Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  




Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 4009 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
30 Seconds - Everyday Life
Categorie: Partyspel
Uitgegeven in: 2017
Uitgever: 999 Games
Link uitgever: http://www.999games.nl
Auteur: Calie Esterhuyse
Illustrator: Onbekend
8.3

  Geluk 5 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 30 minuten   Leeftijd vanaf 12 jaar   Aantal spelers 3 - 25  
3 Reacties
Beschrijving Kennisbank
De langverwachte variant van het partyspel 30 Seconds. In tegenstelling tot in het basisspel van 30 Seconds vind je in Everyday Life begrippen over alledaagse zaken in en om het huis.

De spelers vormen teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Weet jij bijvoorbeeld moederskindje, gehoorapparaat of adrenalinekick uit te leggen zonder deze woorden te benoemen? Maar pas op de zandloper, want je hebt maar 30 Seconds! Hoe meer begrippen je teamgenoten raden, des te meer velden jouw team op het speelbord vooruit mag. Een dobbelsteenworp kan daar nog verandering in brengen. Bereikt jouw team als eerste de finish?
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek

 




Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Er zijn geen onderwerpen of berichten voor dit spel.
 
Plaats een nieuw onderwerp




Geef waardering Link suggereren

30 Seconds - Everyday Life - Reacties (3)
Geplaatst: di 05 dec 2017, 19:52 
9
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: do 05 mei 2022, 22:27 
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: zo 20 aug 2023, 04:10 
Avatar gebruiker
Partyspel dat leuk blijft!

De oranje versie is leuker dan de zwarte, omdat hier geen namen in voorkomen. Het bord en dobbelen vind ik alleen echt niet passend bij 30 seconds en zwaar overbodig. Die gebruiken wij daarom ook niet. Wij doen gewoon welk team de meeste woorden heeft geraden op het eind. We doen dit ook vaak als we op een terrasje zitten of bij iemand thuis op de bank. Dan wil je geen bord ergens kwijt moeten. Als er een uitbreiding (extra kaartjes) komt op het oranje bordspel zou ik die kopen ipv het originele. Zelfde zou ik doen voor de zwarte versie, als die je voorkeur heeft. Daar is al een uitbreiding op verkrijgbaar.

Dit is een van de weinige spellen die leuk is met een grote groep. En ondanks dat er bij de reviews op de zwarte versie best veel lage punten gegeven worden, ken ik bijna niemand die niet mee wil doen aan een potje 30 seconds.
9
Omhoog
 Profiel    
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®