Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Zomerspel 2024





Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 4020 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
City of Spies: Estoril 1942
Categorie: Familiespel, Expertspel
Uitgegeven in: 2015
Uitgever: MESAboardgames
Link uitgever: http://www.mesaboardgames.pt
Auteur: Gil d'Orey, Antonio Sousa Lara
Illustrator: Mihajlo Dimitrievski
7.3

  Geluk 4 / 10   Strategie 7 / 10  
  Speelduur 45 minuten   Leeftijd vanaf 10 jaar   Aantal spelers 2 - 4  
4 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Estoril is een beroemde kleine stad in de buurt van Lissabon (Portugal). Het heeft prachtige stranden, mooi weer, een groot Casino en luxehotels. Hierdoor trok de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog vele speciale karakters aan: koningen en prinsen, diplomaten, politici, hoogopgeleide vluchtelingen in alle kleuren en maten. De meeste van deze merkwaardige karakters hadden een gemeenschappelijke bezigheid tijdens deze vreselijke periode: spioneren...

In dit spel strijden de spelers om het beste netwerk van spionnen te creëren. Alle spelers beginnen het spel met dezelfde zes Karaktertegels en moeten ze naar historische locaties sturen om hun groep spionnen uit te breiden en te verbeteren met als doel overwinningspunten (VP) te verkrijgen en missies te vervullen.
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Detafelplakt
Spelregels: Boardgamegeek

 




Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Er zijn geen onderwerpen of berichten voor dit spel.
 
Plaats een nieuw onderwerp




Geef waardering Link suggereren

City of Spies: Estoril 1942 - Reacties (4)
Geplaatst: do 01 feb 2018, 15:12 
Laatst weer een keer gespeeld na minimaal 1 jaar zo niet langer. MEt de uitbreiding double agents. Het was anders dan ik mij kan herinneren (minder leuk) maar dit is zo een spel dat je een paar keer achter elkaar moet doen om de effecten van je actie goed te kunnen inschatten (vind ik). Dus deze moet binnenkort nog een keer op tafel want anders ben ik weer de tactieken kwijt.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: vr 19 apr 2019, 09:48 
Avatar gebruiker
Erg tactisch spel doordat er elke ronde een andere selectie van 6 van de 8 locatietegels is, de manier waarop de tegels georiënteerd zijn is van invloed en de karakters die je in vorige ronde verzameld hebt. Het is dus elk spel en elke ronde weer zoeken naar de beste zetten. Het is een beetje een puzzelig spel, maar spreekt me wel aan. Ik amuseer me hier telkens weer uitstekend mee.
Ondanks vrij eenvoudige regels geeft het spel je een erg grote hoeveelheid keuzes om te maken en heeft het ook veel variatie. De eigenschappen op de tegels zijn van invloed, waar je welke tegel legt is belangrijk, welke eigenschappen de locatie en de plaats van de tegel hebben, welke tegels er rond liggen enz.
De spanning wanneer de gesloten tegels worden opengedraaid om de kracht van elke speler duidelijk te maken is erg fijn.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 05 jul 2022, 22:54 
Avatar gebruiker
Wat een fantastisch spel. Makkelijk te leren, maar iedere keuze is belangrijk. Vooruit plannen en gedachte lezen zijn erg belangrijk. Tactiek pur sang. Ik ben altijd in voor dit spel. Hou je van area control spellen? Dan moet je deze proberen. Inmiddels eigenaar van de Superbox.
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: zo 01 jan 2023, 23:30 
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®