Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Zomerspel 2024





Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 4020 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Getaway Driver
Categorie: Themaspel, Expertspel
Uitgegeven in: 2019
Uitgever: 999 Games
Link uitgever: https://www.999games.nl/
Auteur: Jeff Beck (II)
Illustrator: Ryan Goldsberry
5.1

  Geluk 5 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 35 minuten   Leeftijd vanaf 12 jaar   Aantal spelers 2  
11 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Vlot asymmetrisch spel voor 2 spelers. Eén van de spelers is de roekeloze chauffeur, die de stad probeert te ontvluchten. De andere speler speelt de politie, die de auto tot stoppen probeert te dwingen voordat deze ontsnapt. De chauffeur beschikt over kaarten met verschillende stunts en andere spectaculaire rijvaardigheden, terwijl de politie allerlei wapens en extra voertuigen heeft om de racende auto in te sluiten. De politie breidt elke beurt in het geheim de stad uit en verplaatst zijn voertuigen om de chauffeur in het nauw te drijven. De chauffeur gaat ondertussen door zijn stuntkaarten, waarbij hij in zijn geheime bergplaatsen nieuwe mogelijkheden kan oppikken. De chauffeur ontsnapt als de laatste stadstegel is gelegd. Maar hij wordt door de politie gepakt als de achtervolgingsmeter het laatste veld bereikt. Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Bordspelmania

 




Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Getaway Driver

WrigleyScott

0

447

wo 20 jun 2018, 11:28

WrigleyScott

Geen ongelezen berichten Nox' Spellenzolder - Getaway Driver

Bastiaan_Nox

0

271

do 12 dec 2019, 17:48

Bastiaan_Nox

Geen ongelezen berichten Getaway Driver

Fabrice

3

626

za 19 sep 2020, 18:07

helena

Geen ongelezen berichten Lucky Bastard - Getaway Driver

luckybastard

0

65

zo 05 dec 2021, 17:23

luckybastard

Geen ongelezen berichten Mijn oordeel over 5 spellen (deel 35)

luckybastard

0

69

zo 05 dec 2021, 17:31

luckybastard

 
Plaats een nieuw onderwerp




Geef waardering Link suggereren

Getaway Driver - Reacties (11)
Geplaatst: wo 27 nov 2019, 12:16 
Een aardig 2- spelerspel. De politie heeft het vaak wel een stukje makkelijker dan de driver, zeker als het lukt om zo snel mogelijk meer auto's in te zetten. De interactie is zoals verwacht heel groot, je hebt echt wel het idee dat je in een achtervolging zit. Een uniek spel met vernieuwende acties. Een punt aftrek voor de slechte spelregels, daarvoor heb je doorzettingsvermogen nodig want de moeilijkheidsgraad ervan is veel hoger dan het spel zelf.
5
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: za 16 mei 2020, 17:40 
Avatar gebruiker
6
Omhoog
 Profiel    Facebook
 
Geplaatst: vr 21 aug 2020, 10:17 
Avatar gebruiker
Vind het lastig dit spel aan te bevelen. Het is zeker een uniek spel. Dus zeker op dat gebied een aanwinst voor je collectie.

Wel een verschrikkelijk onduidelijk regelboek. Je hebt echt online videomateriaal nodig voor de regels goed te kennen.

In dit spel ben je een politiemacht of een crimineel op de vlucht. De crimineel bepaalt welke kant hij oprijdt. De politie draait dan een tegel om, om de verkeerssituatie te tonen waarin je terecht komt en legt op aangrenzende velden een dichte tegel.

Op sommige tegels gebeurd niets, op andere staat een obstakel. Bij oranje obstakels bepaalt de crimineel of hij een stunt uithaalt en een obstakel creert, bij rode is er altijd een obstakel en moet de crimineel stunten of omkeren naar de vorige tegel.

Stunten kost de crimineel 1 van zijn kostbare actiekaarten. Deze kaarten kunnen als stunt of als speciale actie worden ingezet. Als hij stunt crashen alle volgende politievoertuigen en verdwijnen uit het spel.

Als aan het eind van de beurt een politieovertuig op dezelfde tegel staat wordt de crimineel gevolgd en gaat het achtrervolgingsspoor 1 vooruit. als hij een aantal rondes achter elkaar wordt gevolgd veliest de crimineel het spel. Hij moet de politie dus afschudden.

De politie heeft geen actiekaarten., Echter op verkeerstegels staan fiches vermeld. Met deze fiches mag de politie nieuwe voertuigen kopen of nieuwe technologie zoals stoplicht controle of radio. Hiermee heeft de politie meer invloed op de tegels die worden omgedraaid of kan hij een spijkermat plaatsen om de crimineel af te remmen.

De politie wint als langere tijd achter elkaar de crimineel achtervolgt. De crimineel wint als alle verkeerskaarten zijn omgedraait. Dan vlucht hij, dus hij wil zoveel mogelijk kaarten omdraaien. In een rondje rijden heeft dan geen zin, want dan rijdt je over dezelfde kaarten en onthul je geen nieuwe.

Wat mij betreft is er wel balans in het spel. Je kunt het ook moeilijker of makkeliijker maken voor de crimineel of politie. Het is alleen dat de ene speler meer of minder moeite heeft om crimineel of politie goed te spelen.

Zeker wel een leuk spel, maar lastige regels m.b.t. achtervolgen en obstakel. Na een aantal keer spelen had ik het wel gezien, maar blijft een uniek concept.
6
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: ma 24 aug 2020, 12:47 
Avatar gebruiker
Ik geef een 4, maar dat ligt niet aan het spelplezier of het materiaal.

Het materiaal is goed te noemen: mooie tegels, leuke houten(!) speelstukken (die je eventueel met veels te kleine stickertjes kan oppimpen). Qua spel is het ook wel te pruimen: een soort Scotland Yard waarbij de 'boef' uit de grijpgrage handen van de geuniformeerde achtervolgers moet blijven: de boef mag bepaalde tegels afsluiten (waarbij de handhavers het gevaar lopen dat hun materiaal tot schroot herleid wordt), maar de politie heeft meerdere voertuigen en zelfs een helikopter of een tank tot zijn beschikking. Ook het feit dat het spel asymmetrisch is, vind ik een positief punt.

Waarom dan de 4? Antwoord: de spelregels. Die zijn van een dusdanige blubberige kwaliteit qua opzet dat alleen een neerlandicus met VWO-vooropleiding deze kan ontcijferen. Voeg daaraan nog een foutieve verwijzing toe qua paginanummer en ... nou ja, jullie begrijpen het. De regels zijn gewoon SLECHT!
4
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: wo 30 sep 2020, 02:03 
Avatar gebruiker
Na het lezen van de spelregels raakte ik danig ontmoedigd dat ik er geen zin meer in had. Dat is op zijn minst opmerkzaam omdat dit probleem al tot vervelens toe aangehaald werd in de originele versie. Jammer dat de Nederlandse uitgever daar niks uit geleerd heeft.
Het spel zelf is asymmetrisch en dat heb ik ook zo ervaren. Leuk als vluchter, vervelend als politieagent.
Niet mijn ding.
4
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 04 maart 2021, 19:00 
6
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: za 13 maart 2021, 15:38 
Avatar gebruiker
In dit spel kan je je echt uitleven in je rol, het is bovendien erg mooi uitgevoerd. De spelregels moet ik nog eens goed nalezen, dat is wel een dingetje.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: zo 25 jul 2021, 13:15 
Oef wat viel dit zwaar tegen, spel heeft wat mij betreft geen enkele inhoud.
2
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: zo 07 aug 2022, 00:02 
Avatar gebruiker
Pas op! Je moet echt je tijd nemen om je door de vele spelregels heen te worstelen.

Na het drie keer gespeeld te hebben bleven de spelregels gelukkig in de doos.

Ik ben gek op asymmetrische spellen, dit is geen uitzondering. Thematisch werkt het spel erg goed, het voelt absoluut als een achtervolging.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 11 aug 2022, 08:45 
Een uniek kat en muis spel. Thematisch voelt hij erg sterk vind ik zelf.
Tegeltjes leggen en de assymetrische rollen vind ik erg leuk.

Regelboekje is inderdaad een hobbel. Zie Youtube met wat verhelderende uitleg.
https://www.youtube.com/watch?v=rzCA7kldPO4
Extra uitleg over achtervolgingen: https://www.youtube.com/watch?v=Je5r5Gy39oI
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 15 nov 2022, 16:39 
Avatar gebruiker
3
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®