Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  




Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 4020 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Loc'o'Motion
Categorie: Familiespel
Uitgegeven in: 2011
Uitgever: Asmodee
Link uitgever: http://benl.asmodee.com/
Auteur: Bob Lindner
Illustrator: Alexander Jung
6.0

  Geluk 9 / 10   Strategie 1 / 10  
  Speelduur 45 minuten   Leeftijd vanaf 6 jaar   Aantal spelers 2 - 4  
2 Reacties
Beschrijving Kennisbank
In dit spel beleef je een hilarische treinrace vol spanning. Opgepast voor botsingen en wees op je hoede voor de tegenstander.

Bij het krieken van de dag staan de locomotieven van het kleine rangeerstation klaar om de beste startplaatsen in te nemen. Het is immers vandaag dat de grote locomotievenrace plaatsvindt met als inzet de titel van wereldkampioen. Elke speler beschikt over 4 locomotieven. Drie van hen moeten de eindstreep halen!

Om de locomotieven te verplaatsen, gooit men met de dobbelstenen. Maar opgepast voor de obstakels die tevoorschijn komen tijdens deze gekke race: de wisselplatformen op verschillende plaatsen in het spoorcircuit kunnen botsingen veroorzaken. Een locomotief kan eveneens van het traject geraken of zich te pletter rijden op een eindespoorbumper.
Indien het spoor vrij is, is de kans op succes groot! De meest gewiekste en fortuinlijkste speler die als eerste met 3 locomotieven de eindstreep bereikt, wint het spel!
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek

 




Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Er zijn geen onderwerpen of berichten voor dit spel.
 
Plaats een nieuw onderwerp




Geef waardering Link suggereren

Loc'o'Motion - Reacties (2)
Geplaatst: za 27 jul 2013, 21:41 
Avatar gebruiker
Eens gespeeld op een spellendag, maar de kinderen vonden het niet zo leuk.
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: do 29 okt 2020, 15:24 
Avatar gebruiker
Leuk familie-/kinderspel om als eerste drie treintjes heelhuids over een steeds wisselend spoortraject te loodsen.

In de basis is dit een ganzenbord met chroom, maar er zitten elementen in die dit spel duidelijk boven de middelmaat laten uitstijgen. Ik noem de elke beurt wisselende spoortrajecten, de mogelijkheid om tegen een trein van een tegenspeler te kleunen, waardoor deze van de rails af loopt (pestelement!) en de erg mooie treintjes.

Dit spel verdient geen onvoldoende. Natuurlijk speel je dit niet op de hardcore spellenclub, maar met kinderen die in de onderbouw van de basisschool zitten. Oh, oh, wat hebben ze een lol als papa's treintje nog twee stapjes moet en dan van achteren wordt aangereden waardoor dit treintje drie kamers verderop pas weer teruggevonden wordt ...
De deelnemers hebben plezier, zonder dat er al te zwaar nagedacht hoeft te worden. We hebben het over SPELEN, mensen, niet over werk of school.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®