Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  




Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 4020 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Mijn Dorp
Categorie: Expertspel
Uitgegeven in: 2016
Uitgever: 999 Games
Link uitgever: http://www.999games.nl
Auteur: Inka Brand, Markus Brand
Illustrator: Dennis Lohausen
7.2

  Geluk 5 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 75 minuten   Leeftijd vanaf 12 jaar   Aantal spelers 2 - 4  
9 Reacties
Beschrijving Kennisbank
In “Het Dorp" ondernemen de bewoners van boerderijen van de spelers allerlei zaken in een dorp om eeuwige roem te behalen. "Mijn Dorp" heeft een andere benadering: hier ontwikkelen de spelers elk een eigen dorp. Je begint met een kleine boerderij en 5 bewoners: een Abt, een Raadsman, een Reiziger, een Ambachtsman en een Koopman. Je ontwikkelt je dorp door uitbreiding met gebouwen en velden, door te reizen en door klanten en monniken aan te trekken. De tijd tikt intussen vrolijk door. Af en toe overlijdt een dorpeling, waardoor een vacature ontstaat. Ondanks dat je een nakomeling kunt opleiden om het vrijgekomen werk te doen, zul je je meer en meer op bepaalde zaken concentreren.

“Mijn Dorp" is een zelfstandig bordspel dat in dezelfde sfeer ligt als het veelgeprezen "Het Dorp". Bekende elementen worden gecombineerd met nieuwe mechanieken, die zowel nieuwe spelers als “Het Dorp" - veteranen zullen aanspreken.
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek

 




Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Een blik in de pijplijn van Eggert Spiele

Bordspeler.nl

8

1759

di 29 sep 2015, 11:05

vrieskist

Geen ongelezen berichten Bijlage(n) 999 Games in de eerste maanden van 2016

Bordspeler.nl

19

3068

do 14 jan 2016, 22:21

Piet

Geen ongelezen berichten Bijlage(n) Nox' Spellenzolder - Mijn Dorp

Bastiaan_Nox

0

719

vr 06 mei 2016, 01:34

Bastiaan_Nox

Geen ongelezen berichten vraagje over "mijn dorp"

maramsp

2

398

wo 05 feb 2020, 22:56

maramsp

 
Plaats een nieuw onderwerp




Geef waardering Link suggereren

Mijn Dorp - Reacties (9)
Geplaatst: wo 11 mei 2016, 06:26 
Avatar gebruiker
Erg knap hoe Markus en Inka Brand van een goed bordspel een minstens zo goed dobbelspel hebben kunnen maken.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 21 mei 2016, 14:52 
Goed spel, en beter uitgebalanceerd dan spel Het dorp!
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 29 jun 2016, 22:52 
Best ok, hoe meer je het speelt hoe zwakker het wordt
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 29 jun 2016, 23:18 
Ik vind het knap hoe de auteurs met Mijn Dorp dezelfde sfeer creeëren als Het Dorp. Ze blijven trouw aan hun stijl en je herkent veel Het Dorp elementen. Toch is het spel op geen enkele manier te vergelijken met Het Dorp. Het speelt namelijk totaal anders.
Voorlopig heb ik nog de voorkeur voor Het Dorp, maar Mijn Dorp is een prima spel dat misschien na meer potjes wat stijgt in score. 7,5 met het voordeel van de twijfel.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: zo 23 okt 2016, 14:51 
Avatar gebruiker
Voor mij een spel met twee gezichten. Enerzijds heb ik er bewondering voor dat de bedenkers van Het Dorp een spel met hetzelfde thema hebben gemaakt, waar veel herkenbare elementen in zitten, maar wat zo anders aanvoelt.

Daar staat tegenover dat ik wel tegen wat problemen aan loop bij Mijn Dorp. Allereerst is er de downtime. Zeker in een spel met vier spelers zul je regelmatig moeten afwachten totdat je aan de beurt bent, voordat je daadwerkelijk gaat kijken wat je wilt doen. En die tijd kan best lang duren, want voor mijn gevoel is de aangegeven speelduur (60-90 minuten) zeer optimistisch ingeschat. Met vier spelers dit spel spelen binnen 90 minuten is een uitdaging op zich.

Door gebruik van zwarte pionnen voor alle soorten grondstoffen, munten en personen, komt het speelgebied weinig tot leven en wordt je minder in het spel getrokken dan dat je echt fiches hebt waarop de verschillende grondstoffen staan aangegeven. Ik voel dan ook weinig beleving bij het spel.

Ik kan dan ook in tegenstelling met degenen die mij zijn voorgegaan hier niet zo positief zijn over Mijn Dorp en zeker niet in vergelijking met Het Dorp. Mijn Dorp kent niet het vlotte spelverloop en de beleving die Het Dorp heeft. Verder is het een spel dat ik met vier spelers daadwerkelijk liever niet zou spelen en zelfs bij twee spelers zou ik liever Het Dorp dan mijn dorp spelen.

Maar als iemand Het Dorp niet heeft en Mijn Dorp wil spelen met maximaal 2/3 spelers, dan ben ik wellicht nog te porren voor een potje.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: za 26 nov 2016, 10:29 
Avatar gebruiker
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 08 aug 2017, 03:44 
Avatar gebruiker
Ik heb 'Mijn dorp' het al een tijdje liggen maar spelen komt er niet meteen van. Het is een uitgemolken versie van het dorp, met dobbelstenen dan nog... Ook al worden ze gebruikt zoals in 'de Kastelen van Burgundy'. Het dorp lijkt me nog steeds een beter spel.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 13 mei 2020, 17:09 
Zal eerder voor Het dorp kiezen.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: zo 18 apr 2021, 12:13 
Avatar gebruiker
Dobbelvariant van Het Dorp. Of misschien is 'kaartvariant' ook wel een goede omschrijving want er zitten een gigantische hoeveelheid kaarten in dit spel. Die moeten ook nog eens op een bepaalde, uitgebreide manier op tafel worden gelegd tijdens de setup. Gelijk hebben we één van de mindere punten van dit spel te pakken want het opzetten is een hele klus en je hebt er ook behoorlijk wat tafelruimte voor nodig. Verder volgt dit spel in grote lijnen het principe van Het Dorp en doet dat zeker niet slecht. Maar door de geluksfactor van de dobbelstenen vind ik Mijn Dorp toch net ietsje minder.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®