeeldingen zou hopelijk moeten opgelost zijn.
Plaats reactie