Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


999 Games



Nieuws
18-03-24: Jonge ondernemers lanceren spel
15-03-24: Zuiderspel dit weekend
09-03-24: Memento Woordfestival 2024: Spelen
03-03-24: Winnaars spellenprijs L'As d'Or 2024
28-02-24: Productie en verwerking van algen in Algae Inc.
27-02-24: De Dieren van Baker Street speuren bij DSV Games
27-02-24: Het Onbewuste en meer bij Keep Exploring Games
21-02-24: 2 nieuwe kaartspellen bij White Goblin Games
20-02-24: Spiel Doch!
16-02-24: Zien we elkaar op Spellenfest Brugge: win gratis kaarten
Volgende >>
Recente reacties op nieuwsartikelen
15-03-24: Zuiderspel dit weekend
03-03-24: Winnaars spellenprijs L'As d'Or 2024
27-02-24: Het Onbewuste en meer bij Keep Exploring Games
16-02-24: Zien we elkaar op Spellenfest Brugge: win gratis kaarten
14-02-24: Friet of patat?
02-02-24: Pokémon x Van Gogh
02-02-24: Forest Shuffle uitbreiding op komst!
01-02-24: Spielwarenmesse 2024
29-01-24: Win tickets voor Spel-o-Polis in Sint-Niklaas (B)
26-01-24: White Goblin Games kondigt Faraway aan
Volgende >>

<< Wedstrijd: de speelse najaarsbeurzen >>
De spellenbeurzen Spiel, Spellenspektakel en Spel zitten er op. Tijd om enkele leuke dingen te lezen over jouw ervaringen.

Daarom delen we wat spellen uit aan spelers die een ervaring met ons delen. Wat staat je te doen?
- Schrijf in dit draadje een ervaring die je had op Spiel, Spellenspektakel of Spel.
- Dit zie we zeer ruim: heb je een spel ontdekt waarover je nog iets wil melden, dan is dat fijn. Maar je mag het even goed hebben over een leuke ontmoeting, een grappige anekdote of een ontgoocheling,... Als het maar wat inhoud heeft.
- Schrijf een stukje van minstens drie regels.
- Inhoudelijk reageren op andere schrijvers mag ook.

Uit alle schrijfsels zal Bart op 19 december enkele winnaars loten. Die ontvangen een spel. We beginnen met 2 spellen in de prijzenpot. Van zodra we meer dan 10 reacties lezen, komt er een spel bij.

Dus, heb je op of na een beurs het beste spel ooit gespeeld, had je op Spiel een ontmoeting met Wolfgang Kramer die bijblijft, sukkelde je in de Schelde op Spel, kwam je op jouw hotel voor Spiel Friedemann Friese tegen in pyjama, heb je een spel van het balkon gekeild tijdens het Spellenspektakel omdat het zo slecht was,... laat het ons lezen. En misschien ontvang je binnenkort een spel.

De winnaars worden uiterlijk op 20 december bekend gemaakt. We vragen daarna het adres op om het spel te bezorgen.
 

Antwoord op onderwerp  [ 35 berichten ]  Ga naar pagina: Vorige  1, 2, 3  Volgende

Reacties
Geplaatst: vr 30 nov 2018, 01:14 
Zeer lang Spel 2018 in de agenda gezet, en zaterdag zou het zo ver zijn. Helaas werd mijn dochter uitgenodigd op een verjaardsfeestje en werd het bezoek één dag uitgesteld.
De beoogde spellen waren toen al uitverkocht in de winkel, maar in de plek kregen we een ganse dag quality time en konden we verschillende spellen uitproberen. Zelf ben ik geen fan om fillers en abstracte spelen aan te schaffen, maar Spel 2018 geeft ons wel de opportuniteit om deze uit te proberen. En we hebben er van genoten. Met een volle portefeuille terug naar huis, maar met ontzettend veel quality time, welk onbetaalbaar is !!!

Tot volgend jaar !


Offline Profiel E-mail     
 
Geplaatst: vr 30 nov 2018, 09:37 
Hoogtepunten van dit najaar:

- eerste keer Spiel geweest (verslagje hier te lezen: https://www.bordspelmania.eu/spiel/topic24123.html)

- eerste keer als demo’er aan de slag gegaan op Spel bij de Game Brewer. Leuke ervaring, maar anderzijds ook wel deftig onderschat. 25 keer hetzelfde spel uitleggen aan een enigszins te kleine tafel waar je overheen hangt (mijn rug en mijn stem hadden het wel gehad op het einde van de avond), ik heb alleen maar toenemend respect voor deze mensen. Voor de rest overigens wel veel positieve reacties gehad daar.

- Eindelijk Sagrada in het Nederlands gevonden, net op tijd voor de verjaardag van mijn vader. Hopelijk leest hij niet mee.

Tegenvallers:

Op Spiel vooral de drukte. Verder Azul - Stained glas of sintra gespeeld met en tegen Michael Kiesling himself, gewonnen (hoogtepuntje), maar dan niet de ballen gehad om te zeggen dat dit spel mij niet kan bekoren (laagtepuntje of gewoon diplomatisch, tactvol, … dat kan ook).

Op Spel en Spiel: Teodinges uitverkocht. Ik vraag mij af wanneer we de verkoopsgolf op de facebook tweedehandsmarkten gaan beginnen merken. Dat spel wordt massaal gekocht, maar ik kan me niet inbeelden dat iedereen op een 2 uur durend vrij droog spel zit te wachten (ik wel uiteraard, maar ik denk dat er toch een paar snel gaan inzien dat dit spel onvoldoende op de tafel komt). Misschien dan maar oppikken. Of wie weet winnen we dit wel in één of andere gekke wedstrijd…


Offline Profiel E-mail  BoardGameGeek    
 
Geplaatst: vr 30 nov 2018, 10:32 
Avatar gebruiker
Hoe meer reacties hoe meer prijzen Piet uit zijn persoonlijke collectie aan de prijzenkast moet toevoegen, dus bij deze wil ik ook mijn bijdrage leveren.

Naar jaarlijkse traditie was ik op Spel twee dagen aan de slag als uitlegger bij White Goblin Games. Intussen telt de ploeg uitleggers heel wat vertrouwde gezichten maar toch zijn er ieder jaar een paar nieuwe bij die het team komen versterken. Zo ook dit jaar, waar we op zaterdag mochten rekenen op G en Y, twee enthousiaste spelfanaten, om de bezoekers met deskundige speluitleg te verblijden.

Vooraleer de grote meute de spelhal betrad wilde G nog even snel naar het WC. En dus stelde hij aan mij, als ancien, de vraag: "Waar is het WC?" De leukste thuis zijnde antwoordde ik gevat met: "Buiten, in de gracht." Als West-Vlaming was het niet meteen de meest wijze uitspraak om de Schelde als de gracht te bestempelen. Onze Antwerpse medemens vindt dit namelijk niet zo grappig. Maar goed, Y besloot om er nog een schepje bovenop te doen door er laconiek aan toe te voegen: "En vergeet niet te sassen" (voor onze Nederlandse spelvrienden: doorspoelen!).

Korte tijd daarna voelde ik ook de behoefte om naar het WC te gaan. En geloof me of niet maar ondanks mijn jaarlijkse aanwezigheid op Spel wist ik niet waar die dingen zich bevonden. Dus dacht ik, laat ik even aan G vragen waar de WC's zijn. Meteen kreeg ik als antwoord: "Buiten in de gracht", gevolgd door "En vergeet niet om te sassen."

G van P uit D die alles vanuit de achtergrond had gevolgd zei glimlachend: 1-1. Het voelde eerder aan als 1-5!


Offline Profiel E-mail  BoardGameGeek    
 
Geplaatst: vr 30 nov 2018, 15:00 
Avatar gebruiker
Het was alweer 2 jaar geleden dat we (voor het eerst) naar Spellenspektakel geweest waren. Destijds waren we met onze kinderen (toen 2,5 en 5 jaar oud) en hadden beetje moeite om onze aandacht aan de spellen te kunnen geven.

Dus dit jaar hadden we de kinderen geparkeerd bij opa en oma en gingen we samen met een stel vrienden. We stonden al vroeg voor de deur, maar er hadden meer mensen besloten om vroeg te komen... dus we sloten achteraan in de lange rij die inmiddels buiten stond - in de miezerregen. Gelukkig hoefden we niet al te lang te wachten voordat de deuren zich openden en we naar binnen konden.

En daar stonden we dan, met z'n 5en (2 stellen + 1 'losse' vriendin), nog eigenlijk geen idee waar we precies naartoe wilden. Dus we besloten maar beetje door te lopen naar achteren. Daar zag de 'losse' vriendin het spel Arkham The Card Game die ze graag wilde proberen en we besloten om met de rest ergens in de buurt een tafeltje te pakken met welk spel dan ook. Het was een of ander inpak-spel, waarbij je een berg plastic vakantiespullen in een koffer gepropt moest krijgen. Was eventjes leuk, maar niet helemaal ons soort spel. Dus we gingen snel weer door.

Ik ging eventjes bij het Arkham spel zitten meekijken, zag er wel leuk uit, maar ze waren inmiddels al enige tijd bezig, dus echt meedoen kon niet meer. En toen zagen we ineens dat we naast de grote karren met beschadigde spellen zaten. Dus daar toch maar even kijken, wellicht dat er iets interessants bij zat.

Zagen meerdere interessante spellen, waaronder Splendor en ineens zag ik een aantal dozen van Zombicide: Black Plague. En ze zagen er eigenlijk nog helemaal intact uit ... en kostten maar €60 (ipv normaal €80). Dat scheelde aanzienlijk.
Maar omdat we pas net op de beurs liepen, we eigenlijk andere spellen op het oog hadden (Clank! en Marvel Legendary) en niet direct een groot deel van ons budget wilden uitgeven, besloten we (m'n vrouw en ik) dat we eerst nog even rond zouden kijken en later nog wellicht nog terug zouden komen. Ook omdat er meerdere dozen stonden leek ons dat een goed plan.

Maar helaas pakte dat niet helemaal uit zoals verwacht. Maar daarover later meer :?

We gingen nog wat andere spellen kijken, waaronder een spel waarbij je allemaal moest tekenen (weet de naam even niet meer, leek beetje op Pictionary, maar dan gezamenlijk). Was wel grappig, maar niet super.
En we speelden ook nog het Exit-demo-spel, wat heel leuk was (sterker nog, we besloten om daarna er eentje aan te schaffen). En we toen wilden we nog even iets anders spelen. We liepen langs een statafel met daarop Frutti di Mare: Veni, Vidi, Antipasti! en besloten om dat eens te bekijken. Uiteindelijk meer dan een uur (met 4 personen) het gespeeld, was leuk en uiteindelijk besloten onze vrienden het ook nog aan te schaffen.

En toen liepen we via het balkon weer naar de andere kant van de zaal. Even bij Ruthless gekeken, maar was helaas waren er meer mensen die het graag even wilde proberen, dus we zijn na enige tijd maar weer doorgelopen. En toen langs de wargaming-tafels weer terug naar de beschadigde hoek ... en daar zagen we dat ongeveer 90% van alle spellen al weg was. De karren waren vrijwel leeg en van Zombicide was geen spoor meer te bekennen. Toen heb ik nog wel even flink gebaald. En helemaal toen later ook nog eens bleek dat de winkels op de beursvloer zowel Clank! als Marvel Legendary niet meegenomen hadden. Waarschijnlijk waren het te 'oude' spellen.

Dus tja, toen gingen we eigenlijk beetje teleurgesteld weer huiswaarts, zonder een van onze beoogde spellen en met (beetje) spijt van het toch niet impulsief kopen van Zombicide.

Maar ja, was wel een hele leuke dag. Aantal interessante spellen gezien en kennis gemaakt met Ducosim (waar ik inmiddels lid van ben geworden). Al-met-al heeft het Spellenspektakel m'n bordspellen-enthousiasme alleen maar weer meer aangewakkerd. Volgend jaar zeker weer.
En misschien wel naar Spiel of Spel - al hoor ik dat Spiel vooral heel-heel-heel druk is.


Offline Profiel E-mail  BoardGameGeek    
 
Geplaatst: vr 30 nov 2018, 20:10 
Al 11 jaar gaan we trouw naar Spel. Zo ook gingen de kindjes dit jaar een weekendje bij oma & opa logeren zodat mama & papa rustig 2 dagen van de ene demo-tafel naar de andere kunnen slenteren. Kindjes blij! Oma & opa blij! Mama & papa in hun nopjes!
En het werd weer een geslaagde editie. Een hoop spellen verkocht op de 2dehandsstand. Een hoop spellen gespeeld, waarbij Gugong mij het meeste beviel. Gedreven gezocht naar de foto's van BSM's wedstrijd. Een lekkere hamburger gegeten. Een gezellige babbel gedaan met bekenden.

Op naar de spellenclub-avonden om hetgeen we (niet) speelden verder uit te testen!
Volgend jaar weer naar Spel? Zeker weten!


Offline Profiel E-mail  BoardGameGeek    
 
Geplaatst: za 01 dec 2018, 10:48 
Voor mij geen ontgoochelingen dit jaar. Vrijdag naar de nocturne geweest. Rajas gespeeld. Op dit moment mijn favoriete spel. Daarna een spel met dobbelstenen waarvan ik de naam kwijt ben. Bij sluiting naar mobilhome gegaan, die ik aan het gebouw had geparkeerd. Fantastische plaats om te "camperen" met uitzicht op het water. In camper nog spel gespeeld met neef. De volgende morgen op tijd binnengegaan om wat spellen te kopen. Heb vooral spellen gekocht die ik thuis met m'n kinderen kan spelen. Whitewater (leuk racespel), touria (ook goedgekeurd door de kids), saga (vind ik zelf goed spel), rozenkoning (idem), frutti di mare (gewonnen met tombola, m'n kids vinden het een fantastisch spel, vooral origineel concept. Een bord spaghetti waarop zeevruchten met elkaar oorlog voeren, om koning krab in het midden van het bord te laten komen en zo tot alleenheerser benoemd te worden.), jaipur (goed spel, heb heel wat moeite om zoon te verslaan. ), Brothers (leuk kort spel, dat zelfs geen uitleg nodig heeft, maar door te spelen dadelijk duidelijk is)

Daarna spellen uitgelegd aan themaplein 'sprookjesbos'. Spijtig dat fairytile niet in Nederlands is. Anders had ik dit persoonlijk gekocht. Want dochter vindt het een fantastisch spel. Ook castles of caladale (leuk tegellegspel) uitgelegd, en photosynthesis (laten groeien van bomen, rekening houdend met schaduw en uiteindelijk punten pakken door bomen op het juiste moment te kappen. Daarbovenop is het een zeer mooi spel.

Besluit: fantastische 2 dagen

Toevoeging:

Heb tijdens spel af en toe eens naar andere tafels gekeken. Er was een spel dat direct in het oog sprong. Cuzco. Ik heb al jaren mexica en Java in mijn collectie en tikal al eens online gespeeld.. Op veel websites lees ik dat de meesten tikal het beste van de 3 vinden bij mij staat Java op nummer 1. Ik was dus wat teleurgesteld toen ik zag dat mexica en tikal opnieuw zijn uitgegeven en Java niet. Tot ik cuzco zag liggen. Dat dus Java is in een nieuw jasje.


Offline Profiel E-mail  BoardGameGeek    
 
Geplaatst: za 01 dec 2018, 18:34 
Avatar gebruiker
wolvers schreef:
Daarna een spel met dobbelstenen waarvan ik de naam kwijt ben.

Clever misschien?


Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
Geplaatst: za 01 dec 2018, 19:04 
Avatar gebruiker
Na in de zomer met heel veel plezier Zomerspel te hebben bezocht, besloten mijn vriend en ik vorige week een weekendje Antwerpen te boeken voor Spel.
Het was voor ons weer een geweldig weekend! Lekker veel kunnen spelen en proberen oa: Cuzco, toren van tijd, claim, Ganges, Theo en als hoogtepunt Robinson Crusoe.
De demoer had alle tijd voor ons om het uit te leggen en het spel te begeleiden. Het zit thematisch geweldig in elkaar ik had echt het gevoel dat we op een onbewoond eiland zaten.
Dit spel staat bovenaan mijn verlanglijstje, echt geweldig!

Volgend jaar doen we zeker weer een weekendje Antwerpen voor Spel!!


Offline Profiel E-mail     
 
Geplaatst: za 01 dec 2018, 19:52 
pleunie.william schreef:
wolvers schreef:
Daarna een spel met dobbelstenen waarvan ik de naam kwijt ben.

Clever misschien?



Ja, dat was m


Offline Profiel E-mail  BoardGameGeek    
 
Geplaatst: ma 03 dec 2018, 10:50 
Avatar gebruiker
Mooi een kopje hier waar ik de ervaringen en anekdotes van verschillende beurzen gecombineerd kan zien. Dit jaar dacht ik naar geen een spellenbeurs te gaan. Met een zoon die actief sport en graag spellen speelt is hij de uitgelezen persoon om beurzen mee te bezoeken maar het waterpolo schema met trainingen en wedstrijden viel precies samen met de beursdata. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Toen ik las dat na het spellenspektakel ook voor niet gasten het holiday inn bezocht kon worden werd besloten om na de training naar Eindhoven af te reizen om daar de middag en avond mee te pakken.

Wij gaan vooral om te spelen, want in de kast staat, helaas nog steeds, meer dan genoeg dat gespeeld moet worden. En dat hebben we dan ook gedaan. Het was wel even zoeken naar tafels waar plek was, want jeetje wat was het druk! En dus spelen we maar waar er een tafel vrijkomt, want lang wachten op een specifiek spel hebben we geen zin in. Een Bang dobbelspel met 5 personen was niet de juiste combinatie. Dat spel moet duidelijk met meer gespeeld worden voordat het leuk is. Grand Tour vonden we wel leuk maar leek ons te veel op spellen die we al hebben. Fortuna werd helaas slecht uitgelegd waardoor het spelen niet echt liep. Tricky Dungeon werd goed uitgelegd en speelde lekker weg, maar leek ook al op spellen die we kennen. Ook Cuzco gespeeld. En omdat ik niet alles van spellenland bijhoud had ik totdat de uitleg begon niet in de gaten dat dit een heruitgave van Java is. Mooi want die staat nog ongespeeld bij ons in de kast. Die kan er nu ook wat vaker uitkomen, want hier wel een goede uitleg waardoor we deze vaker kunnen spelen. Daarna hebben we ook nog tijd voor een rondje exit, daar stond nu geen rij meer dus konden we meteen beginnen met spelen. En dan gaan we de beurs uit om wat te eten. Dat was nog de grootste uitdaging want wij hadden het verkeerde restaurant uitgekozen. (Gare du Nord, direct naast de beurs)Hier hebben we heel heel lang zitten wachten op ons eten. Toen we ons bordje leeg hadden konden we direct naar de Holiday inn wandelen voor de speluitleg van 20.00uur.
En dat was een succes. Een mooie zaal, toen wij binnen kwamen nog erg rustig, en precies 2 plekjes vrij voor Rajas. En dat spel hebben we helemaal uitgespeeld met 2 gezellige heren. Tja daarna moest zoon toch echt terug naar huis gebracht worden want hij was toch wel moe!

Maar daar bleef het niet bij. Ondertussen was ik geïntereseerd geraakt in de Math-Trades. En omdat een vriendin van mij aanbood dat als ik niet ging zij mijn spellen wel mee zou nemen voor het eerst spellen aangemeld voor de Math-trade van Spel. En hoewel ik geen trades uit de Math had toch achteraf wel wat direct kunnen ruilen en enthousiast geworden en dus op zondag naar Spel. Ik was hier al vaker geweest en iedere keer verkeerd gereden in hartje Antwerpen. (de oude locatie vond ik daarom veel prettiger, al snap ik ook wel dat die ruimte te klein werd) Ook deze zondag heb ik meer van Antwerpen gezien dan de bedoeling was. Maar dat fout rijden was al ingecalculeerd en dus stonden we ruim op tijd op de parking van de Waagnatie. Vandaag mocht dochter mee. (Zoon moest sporten) Zij is geen spellenliefhebber maar vind een dagje samen met mama toch wel heel fijn. De eerste uren op Spel waren na de drukte van het Spellenspektakel een verademing. Zo veel lege tafels dat je kon kiezen wat je ging spelen. We begonnen met de uitdaging om te winnen van de maker van Riffugio. Helaas lukte dat niet maar we hadden wel veel plezier met spelen. Daarna ook wat echte kinderspellen gespeeld die mijn dochter graag wou doen. En samen met vrienden ook Kwakzalvers gespeeld. Die wou ik graag eens zien en daar heb ik erg van genoten. De dochter wou natuurlijk ook wel lootjes voor de tombola kopen en dus kreeg ze van mij 5 euro om daar 3 lootjes te kopen. En het geluk was aan onze zijde want ze kwam terug met Festo en Frutti di Mare. Dat was helaas niet zo met de zoek de spellen opdracht van Bordspelmania. Ik denk dat we misschien wel alles goed hadden, maar vergeten waren om een 0 achter de 1717 te zetten. En tja dan zit je er meer dan 15 kilo naast in plaats van een paar gram. ( :shh: ja dom :silent: )Op de tweedehands markt hebben we nog getracht wat oude spellen te verkopen, maar dat liep geen storm. (Bijvoorbeeld Stratego junior werd niet verkocht aan 4 euro) Dus de spellen die niet verkocht waren zijn ingeleverd om andere kinderen blij te maken. Handig dat dit zo kan. Want hoewel het niet de bedoeling was kwamen we van Spel toch terug met een te grote toren aan spellen (Beetje geruild, beetje gewonnen en een beetje gekocht).

Voor mij is het wederom duidelijk geworden dat Spel mijn voorkeur heeft boven het Spellenspektakel. Het voelt veel ruimer, vriendelijker en rustiger. Ik kom dan ook echt om te spelen. En de tweedehands markt en de tombola zorgen daar ervoor dat ik toch altijd met spellen terugkom.

Aan de minimale eis van 3 regels tekst kom ik met dit stukje wel :D Maar goed, is voor mezelf ook prettig om zo terug te kunnen lezen wat ik van beide beurzen vond dit jaar.....


Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
Geplaatst: ma 03 dec 2018, 11:14 
in 2017 hebben we Azul op Spiel aangekocht zonder er ook maar iets over te weten. Het zag er te mooi uit om te laten liggen :D Thuis bleek dit een topper te zien die heel veel op tafel is gekomen.

Daarom dat we er op Spiel 2018 niet over twijfelden om Azul: Stained Glass of Sintra ook aan te kopen zonder eerst te spelen (het was toch veel te druk op de stand).
Toen we even aan de kant gingen om onze overvolle zak tetrisgewijs te herorganiseren om Azul er bij te krijgen, kwam er iemand naast ons staan die ik eerst niet goed kon plaatsen. Ook begreep ik niet goed wat hij tegen ons zei: "do you need a sign?". Ik had het duidelijk verkeerd begrepen en hij nam zijn pen boven en herhaalde: "Do you want me to sign it?". Toen viel mijn euro en moest ik met rode wangen bekennen dat ik hem nu pas herkende: het was Michael Kiesling, de ontwerper van beide Azul's.
Natuurlijk wou ik dat hij het spel tekende, dus scheurden we de folie eraf en terwijl hij het spel tekende begonnen we wat te babbelen. Ik zei hem dat de uitgevers wat meer respect zouden kunnen tonen voor de ontwerpers van de spellen en minstens hun foto opnemen in het spelregelboekje of op de achterkant van de doos, zoals ze bij boeken doen. Dat zou ook genante situaties als deze vermijden.
Tot slot zei ik hem dat hij een aantal werkelijk fantastische spellen heeft gemaakt en dat mijn favoriet toch wel El Grande was. En toen volgde de tweede genante situatie, toen hij mij met de glimlach zei dat niet hij de co-designer met Wolfgang Kramer was, maar een andere Duitse ontwerper.
Oeps.


Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
Geplaatst: ma 03 dec 2018, 20:37 
Avatar gebruiker
liefde_is schreef:
Een mooie zaal, toen wij binnen kwamen nog erg rustig, en precies 2 plekjes vrij voor Rajas. En dat spel hebben we helemaal uitgespeeld met 2 gezellige heren.

Ik heb Rajas aan jullie uitgelegd bij Holiday-Inn :D


Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
Geplaatst: do 06 dec 2018, 13:10 
Spiel is nog één groot enigma voor mij. De verhalen over de drukte, gekte, enz. houden me tegen om naar dit walhalla af te zakken.
Spellenspektakel heb ik dit jaar niet gehaald.
Spel -dat praktisch in onze achtertuin ligt- wilde ik natuurlijk voor geen geld ter wereld missen. Spel is de ideale gelegenheid om nieuwe spellen te testen, wat stofdozen te verkopen en wat nieuwe koopjes te doen om die stofplaatsen weer op te vullen.
Omdat ik nog te veel ongespeelde spellen heb staan thuis (23, ik heb ze net even geteld :oops: ) en omdat ik me vorig jaar wat druk maakte in de drukte rond de rweedehandsbeurs, besliste ik dit jaar zelfs niet te gaan kijken bij de 2dehandsstand en gewoon te spelen... lekker veel spelen.
Ik had een grote want-to-play-lijst, sommige voor mezelf, sommige waarvan ik benieuwd was of ze geschikt zouden zijn voor onze spellenclub. Op beurzen test ik gemakkelijker kleinere spellen dan de grote knoeften. Zo kan je er meer testen, er is wat minder focus voor nodig in de drukte,...
Ik ben dan ook blij dat ik er veel heb kunnen testen! Dat maakte het een geslaagde dag.
Getest:
Muse (999), Clever (999), Kwakzalvers (999), The Climbers (999), Flamme Rouge (HOT), Sagrada (?), Happy Salmon (999), Photosynthesis (Blue Orange)
Ik heb me bij elk spel geamuseerd. Ik geloof dat elk getest spel in de smaak zou vallen in onze spellenclub dat voornamelijk uit gelegenheidsspelers bestaat.
Ik overschatte het BSMfotorallypakket nog met 2kg en ik kocht nog 3 prijsloze lotjes voor de tombola.
De 3 spellen dat ik eventueel zou aanschaffen: Sagrada, Photosynthesis en The Climbers.
Toch heb ik me flink ingehouden en ben ik met lege handen naar huis gegaan...
... maar al goed ben ik dit jaar weer een brave jongen geweest en heeft de Sint me vandaag Photosynthesis gebracht. Dank u Sint! En de teller ongespeelde spellen... staat nog steeds op 23.

Bedankt aan alle vrijwilligers, jullie hebben er weer een geweldige ervaring van gemaakt voor ons!


Offline Profiel E-mail  BoardGameGeek    
 
Geplaatst: do 06 dec 2018, 14:07 
Avatar gebruiker
pleunie.william schreef:
liefde_is schreef:
Een mooie zaal, toen wij binnen kwamen nog erg rustig, en precies 2 plekjes vrij voor Rajas. En dat spel hebben we helemaal uitgespeeld met 2 gezellige heren.

Ik heb Rajas aan jullie uitgelegd bij Holiday-Inn :D


Uiteraard was ik nog vergeten te vermelden dat dat heel goed was uitgelegd :thumbup: :D
Nog bedankt daarvoor, een goede uitleg maakt echt wel het verschil of een spel uiteindelijk kans maakt om in onze kast terecht te komen of niet. (Uiteindelijk hebben vrienden deze op Spel gekocht, dus spelen zal ik hem zeker nog eens!)


Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
Geplaatst: zo 09 dec 2018, 12:38 
Na op Zomerspel de smaak te pakken gekregen te hebben, in het najaar zowel Spellenspektakel als Spel bezocht. Beide met mijn elfjarige zoon, en Spellenspektakel ook met een vriend en zijn zoon.

Altijd leuk om de vele spellen te zien en te proberen, maar Spellenspektakel was ons wel iets te druk. Uiteindelijk leek het kwestie om aan iedere willekeurige lege tafel te zitten om speelkans te hebben. Toch goed geamuseerd, en beide zonen hebben enthousiast meegegaan met de uitgeversrally. Ruthless is ons het meest in de smaak gevallen.

Spel was voor ons een leukere ervaring: op het gemak rond kunnen kijken en spelen, meer ademruimte en al bij al meer ontspannen ervaring. We wonnen ook een kaartspelletje in de uitgeversrally, leuk! Uitbreiding voor Legendary gekocht, en Atlantis in tweedehandsmarkt. (Die tweedehandsmarkt leek me trouwens veel realistischer geprijsd dan op Spellenspektakel.)

Al bij al twee leuke ervaringen, al zullen we volgend jaar wellicht Spellenspektakel aan ons laten voorbijgaan (ook vanwege de afstand vanuit Brugge). Bedankt aan de organisatoren en vele vrijwilligers, ook van Bordspelmania !


Offline Profiel E-mail  BoardGameGeek    
 
 

Antwoord op onderwerp  [ 35 berichten ]  Ga naar pagina: Vorige  1, 2, 3  Volgende

[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®