Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  




Waarder dit artikel

Dit artikel heeft een waardering van 3
0 stemmen zijn uitgebracht.
 

Zoek artikel
 
Uitgebreid zoeken
 

Opties
 

Stenen Tijdperk spelbespreking
Geschreven door sarah_spel in zicht op vr 01 okt 2010, 21:10
Dit artikel is 978 bekeken
Stenen Tijdperk
Ben jij uit het juiste hout gesneden?


Elk tijdperk heeft zijn uitdagingen. In het stenen tijdperk was het simpel. ’s Nachts luister je rond het kampvuur naar de taakverdeling van de hoofdman. Overdag voer je die bevelen uit. Je bouwt hutten, bevecht een mammoet of drie, hakt wat hout, verzamelt een paar blokken steen, bouwt meer hutten. Je leent iemand zijn vrouw voor een uurtje en zorgt zo voor de toekomst van de stam. Daarna experimenteer je met het nieuwste technologische snufje: de ‘akkerbouw’.

Werken aan je beschaving

In ‘Stenen Tijdperk’ ben jij het stamhoofd en bepaal je wat je vijf stamleden uitvoeren. De keuzemogelijkheden zijn uitgebreid. In de onmiddellijke omgeving van de nederzetting verzamel je grondstoffen zoals hout, klei, steen en goud. Deze heb je nodig om hutten te bouwen of om te verhandelen. Door deze ‘hutten’ en ‘beschavingskaarten’ stijgt je aanzien bij de andere stammen. En wie het meeste aanzien vergaart, wint het spel.

Grondstoffen verzamel je niet zomaar. Het aantal grondstoffen dat je krijgt, hangt af van het aantal stamleden én een uitgekiend systeem met dobbelstenen. Een belangrijke toevalsfactor die je niet altijd in de hand hebt. Je helpt het geluk echter een handje door gereedschap te maken. Hiermee manipuleer je de waarde van de dobbelsteen. Naast grondstoffen vergaren, hutten bouwen en je beschaving verhogen, verzamelt je stam ook voedsel. Met een lege maag kan je immers niet werken. Er zijn twee mogelijkheden: akkerbouw of op jacht gaan. Ook hier heb je de dobbelstenen nodig.

Tot slot kan je ook met twee stamleden een hut induiken zodat je de volgende beurt meteen beschikt over een extra werkkracht. In dit spel word je wel érg snel volwassen.

Let op je medespelers

Maar let op: ook je medespelers zetten hun stamleden in en beperken zo jouw keuzemogelijkheden. Dieren zijn er in overvloed. Maar per beurt kan slechts één stam investeren in akkerbouw en slechts één stam een nieuw lid krijgen. Let dus goed op wat de andere spelers doen, probeer hun acties te voorspellen en kies steeds de voordeligste optie. Je hebt een portie geluk nodig. Maar wie het spel goed speelt, heeft weinig last van de dobbelstenen.

Dit artikel is geschreven door http://www.spelinzicht.eu

Steekwoorden: stenen, tijdperk, spelinzichtDit artikel is laatst gewijzigd door Piet op wo 22 sep 2021, 10:53
 Profiel E-mail  
 
 

Reactie toevoegen
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Sorteer reacties op
Reactie toevoegen
[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®