Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  




Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 4020 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Toeterfanten
Categorie: Kinderspel
Uitgegeven in: 2005
Uitgever: HABA
Link uitgever: http://www.haba.de/
Auteur: Roberto Fraga
Illustrator: Martina Leykamm
7.0

  Geluk 5 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 10 minuten   Leeftijd vanaf 5 jaar   Aantal spelers 2 - 4  
1 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Al van ver is te horen hoe de olifanten met hun slurven aan het toeteren zijn. Allemaal zijn ze druk bezig met het verzamelen van dikke takken. Nog maar net heeft Trompetje, het jongste olifantje, behendig met zijn slurf een tak vastgegrepen, als er plotseling een luid geschreeuw weerklinkt. Het is Mathilde, het hoofd van de vrouwtjesolifanten. Ze is verschrikkelijk geschrokken, want op haar tak zit een muisje dat zijn tong naar haar uitsteekt. De andere olifanten gaan naarstig door met hun taak, want degene die de meeste takken buitmaakt, krijgt vanavond een extra portie heerlijke olifantenpudding. Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Spelregels: Haba

 




Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Er zijn geen onderwerpen of berichten voor dit spel.
 
Plaats een nieuw onderwerp




Geef waardering Link suggereren

Toeterfanten - Reacties (1)
Geplaatst: wo 07 dec 2011, 12:30 
Dit kinderspel verdient eigenlijk een 8 gezien de domme pret die je er ook als volwassenen mee kunt hebben. Vooral na een paar biertjes.

De doos is belachelijk groot, het spel is meer behendigheid + flauwekul dan spel, maar wat een pret. Verplichte kost voor wie Loopin' Louie (Stef Stuntpiloot) ook graag doet.

De enige reden dat ik het niet een 8 geef is omdat het absoluut niet voor iedereen of voor elk moment geschikt is.

Aangezien er hierboven geen beschrijving aanwezig is van hoe het spel werkt:
De basis van het spel is een redelijk groot formaat 'palmboom' (een soort dikke koker), waarvan de bovenkant bestaat uit een cirkel met de horizontaal bevestigde 'bladeren'. Een beetje alsof je een molenwiek plat liggend bovenop de molen bevestigd. Tussen de bladeren worden 4 rijen kartonnen 'takken' geplaatst, die van binnen naar buiten steeds groter worden.

Onderaan de basis van de boom zit een trektouwtje. Bij de start van het spel trek je dat helemaal uit, en dan begint de bovenkant de draaien (de 'bladermolen' draait rond)

Iedere speler krijgt een feesttoetertje (uitrolfluitje) als slurf, en een kartonnen thuisbordje. Vanaf de start moet je met het uitrolfluitje (dus 'toeterend') proberen de takken tussen de bladeren uit te halen, en boven je bordje weer (toeterend) te deponeren. Als de boom is uitgedraaid (binnen een paar minuten) is het spel afgelopen. Degene die de meeste takken op zijn bordje heeft weten te krijgen heeft gewonnen. Maar op sommige takken staan muizen afgebeeld. Daar zijn olifanten 'natuurlijk' bang voor, dus die takken leveren een strafpunt op.

Het is best lastig om niet in lachen uit te barsten als 4 volwassen spelers al toeterend met uitrolfluitjes hier mee bezig zijn, elkaars 'takken' proberen in te pikken, en per ongeluk opgeviste 'muizentakken' eventueel bij de buurman gedeponeerd worden...

En uiteraard vinden kinderen (de doelgroep) dit ook leuk. Je moet als ouder dan wel tegen een hoop getoeter kunnen.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®