Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  




Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 4009 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Kaivai
Categorie: Expertspel
Uitgegeven in: 2005
Uitgever: Pfifficus Spiele
Link uitgever: http://www.pfifficus.eu
Auteur: Anselm Ostertag, Helge Ostertag
Illustrator: Anselm Ostertag
Geen

  Geluk 5 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 150 minuten   Leeftijd vanaf 12 jaar   Aantal spelers 3 - 4  
0 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Ongeveer 1000 jaar geleden begonnen de Polynesiërs de Stille Oceaan te koloniseren. De Kavai-watervreters (zo werden de mannen aan boord genoemd) manoeuvreerden hun schip haarfijn door de oneindige uitgestrektheid van de oceaan. Hun geheime wetenschap berustte op de correcte observatie en inschatting van de natuurelementen (zowel de sterrenhemel als de vorm van een golfkruin gaf hen informatie). Deze kennis werd honderden jaren lang mondeling overgeleverd van generatie op generatie. De kunst om de oceaan te kunnen lezen als een boek was natuurlijk alleen voorbestemd voor de vooraanstaande clanleden. In de uitgestrektheid van de Polynesische eilanden proberen de spelers, in de rol van visser en zeevaarder, nieuw leefgebied te ontginnen. Vissen moeten worden gevangen om tegen schelpengeld of roempunten te worden geruild. Met het schelpengeld worden hutten op de eilanddorpen gebouwd om daarvoor, aan het einde van het spel, meer aanzien te verwerven. Door de bouw van nieuwe gebouwen ondervinden de eilanddorpen een constant groeiproces omdat hun grootte steeds wijzigt en hun waarde alsmaar stijgt. Terwijl de eilanddorpen in waarde stijgen, verliest het schelpengeld elke ronde aan waarde. Financiële rijkdom is dus altijd maar van zeer korte duur en moet dus zo snel mogelijk worden geïnvesteerd in de uitbreiding van het leefgebied. Alleen hij die gepast laveert door deze dynamisch groeiende eilandenwereld en verstandig gebruik maakt van de steeds wisselende hulpbronnen, komt in de gunst van de vissersgod en kan voldoende roem en aanzien vergaren om in de geheime kunst van de Kaivai te worden ingewijd.

Kaivai wordt gespeeld over 10 rondes. Tijdens de spelrondes hebben de spelers verschillende acties waaruit ze kunnen kiezen om hun roem en hun aanzien te verhogen. Roempunten kunnen worden behaald door het inrichten van ceremonies. Na 10 rondes eindigt Kaivai. Dan volgt er een slotwaardering. Bij de slotwaardering zijn er roempunten voor alle eigen hutten en voor de meerderheid in de eilanddorpen. De speler die dan de meeste roempunten heeft vergaard, wint het spel.
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Spelregels: Pfifficus

 




Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Er zijn geen onderwerpen of berichten voor dit spel.
 
Plaats een nieuw onderwerp




Geef waardering Link suggereren

Kaivai - Reacties (0)
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®