Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  




Waarder dit artikel

Dit artikel heeft een waardering van 3
0 stemmen zijn uitgebracht.
 

Zoek artikel
 
Uitgebreid zoeken
 

Opties
 

Het Piratenspel spelbespreking
Geschreven door sarah_spel in zicht op vr 01 okt 2010, 22:26
Dit artikel is 810 bekeken
Het Piratenspel
Voor stoere zeebonkjes


Honderd jaren geleden was de macht op zee nog in handen van piraten. Zeerovers die roem en faam zochten door schepen te enteren en schatten buit te maken. Als het schip van de beruchte piraat 'Manke Max' ten onder gaat, blijft een grote schat vol gouden munten achter op de zeebodem. Net deze kostbare munten willen de kleine zeerovers veroveren én behouden. Bind je ooglapje op, hijs de zeilen en breng de schat van Manke Max naar boven!

De touwbrug

Het spelbord van 'Het Piratenspel' is langs beide zijden bespeelbaar. En creeërt zo twee spelvormen. Je kiest zelf de spelvorm met de juiste moeilijkheidsgraad voor de spelers. Aan de ene kant heb je 'De Touwbrug'. Ideaal voor de allerkleinsten. De andere kant, 'Het Schip', is een variant voor iets oudere kinderen. Hier zijn de spelregels een tikkeltje uitgebreider en komt er meer strategie en tactiek aan te pas.

In 'De Touwbrug' balanceren de spelers elk op een touwbrug van elf latten die naar het schip leidt. Elke beurt proberen ze een stapje verder te geraken en munten te verzamelen. Ze krijgen ook telkens een kaartje dat hen extra plaatsen vooruit of achteruit zet. Winnen of verliezen is hier minder belangrijk. Vooral de eerste kennismaking met een echt bordspel staat centraal.

Het schip

Op de keerzijde vinden we 'Het Schip'. Hier dingen maximum vier piraten naar het goud. Elke piraat stopt zijn verzamelde munten in zijn piratenzakje: een klein, zwart, stoffen zakje met een doodshoofd op. Om in de juiste sfeer te geraken natuurlijk. Naast het ophijsen van de schat van Manke Max, is het ook een hele kunst om de veroverde munten te behouden. De andere piraten zijn immers niet mals voor elkaar en laten het dan ook niet na om elkaars munten te stelen als ze daartoe de kans krijgen.

Er zijn verschillende manieren om tijdens het spel munten te veroveren. Je kan op een vakje met een munt terecht komen, een muntkaartje trekken, munten te pakken krijgen met de juiste dobbelsteenworp of ze stelen van een medepiraat via een piraatkaartje. Je kan ook munten verliezen door het 'zinkende boot'-kaartje te trekken. Spannend tot aan de eindmeet. Wie heeft het meeste geluk?

Dit artikel is geschreven door http://www.spelinzicht.eu

Steekwoorden: piratenspel, spelinzichtDit artikel is laatst gewijzigd door Piet op wo 22 sep 2021, 10:44
 Profiel E-mail  
 
 

Reactie toevoegen
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Sorteer reacties op
Reactie toevoegen
[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®