Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  




Waarder dit artikel

Dit artikel heeft een waardering van 3
0 stemmen zijn uitgebracht.
 

Zoek artikel
 
Uitgebreid zoeken
 

Opties
 

Woordzoeker spelbespreking
Geschreven door sarah_spel in zicht op vr 01 okt 2010, 22:10
Dit artikel is 648 bekeken
Woordzoeker
Snel woorden zoeken


Een snelle reflex, enkele wakkere grijze hersencellen en een paar getrainde arendsogen. Meer heb je niet nodig om dit snelle zoekspel te spelen. Op de draaiende schijf gaan we op zoek naar woorden binnen een bepaald thema. Wie het snelste is, mag het woord bedekken met kleurschijfjes in zijn of haar kleur. Een aloud puzzelspel in een nieuw en aantrekkelijk jasje. Nu nog spannender en voor meerdere spelers. Wie zoekt die vindt.

De totem

Het spelbord is een draaiende schijf met rondom vier zwarte opbergvakjes voor de 70 doorschijnende fiches in vier verschillende kleuren. Onder de draaischijf kan je een speelkaart vol letters leggen. In die lettermassa zitten de te zoeken woorden verborgen. Net zoals de bekende woordzoekers in kranten en tijdschriften. De te zoeken woorden staan vermeld op de rand van de speelkaarten. Bij iedere beurt komt één woord tevoorschijn dat alle spelers tegelijk om het vlugst moeten zoeken.

Het woord kan in alle mogelijke richtingen verstopt zijn: van links naar rechts, van rechts naar links, horizontaal, vertikaal en diagonaal. Altijd in één rechte lijn. Wie als eerste het woord vindt, grijpt de gifgroene totem en knijpt erin (hij maakt een piepend geluid). Daarna plaatst hij fiches van zijn eigen kleur op elke letter van het gevonden woord op het spelbord. Tijdens één spelronde moeten 28 woorden gezocht worden. Dit duurt ongeveer een kwartiertje.

Draaien

Na elk gevonden woord draai je aan de speelschijf tot een volgend woord te voorschijn komt. Bij het kruisen van iemand anders zijn woord mag je de overlappende fiches vervangen door fiches van je eigen kleur. Zo geraakt de speelschijf beetje bij beetje bedekt met gekleurde fiches.

Door het handige systeem van holle fiches en een holle doorschijnende plaat die juist op de speelplaat past, lukt dat prima. Na het vinden van het laatste woord op de kaart, telt elke speler zijn fiches. Zo wordt duidelijk wie wint. Zonder discussie.

Door het systeem van de draaiende schijf krijgen alle spelers tijdens een ronde even lang de 'goede' kant van de kaart te zien als de kant waarop de letters op hun kop staan. En dus moeilijker leesbaar zijn. Door de regel van de kruisende woorden kantelt het spel voortdurend. Je bent pas zeker van je overwinning na het laatste gevonden woord.

Er zijn 20 themakaarten aanwezig zodat iedere ronde net weer iets anders wordt.

Dit artikel is geschreven door http://www.spelinzicht.eu

Steekwoorden: woordzoeker, spelinzichtDit artikel is laatst gewijzigd door Piet op wo 22 sep 2021, 11:05
 Profiel E-mail  
 
 

Reactie toevoegen
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Sorteer reacties op
Reactie toevoegen
[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®