Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  




Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 4009 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Toffe Peren
Categorie: Kaartspel, Familiespel
Uitgegeven in: 2012
Uitgever: 999 Games
Link uitgever: http://www.999games.nl
Auteur: Manfred Reindl
Illustrator: Gabriela Silveira
7.0

  Geluk 5 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 15 minuten   Leeftijd vanaf 7 jaar   Aantal spelers 2 - 5  
1 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Snel telkaartspel voor families met kinderen vanaf 7 jaar.

Tel de appels, peren en wormen op de omgedraaide kaarten. Ondertussen zie je alleen de laatste kaart van de stapel. Verschijnt er een oogstkaart, pak dan zo snel mogelijk een fiche. Heb je fiche '1' gepakt, dan mag je als eerste zeggen hoeveel appels, peren of wormen er op de kaarten te zien waren. De omgedraaide oogstkaart geeft aan of het om de appels, de peren of de wormen gaat. Heb je aan het einde van het spel de meeste oogstkaarten, dan ben jij de winnaar!
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek

 




Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Er zijn geen onderwerpen of berichten voor dit spel.
 
Plaats een nieuw onderwerp




Geef waardering Link suggereren

Toffe Peren - Reacties (1)
Geplaatst: do 11 aug 2022, 20:05 
Een leuk spelletje voor kinderen vanaf een jaar of 6. De kaarten waarop verschillende aantallen appels, peren, wormen (of een combinatie ervan) staan , en ook oogstkaarten waarop 1 soort staat worden gelijk verdeeld. In het midden worden 3 fiches gelegd met daarop een 1,2 en 3. Om de beurt speel je een kaart op een open stapel en probeer je te onhouden hoeveel appels , peren of wormen je voorbij ziet komen. Zodra er een oogstkaart wordt gedraaid pak je zo snel mogelijk een fiche, degene met nr 1 mag het eerst een poging wagen, is het antwoord goed dan krijgt die de oogstkaart, bij een fout antwoord mag degene met fiche 2 een antwoord geven enz. Degene die de meeste oogstkaarten heeft als de stapel kaarten op is heeft gewonnen. Ik vind dit echt wel een kinderspelletje (en ook als zodanig gewaardeerd), het slim onhouden en snel reageren maakt het een leuke uitdaging om te spelen.
7
Omhoog
 Profiel    
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®