Speloptafel podcast 33 - Bordspellen voor Bollebozen

Goede en informatieve informatie gezien op een andere site? Plaats hier een link en discussieer!

Moderators: Standaard moderators, Ereleden, Website beheerders

Plaats reactie
speloptafel
Jakkiebak!
Berichten: 66
Lid geworden op: do 10 aug 2023, 19:14

Speloptafel podcast 33 - Bordspellen voor Bollebozen

Bericht door speloptafel »

Je kan heel wat leren van bordspellen: ruimtelijk inzicht, sociale interactie en in mijn geval omgaan met teleurstellingen en nederlagen. Maar je kan ook heel wat wetenschappelijke principes en ideeën opdoen met bordspellen.

https://www.speloptafel.nl/speloptafel- ... ollebozen/

Om die reden hebben we Jens en Sara teruggevraagd van Bollebus, een stichting die als doel heeft om de wetenschap een beter imago te geven. Zij komen met een top 5 van spellen met een goede wetenschappelijke basis. Op die manier kan je lol hebben en nog wat leren ook (En je hoeft echt geen bolleboos te zijn om deze spellen leuk te vinden!).

Afbeelding

Kort gezegd zijn er twee verschillende typen spellen met een wetenschappelijke basis: spellen waarbij wetenschap/wiskunde is gebruikt om ze te ontwerpen en spellen met een wetenschappelijk thema. En beide soorten komen voor op de lijst.

Verder was Speloptafel te gast bij Peer Speelt. Dat is een openlucht spellenbeurs, waar je de spellen speelt bij de plaatselijke horeca in het lieflijke plaatsje in Belgisch Limburg.

Sebastiaan van Gestel staat deze week met een Nederlandse versie van de RPG Mausritter op Kickstarter. Toegankelijk, in het Nederlands én geschikt voor families. En dus waagt Sebastiaan zich in het hol van de Bordspellen-leeuw, om hier eens uit te leggen hoe Mausritter in elkaar zit.

https://www.speloptafel.nl/uniek-in-zij ... de-editie/

Afbeelding
Plaats reactie