Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
6 berichten | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: vr 26 apr 2019, 10:44 
Hell Yeah !!!
Avatar gebruiker

Berichten: 652
Woonplaats: Heusden (BE)
Zomerspel wil de kleine, beginnende auteur steunen. Daarom bieden wij aan de creatieve geesten onder ons de kans om hun prototypes in de kijker te zetten. Zo kunnen auteurs hun spellen op 15 en 16 juni tijdens het Zomerspel festival demonstreren.

Het is dan ook met groot plezier dat wij nu de eerste prototypes presenteren. Ben je zelf een beginnende auteur en heb je interesse om deel te nemen? Stuur dan een mail naar [url]bertrand@zomerspel.be[/url] en we helpen je graag verder.

We laten alvast de eerste ontwikkelaar zelf zijn verhaal vertellen:

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: vr 26 apr 2019, 10:50 
Hell Yeah !!!
Avatar gebruiker

Berichten: 652
Woonplaats: Heusden (BE)
Stel jezelf eens voor!

Ik ben Thomas, 34 jaar en afkomstig van Knokke-Heist. In het dagelijkse leven ben ik sinds een aantal jaren werkzaam als manager in Retail. Naast mijn gezin, sport, muziek en film is mijn grote hobby vooral board games. Sinds een goed jaar heb ik mij ook volop gestort op board game design. Dit begon met het aanpassen/upgraden van bestaande spellen maar inmiddels werk ik nu aan grotere projecten :)

Wat is de naam en het thema van jouw spel?

Bijlage:
The warp 1.jpg
The warp 1.jpg [ 27.98 KiB | 245 keer bekeken ]


De naam van het spel is ‘The Warp’ en het thema is science fiction. Het spel situeert zich op een planeet die na een mysterieuze ramp aan zijn lot werd overgelaten. Na 5 jaar van beproeving en opstanden neem je de leiding van één van de overgebleven kolonies op de planeet Yortar. Je kiest welke 2 van de 16 unieke buitenaardse rassen na de recentste opstand aan de macht zijn gekomen en leidt jouw kolonie naar rijkdom, herstel of dominantie.

Hoe zou je jouw spel omschrijven? (doel, mechanismes, duurtijd...)

Het spel is speelbaar voor 2-6 spelers en heeft momenteel een standaard competitieve modus en een teammodus (2v2, 2v2v2 en 3v3). De komende periode wordt hier ook nog een asymmetrische co-op aan toegevoegd en misschien ook een solo mode. De gemiddelde speeltijd is na de eerste keer zo’n 120 tot 150min, afhankelijk van het aantal spelers. Het doel van het spel is het verzamelen van zoveel mogelijk overwinningspunten door het voltrekken van diverse missies (legitimatie van jouw bestuur bekomen)

Op welke manier onderscheidt jouw spel zich van andere bestaande spellen?

The Warp onderscheidt zich van andere spellen door:

- Het is een Full hybrid die veel elementen bevat (resource en card management, area control, bluf, etc) maar vooral ook alle speelstijlen toelaat, gaande van agressieve area control tot een full euro speelstijl. Het is ondanks wat velen een zwaarder thema beschouwen, een spel dat zeer toegankelijk is voor zeer veel speelgroepen.

- Een zeer grote replay value: elk spel andere asymmetrische rassen (16!), andere verbannen rassen, andere persoonlijke missies en een andere eindbaas.

- Hoge interactiviteit en een zeer lage down-time: in nagenoeg elke beurt kunnen ook andere spelers beïnvloeden en beslissingen nemen.

- Mooie artwork en een specifiek ontwikkeld multiversum (met uitgeschreven geschiedenis voor elk ras)

Bijlage:
the warp 3.jpg
the warp 3.jpg [ 40.03 KiB | 243 keer bekeken ]


Wil je meer over The Warp te weten komen?

Dat kan via de volgende facebookpagina: https://www.facebook.com/TheWarpBoardGame/

Wil je The Warp op Zomerspel spelen?

Op zondag 16 juni zal Thomas jullie met veel plezier zijn spel demonstreren!

Bijlage:
The warp 5.jpg
The warp 5.jpg [ 35.85 KiB | 245 keer bekeken ]


Koop nu al je ticket voor Zomerspel op onze website:

https://zomerspel.be/tickets

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: vr 26 apr 2019, 11:00 
Sojaboon
Avatar gebruiker

Berichten: 21
Woonplaats: Merelbeke
Vandaag stellen we ook nog Bipolar van Mike De Greef voor. Het gaat om een educatief spel waarbij de spelers leren over bipolariteit. Wat maakt dit prototype zo bijzonder? Mike heeft zelf bipolariteit en op basis van zijn eigen ervaring wil hij op een speelse manier het grote publiek over deze aandoening informeren. Wij steunen Mike alvast ten volle met zijn project!

Stel jezelf eens voor!

Mijn naam is Mike De Greef, 44 jaar jong en ik woon aan onze Belgische kust te Bredene. Ik studeerde apotheek-assistent en werk momenteel in een zorghotel als receptionist.

Ik heb veel passies: tennis, padel, reizen, webdesign, uitgaan en natuurlijk ook een goed bordspel spelen met mijn beste vrienden en met mijn lieve vriendin. ;)

Wat is de naam en het thema van jouw spel?

Bijlage:
Bipolar.jpg
Bipolar.jpg [ 19.78 KiB | 242 keer bekeken ]


De naam van het spel is Bipolar. In dit spel neem je de rol over van een persoon die bipolair is. Je zal enkele levensechte triggers krijgen die lijden tot bepaalde symptomen. Door het verzamelen van ervaring leer je omgaan met die symptomen en zo leer je bepaalde situaties te overwinnen.

Hoe zou je jouw spel omschrijven? (doel, mechanismes, duurtijd…)

Het doel is mensen te leren wat bipolariteit is. Met dit spel wil ik graag taboes doorbreken en mensen de mogelijkheid geven om erover te praten, en dit op een leuke manier.
Bipolar is een deckbuilder,kaartspel.
Duur: een tiental minuten uitleg en het is ongeveer een half uurtje spelen.

Op welke manier onderscheidt jouw spel zich van andere bestaande spellen?

Het thema is origineel en de ervaring die je beleeft is vernieuwend. Het is op zich al een tof spel, met daar aan gekoppeld een grote educatieve meerwaarde.

Wil je meer over Bipolar te weten komen?

Dat kan via de volgende facebookpagina: https://www.facebook.com/groups/123152948520594/ en via de website: http://www.mikevsnet.be

Wil je Bipolar op Zomerspel spelen?

Op zaterdag 15 juni zal Mike op het festival aanwezig zijn!


Koop nu al goedkoper je ticket voor Zomerspel op onze website: https://zomerspel.be/tickets

_________________


ZOMERSPEL Bovenal spellenfestival


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: di 14 mei 2019, 11:39 
Sojaboon
Avatar gebruiker

Berichten: 21
Woonplaats: Merelbeke
Een paar weken geleden hebben we Bipolar van Mike De Greef voorgesteld (https://www.facebook.com/groups/123152948520594/ ).

Vandaag komt het spel “Transplanet” van Jonas De Meulenare aan bod. We laten de spelauteur zelf het woord voeren:

Stel jezelf eens voor!

Hallo, ik ben Jonas De Meulenaere, 36 jaar. Ik maak al bordspellen sinds ik in de lagere school zat, al waren het toen varianten op bekende spellen als Monopoly. Het is echter pas later, na de ontdekking van Catan en gelijkaardige spelen, dat ik mijn oude hobby "herontdekte".

Wat is de naam en het thema van jouw spel?

Bijlage:
Transplanet.jpg
Transplanet.jpg [ 51.78 KiB | 136 keer bekeken ]


In "Transplanet" ben je een missieleider die een nieuwe planeet heeft ontdekt voor je volk. De planeet van je volk is immers een beetje "uitgeleefd", om het eufemistisch uit te drukken. Je moet planten verzamelen om je pas ontdekte planeet leven in te blazen, maar hiervoor moet je concurreren met de andere missieleiders. Er zal immers slechts 1 planeet worden gekoloniseerd, de andere missieleiders worden aan hun lot overgelaten...

Hoe zou je jouw spel omschrijven? (doel, mechanismes, duurtijd…)

Het spel is geschikt voor 2 tot 4 spelers en duurt 1 tot 2 uur. Het doel is om 10 planten te verzamelen op jouw planeet. Er zijn verschillende manieren om aan planten te geraken, en je kan verschillende types schepen inzetten (vrachtschepen, aanvalsschepen). Het is een pick-up-and-deliver spel, waarbij er zich in de eerste plaats een positioneel spel ontwikkelt op het spelbord.

Op welke manier onderscheidt jouw spel zich van andere bestaande spellen?

Het is een strategisch spel waarin werkers op twee manieren kunnen worden ingezet: als "schaak"-stukken of als productie-units.

Alle spelers blijven tot op het einde kans maken om te winnen, mede door de "Ark" pion, die voor balans zorgt in het universum.

Dat je de schepen echt moet in- en uitladen om goederen te vervoeren, is iets dat ik zelf nog niet heb gezien bij een spel, tenzij in Levensweg misschien.

Het speelt zeer strategisch met 2 spelers, zonder speciale regels.

Bijlage:
Transplanet 2.jpg
Transplanet 2.jpg [ 81.7 KiB | 136 keer bekeken ]


Wil je meer over Transplanet te weten komen?
Dat kan via: https://www.facebook.com/transplanet.game/

Wil je Transplanet op Zomerspel spelen?
Op zaterdag 15 juni zal Jonas op het festival aanwezig zijn!

Koop nu al aan een goedkoper tarief jouw ticket voor Zomerspel op onze website: https://zomerspel.be/tickets

Ben je zelf een beginnende auteur en heb je interesse om deel te nemen aan Zomerspel Festival? Stuur dan een mail naar bertrand@zomerspel.be en we helpen je graag verder.

_________________


ZOMERSPEL Bovenal spellenfestival


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: di 21 mei 2019, 19:26 
Sojaboon
Avatar gebruiker

Berichten: 21
Woonplaats: Merelbeke
Onlangs hebben jullie kennis kunnen maken met "Transplanet" van Jonas De Meulenaere (https://www.facebook.com/transplanet.game/ ). Vandaag is het de beurt aan Jimmy Praet om zijn prototype van "Chartalea" voor te stellen:

Stel jezelf eens voor!
Mijn naam is Jimmy Praet. Ik ben 34 jaar, afkomstig uit Denderleeuw en werkzaam als software ontwikkelaar. Sinds enkele jaren ben ik gebeten door de boardgame microbe. Eén van mijn favoriete spelmechanismen is deck-building. Vooral games die deck-building op een geslaagde manier combineren met andere elementen spreken me aan (denk aan Clank, Quest for El Dorado, ...).

Samen met mijn collega Pieter Mensalt, ook een boardgame fanaat, kwam ik op het idee om zelf een spel te ontwikkelen. We hebben de koppen bij elkaar gestoken om een leuk spelmechanisme te combineren met een deck-building game, en zo is het concept voor "Chartalea" tot stand gekomen.

Wat is de naam en het thema van jouw spel?

Afbeelding

De naam van het spel is "Chartalea", een samenvoeging van de Latijnse woorden voor kaart (charta) en dobbelsteen (alea). In deze deck-building en dice-rolling game, kruipen spelers in de huid van Goden uit de Griekse, Egyptische, Maya of Noorse mythologie. De Goden nemen het tegen elkaar op in een spannende strijd tot de ultieme winnaar bekend is.

Hoe zou je jouw spel omschrijven? (doel, mechanismes, duurtijd…)

Elke speler begint met 50 levenspunten en een basis deck van 10 kaarten (waarvan er 3 uniek zijn per gekozen God). In je beurt speel je kaarten uit je hand om resources te verzamelen of andere acties uit te voeren. Je deck kan bestaan uit volgeden kaarten:

• "Geld" om nieuwe kaarten aan te schaffen en toe te voegen aan je deck

• "Aanval" om je tegenstanders, hun Companions, of Monsters mee aan te vallen

• "Genezing" om je levenspunten terug omhoog te krikken

• "Verdediging" om je te verdedigen tegen de aanvallen van je tegenstanders

• "Macht" tokens die je kan spenderen om Goddelijke Krachten uit te voeren.

Winnen doe je ofwel door de levenspunten van je tegenstander(s) op 0 te krijgen, ofwel door genoeg Macht tokens te vergaren om je meester van de 4 Mythische Schriftrollen te maken.

De speelduur is ongeveer 45-60 minuten. Momenteel lijkt het ons best om 1vs1 te spelen, maar we werken ook aan een 3 en 4-speler modus.

Op welke manier onderscheidt jouw spel zich van andere bestaande spellen?

Chartalea ontleent een aantal herkenbare basis elementen aan andere spellen in het genre van competitieve deck-builders (denk aan Star/Hero Realms, Shards of Infinity, ...). Wie dit soort spellen ooit heeft gespeeld zal vlot aan de slag kunnen met Chartalea.

Maar Chartalea onderscheidt zich uiteraard van deze bestaande spellen, en wel door de volgende aspecten:

Afbeelding

• Dobbelstenen: sommige kaarten (Items) leveren een vast aantal resources op, terwijl andere kaarten (Acties) een variabel aantal resources opleveren. Het spel bevat 20 custom dobbelstenen. Maar wees gerust, er zitten ook voldoende manieren in het spel om deze extra geluksfactor te kunnen bedwingen.

• Goddelijke Krachten: tijdens het spel zullen spelers Macht tokens vergaren. Deze kunnen gespendeerd worden om "Goddelijke Krachten" uit te voeren.
• Variable Player Powers: elke God heeft zijn eigen set van unieke starter kaarten, en een aantal unieke Goddelijke Krachten.

• Mythische Schriftrollen: je tegenstanders vernietigen is niet de enige manier om Chartalea te winnen. Je kan Mythische Schriftrollen bekomen in ruil voor Macht tokens. Deze Schriftrollen hebben elk een uniek effect dat je elke beurt kan activeren. Wie erin slaagt alle 4 de Schriftrollen te bemachtigen en te activeren, wint onmiddellijk het spel.

• Monsters: sommige kaarten worden bewaakt door vervaarljke Monsters, die een grote impact kunnen hebben op het spelverloop. Wie het Monster verslaat, verkrijgt deze bewaakte kaart en daar bovenop een éénmalig te gebruiken willekeurige Schatkist fiche.

• Vervloekte kaarten: deze hebben een negatief effect en komen daarom niet in jouw deck terecht, maar gaan naar de hand van je tegenstander.

• Uitdagingen: volbreng een uitdaging en je krijgt een éénmalig bonus effect.

• Locaties: elke locatie heeft een andere impact op de standaard regels van het spel.

• Gebeurtenissen: speciale gebeurtenissen die het spelverloop beïnvloeden.

• Unieke en thematische kaarten: er is veel aandacht besteed aan de thematische setting (Griekse, Egyptische, Maya en Noorse mythologie) van alle kaarten in het spel. Bovendien is elke kaart in het Market Deck uniek.

Wil je meer over Chartalea te weten komen?
Dat kan via: https://www.facebook.com/Chartalea/

Wil je Chartalea op Zomerspel spelen?
Op zaterdag 15 juni zal Jimmy op het festival aanwezig zijn!

Foto’s:
https://www.facebook.com/pg/Chartalea/p ... 8730310536

Voorlopige versie van de spelregels:
http://www.chartalea.com/rulebook.pdf

_________________


ZOMERSPEL Bovenal spellenfestival


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: vr 24 mei 2019, 11:20 
Sojaboon
Avatar gebruiker

Berichten: 21
Woonplaats: Merelbeke
Deze week hebben we "Chartalea", het prototype van Jimmy Praet, voorgesteld (https://www.facebook.com/Chartalea/). Op naar het volgende spel! We laten Cinnamon Games aan het woord over hun allereerste project:

Stel jezelf eens voor!

Wij zijn Cinnamon Games, een nieuwe uitgever van Nederlandse bodem. Onze focus ligt op het creëren van elegante spellen met veel spanning en spelerinteractie.

Wat is de naam en het thema van jouw spel?

Afbeelding

In Oh, Fox! kruipen spelers heimelijk in de rol van dieren uit het bos. Prooidieren zijn op zoek naar voedsel, terwijl zij opgejaagd worden door het roofdier.

Hoe zou je jouw spel omschrijven? (doel, mechanismes, duurtijd…)

Prooidieren proberen zoveel mogelijk voedsel te verzamelen en het roofdier te vermijden, terwijl het roofdier probeert de prooidieren te pakken te krijgen. Gedurende 8 rondes bewegen spelers door het bos middels gelijktijdig gespeelde bewegingskaarten die voor iedereen zichtbaar zijn. Echter, de spelerfiguren blijven stilstaan tot het einde van het spel! Spelers proberen hun eigen identiteit zoveel mogelijk verborgen te houden terwijl zij proberen te achterhalen wie de anderen zijn, voordat het te laat is... Oh, Fox! is een spannend deductiespel voor 2-4 spelers met een speeltijd van 20 minuten.

Op welke manier onderscheidt jouw spel zich van andere bestaande spellen?

Afbeelding

Op elegante wijze combineert Oh, Fox! de deductie van een geheim rollenspel met beweging over een bord. Spelers kunnen elkaars bewegingskaarten rechtstreeks zien, waarmee zij de ander kunnen uitvogelen, of juist op het verkeerde been gezet kunnen worden... De simpele regels maken Oh, Fox! een toegankelijk spel, terwijl het analyseren en voor de gek houden van de ander de mogelijkheid tot veel tactische diepgang biedt.

Wil je meer over "Oh, Fox!" te weten komen?
Dat kan via: http://cinnamongames.com/

Wil je "Oh, Fox!" eens spelen?
Op zaterdag 15 juni en zondag 16 juni kan je het prototype op Zomerspel festival komen uitproberen.

_________________


ZOMERSPEL Bovenal spellenfestival


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
6 berichten | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Zomerspel  
 Feed - Onderwerp - Zomerspel presenteert prototypes  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Tags[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO