Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  




Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 4020 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Sieben Weisen, Die
Categorie: Expertspel
Uitgegeven in: 2002
Uitgever: alea
Link uitgever: http://www.aleaspiele.de
Auteur: Reiner Stockhausen
Illustrator: Felix Scheinberger
2.0

  Geluk 5 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 90 minuten   Leeftijd vanaf 12 jaar   Aantal spelers 3 - 5  
1 Reacties
Beschrijving Kennisbank
In het donkere, grijze verleden kwamen om de 7 jaren de 7 wijzen met het meeste aanzien in de toverwereld bij elkaar om in talrijke magische machtskampen uit te maken wie de beste was. Aan u de uitdaging: Wees erbij!

Het spel loopt over maximaal elf rondes. De spelers sluiten in elke ronde, telkens twee per twee, bondgenootschappen die van ronde tot ronde kunnen wisselen. In deze ronde kunnen ze nog samen strijden, in de volgende ronde kunnen ze hevige tegenstanders zijn. Met de hulp van hun speelkaarten nemen de spelers het tegen elkaar op in spannende machtskampen. Bij aanvang van een ronde kruipt elke speler in de rol van een wijze. Vervolgens wordt er onderhandeld om de samenstelling van de beide bondgenootschappen te bewerkstelligen. Daarna volgt de eigenlijke machtskamp. Wie heeft de meest werkzame toverkaarten en wie heeft de sterkere machtkaarten? Maar al bij de volgende wedstrijd gelden nieuwe wetten. De speler die net nog uw handlanger was, wordt nu wellicht uw tegenstander of omgekeerd. De winnaar is de speler die aan het einde de meeste punten, in de vorm van kristallen, kan
voorleggen.
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Bloggen
Spelregels: Ravensburger

 




Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Er zijn geen onderwerpen of berichten voor dit spel.
 
Plaats een nieuw onderwerp




Geef waardering Link suggereren

Sieben Weisen, Die - Reacties (1)
Geplaatst: di 22 nov 2011, 20:44 
Avatar gebruiker
Dit spel kocht ik in min of meer blinde paniek toen ik, groen als ik was, hoorde van het 'uitfaseren' van bordspellen. Titels die zomaar niet meer werden geproduceerd, oh noes! Tegenwoordig haal ik daar mijn schouders over op, dus in die zin is ervaring een verbetering gebleken. Wat ik me nog van mijn eerste experimenten met dit spel kan herinneren is dat het na een half uurtje op een onaangename manier begint te wrikken en te schuren. Er zit niet veel variatie in de kaarten zodat het bieden een vrij zinloos gevoel opwekt; en het gemaakte conflict tussen de spelers (die elkaar wel dingen mogen beloven maar zich daar niet aan hoeven te houden) is met zo'n klein groepje gewoon irritant. Het netto effect is dat niemand na die tijd elkaar meer vertrouwt, maar toch verder moet omdat het spel gewoon doorgaat. Ik heb het spel niet lang daarna verkocht en er nooit meer aan gedacht.

Totdat het opeens modieus werd om coops met een verrader te maken, en dan met name de latere varianten. Zeg maar een Panic Station. Opeens is iedereen lyrisch over de psychologische spanning van ver- dan wel wantrouwen. Het is heel apart om het tien jaar oudere Sieben Weisen naast Panic Station te leggen en te zien wat er is veranderd: het onderwerp is veel uitgebreider, dwingt ook meer gevoel tot noodzaak af; en minimaal één speler heeft een dwingende reden om te doen alsof en onderhands aan de gang te gaan, hij kan immers het spel als mens niet meer winnen. Het analogon in Sieben Weisen zou zijn dat iedereen waar nodig openlijk wisselt tussen mens en alien en wint met de totaalscore in beide gedaantes. Dat klinkt idioot, toch?

Hoe dan ook, mocht je deze alea ooit tegenkomen in een stoffige bak, laat dan maar liggen, tenzij je een gevorderd geval van completitis onder de leden hebt.
2
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®