Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  




Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 4008 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Kalimambo
Categorie: Familiespel
Uitgegeven in: 2011
Uitgever: 999 Games
Link uitgever: http://www.999games.nl
Auteur: Antonio Scrittore
Illustrator: Tobias Schweiger
6.4

  Geluk 5 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 25 minuten   Leeftijd vanaf 8 jaar   Aantal spelers 3 - 7  
9 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Je bent met een groep op safari. Plotseling moet je op de vlucht slaan voor een aanstormende neushoorn. Een kalimambo, een nog nooit waargenomen dier, leidt de groep, maar staat tegelijkertijd in de weg. Elke ronde speel je een van je kaarten. Op basis daarvan verplaatsen de spelers zich in de hoop uit de ramzone van de neushoorn te blijven. Wie achteraan ligt, wordt namelijk door de neushoorn geraakt en krijgt strafpunten. Om het allemaal nog vervelender te maken, ligt de vluchtroute bezaaid met olifantenmest. Kom je daarin terecht, dan krijg je nog meer strafpunten. Ontsnap jij met de minste schade uit deze penibele situatie? Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek

 




Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Er zijn geen onderwerpen of berichten voor dit spel.
 
Plaats een nieuw onderwerp




Geef waardering Link suggereren

Kalimambo - Reacties (9)
Geplaatst: za 28 jan 2012, 12:51 
Avatar gebruiker
Prettig gestoord spel waarbij je moet vermijden in drollen te trappen en je te laten rammen door de volgzame neushoorn. Uiteraard geen brainburner, maar je tracht in te schatten wat de anderen zullen spelen plus welke kaart Kali zou kunnen bewegen. In één bepaald spel was ik heel goed bezig, tot ik plots 9 strafpunten opliep door de op me af stormende Rhino. Een val die ik dan nog zelf had opgezet ! Tja, wie een put graaft voor een ander... ;o)

Allen waarmee ik dit al gespeeld heb, vonden het alleszins hilarisch en wilden meteen nog een potje, en nog één, ... En dat zegt toch wel wat.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 06 aug 2012, 18:30 
Avatar gebruiker
Voorlopig met een cijfer gewaardeerd, m'n mening komt eventueel later nog...
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 01 jul 2013, 10:08 
Kalimambo
Rondom het bord vind je velden waarop de groep vooruit reist. Op sommige velden ligt er poep. De reizigers staan achter elkaar en worden vergezeld door een neushoorn en een beer.
Spelers spelen tegelijk een kaart met een nummer 0 tot en met 11. Dan mogen de spelers, met het hoogste nummer eerst de hele groep voorbij om dan vooraan te staan. Maar als er meerdere spelers hetzelfde nummer spelen dan gaat alleen degene die het verst achteraan staat. Als je in de kak stapt krijg je strafpunten. De rij wordt altijd gesloten door een neushoorn en als hij ineens merkt dat er niet direct voor hem iemand staat gaat het beestje hollen. En omdat een neushoorn slecht ziet, hij dus niet op tijd afremt kan er dan een speler dus een neushoorn in zijn rug krijgen, ook voor strafpunten.
Hoe meer medespelers je hebt des te leuker dit spel wat prachtige speelfiguren bevat, is! Tip voor als je een goed bezette tafel hebt.
6
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: di 06 okt 2015, 13:14 
5
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: zo 31 jan 2016, 22:25 
Leuk, je kan wat dingen bedenken en in je eigen val trappen, maar met Kali is er ook genoeg kans. Leuk met iets meer personen.
6
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: zo 03 jul 2016, 21:11 
Avatar gebruiker
Grappig, maar beetje flauw spel met een erg grote geluksfactor. Toch, in familieverband met veel spelers kan dit voor een leuke sfeer zorgen.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: zo 15 apr 2018, 21:31 
Dit spel is geweldig met kinderen, geluksfactor is niet hoog ,goed opletten welke kaarten je medespelers gebruikt hebben kan je voordeel opleveren
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 16 apr 2018, 13:44 
Leuk en simpel spel, goed in de gaten houden wie welk nummer gespeeld heeft voorkomt dat die neushoorn tegen je aan kiepert want dat kost strafpuntjes net zoals die drollen.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 12 mei 2020, 23:14 
Ik geef een 4 voor de vormgeving.
4
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®