Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Zomerspel 2024





Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 4020 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Phase 10 Dobbelspel
Categorie: Familiespel
Uitgegeven in: 1999
Uitgever: Ravensburger
Link uitgever: http://www.ravensburger.com/
Auteur: Garrett J. Donner, Michael S. Steer
Illustrator: Onbekend
Geen

  Geluk 5 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 30 minuten   Leeftijd vanaf 8 jaar   Aantal spelers 1 - 8  
0 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Tien speciale dobbelstenen en een pak scoreformulieren krijg je als je dit spel aankoopt. Zes dobbelstenen hebben de cijfers 5 tot 10 en vier dobbelstenen tonen de cijfers 1 tot 4 en twee keer een ‘W’ (wild card of joker). De achtergrond van die cijfers kan blauw, rood, oranje of groen zijn. De jokers kan je voor elk van de 10 getallen inzetten, maar scoren 0 punten in een combinatie.

Wie aan de beurt komt, mag tot drie keer dobbelen. Hij probeert een combinatie te gooien die hoort bij de fase waarin hij zich op dat moment bevindt. Tijdens de eerste fase bijvoorbeeld, probeert elke speler twee keer drie gelijke cijfers te dobbelen. De achtergrondkleur telt hier niet mee. Wie daar in slaagt en er ook mee tevreden is, laat de som van zijn gedobbelde combinatie noteren en mag bij zijn volgende beurt overgaan naar de tweede fase. Lukt het de speler niet na drie keer dobbelen (waarbij de speler zelf mag beslissen welke dobbelstenen hij op tafel laat liggen en welke opnieuw gegooid worden), dan komt de volgende speler aan de beurt. Het kan ook gebeuren dat iemand bijvoorbeeld drie keer een ‘1’ en drie keer een ‘2’ heeft en beslist om nog niet naar fase 2 over te stappen omdat de som van deze combinatie niet hoog genoeg is.

In fase 2 moeten drie gelijke en vier opeenvolgende cijfers gedobbeld worden. Zo heeft elke fase zijn eigen voorwaarden. Wie na de vijfde fase een tussenstand heeft die groter is dan 220 punten, krijgt een bonus van 40 punten. Wie als eerste alle tien fasen doorloopt, krijgt ook 40 punten extra. Spelers die in diezelfde ronde dat ook lukken, hebben ook recht op die bonus.

Het spel eindigt als een speler als eerste alle tien fasen heeft volbracht. Alle andere spelers mogen hun nog niet afgewerkte fasen proberen in één keer te doorlopen. Maar als een fase in drie pogingen niet lukt, is het spel voor hen ook afgelopen. Wie nu de meeste punten bezit, wint dit spannend dobbelsteenspel.
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Spellenclub13
Recensie: Vlaams Spellenarchief

 




Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Er zijn geen onderwerpen of berichten voor dit spel.
 
Plaats een nieuw onderwerp




Geef waardering Link suggereren

Phase 10 Dobbelspel - Reacties (0)
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®