Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Zomerspel 2024





Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 4020 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Holmes: Sherlock vs. Moriarty
Categorie: Familiespel
Uitgegeven in: 2018
Uitgever: White Goblin Games
Link uitgever: https://whitegoblingames.nl/spel/445/Holmes
Auteur: Diego Ibanez
Illustrator: Pedro Soto
7.1

  Geluk 3 / 10   Strategie 6 / 10  
  Speelduur 25 minuten   Leeftijd vanaf 10 jaar   Aantal spelers 2  
12 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Er is een aanslag gepleegd op het Britse parlement! De bewijzen zijn schaars en Scotland Yard tast in het duister. Slechts één iemand kan helpen: Sherlock Holmes, terwijl professor Moriarty op de achtergrond ijverig probeert sporen te wissen. Zo ontstaat een duel tussen de twee briljantste geesten van Londen. Alleen degene die de meeste aanwijzingen vindt, zal succesvol zijn. Lost Holmes de zaak op of komt Moriarty er weer mee weg?

Holmes is een worker placement spel voor 2 spelers. Verzamel sets met aanwijzingen om de misdaad op te lossen (of jouw sporen uit te wissen). Het spel bevat 13 verschillende actiemogelijkheden (personen die je helpen) maar in ieder spel worden er slechts 10 gebruikt. Het moment dat deze personen in het spel komen (vroeg of laat) bepaalt je tactiek. In de loop van het spel groeit het aantal actiemogelijkheden.
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek

 




Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Holmes

Fabrice

0

640

zo 20 jan 2019, 17:40

Fabrice

Geen ongelezen berichten De Spellenreporter - Holmes: Sherlock vs Moriarty

De Spellenreporter

0

98

za 06 maart 2021, 21:05

De Spellenreporter

 
Plaats een nieuw onderwerp




Geef waardering Link suggereren

Holmes: Sherlock vs. Moriarty - Reacties (12)
Geplaatst: do 01 nov 2018, 10:21 
Avatar gebruiker
Een 2-spelersspel waar ik van hou: snel uitgelegd, korte speelbeurten, elkaar wat in de weg staan. Prima.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: di 13 nov 2018, 14:51 
Een heel leuk tweepersoonsspel. Makkelijke spelregels die zo uitgelegd zijn en een speeltijd van een half uurtje. Elke ronde zetten Holmes en zijn tegenspeler Moriarty hun 3 markers om de beurt op een personenkaart waar invloedsfiches of kaarten mee te verkrijgen zijn. Aan het eind van het spel wint degene met de meeste aanwijzingenkaarten. Er is maar een heel klein gelukselement, alleen als je zelf besluit een kaart van de dichte trekstapel te trekken, je hebt namelijk altijd de keus uit 4 openliggende kaarten. Verder moet je heel goed je tegenstander in de gaten houden. Het speelt makkelijk weg maar toch moet je steeds goed je hoofd erbij houden. De eindtelling is ook verrassend. Leuk!!
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: wo 14 nov 2018, 15:45 
Avatar gebruiker
Een heel leuk 2p spel.
Combi van workerplacement met setcollection.
Elk spel heeft een andere opzet en verloop, zonder dramatisch te veranderen.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: zo 25 nov 2018, 00:01 
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 23 jan 2019, 21:19 
Avatar gebruiker
Zoals een 2-spelersspel hoort te zijn: spanning en interactie.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 27 nov 2019, 21:00 
Avatar gebruiker
Normaal doe ik eerst research bij het kopen van een spel, maar met dit spel heb ik een gokje gewaagd. Ik was dan ook blij toen het ook daadwerkelijk een goede aankoop bleek te zijn! Het speelt lekker vlot, duurt maximum een half uurtje, maar je moet toch goed nadenken en weloverwogen beslissingen maken om het spel te winnen. Het is een leuk twee persoonspel en een leuke combinatie van worker-placement en set-collection. Ook handig dat de regels eenvoudig zijn en het spel dus makkelijk uit te leggen is!
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 10 maart 2021, 12:55 
Leren kennen via een collega. Tof spel voor 2 spelers. Soort van worker placement en op het einde van de rit is het verschil tussen winst en verlies uiterst klein.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: vr 12 maart 2021, 00:35 
Avatar gebruiker
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  
 
Geplaatst: vr 12 maart 2021, 19:21 
Avatar gebruiker
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 12 apr 2021, 11:29 
Avatar gebruiker
De combinatie van een worker placement met een set collection is leuk gedaan en de mechanismen m.b.t. de worker placement zorgen ook voor leuke dilemma's. Het spelmateriaal is ook keurig verzorgd.
De eigenschappen van de beschikbare personages zijn echter wat lauw en sommige personages zijn zelf compleet nutteloos als ze laat in het spel beschikbaar komen.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 15 aug 2022, 23:32 
Begin Homes steeds leuker te vinden. De eerste spelletjes moet je telkens de betekenis van de kaarten opzoeken, maar dat wordt snel minder. Fijn dat ieder spel anders is, omdat er telkens andere kaarten beschikbaar zijn om je werker op te zetten.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: zo 20 aug 2023, 00:30 
Avatar gebruiker
Super leuk spel!

Het spel is steeds anders. Doordat er elke ronde een nieuwe personenkaart toegevoegd wordt, biedt elke volgende ronde dus een extra mogelijkheid. Bij ieder spel is hiervan de volgorde anders. En als een personage door beide spelers is bezocht in een ronde, mag deze de volgende ronde door niemand bezocht worden.

Je kunt heel gericht invloedsfiches verzamelen om aanwijzingenkaarten te kopen uit de markt. Of je kunt een gokje nemen bij bijvoorbeeld de waarzegster, die jou misschien goed kan helpen maar ook je tegenstander een voordeel op kan leveren.

Sommige personages zijn inderdaad niet meer of minder van nut als ze later in het spel toegevoegd worden. Maar ik vind dit niet hinderlijk, je hebt dan gewoon minder gewilde keuzes.

Daarnaast heeft Holmes een interessante manier om punten te scoren. Heb je de meeste van een soort aanwijzing, krijg je het aantal punten dat erop staat minus het aantal kaarten die je tegenstander van die aanwijzing heeft. Niet alle kaarten liggen open, waardoor je soms inschattingen moet maken. Als je alle kaarten van een aanwijzing hebt, dus bijvoorbeeld 8x een 8 of 4x een 4, dan krijg je 3 extra bonuspunten.
9
Omhoog
 Profiel    
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®