Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  




Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 4009 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Uno Stacko
Categorie: Partyspel
Uitgegeven in: 1995
Uitgever: Mattel
Link uitgever: http://www.mattel.com/
Auteur: Jim Keifer
Illustrator: Kinetic
6.0

  Geluk 6 / 10   Strategie 4 / 10  
  Speelduur 20 minuten   Leeftijd vanaf 8 jaar   Aantal spelers 2 - 10  
1 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Uno ontmoet Jenga. Het doel van het spel is, zoals bij Jenga, om de toren bij jouw beurt niet te doen kantelen. Door Uno aan het spel toe te voegen kan je nu niet meer om het even welk blokje kiezen dat je boven op de stapel wil leggen. Ben je aan de beurt? Zoek dan een steen die ofwel dezelfde kleur ofwel hetzelfde cijfer heeft als de laatst verplaatste steen. Verplaats je een actiesteen, dan moet je de gevolgen van de actie dragen. Ofwel moet je een beurt overslagen, ofwel heb je een dubbele beurt en moet je twee stenen van de laatst gespeelde kleur na elkaar verplaatsen. Ook kan je de actie 'van richting veranderen' kiezen. Op elk moment van het spel mag je ook een van de vier jokerstenen verplaatsen. Maak je een fout tegen een regel en roept er een tegenspeler 'uno' dan moet je verplicht een dubbele beurt spelen, waardoor de kans groter wordt dat de toren bij jou kantelt. Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Vlaams Spellenarchief

 




Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Er zijn geen onderwerpen of berichten voor dit spel.
 
Plaats een nieuw onderwerp




Geef waardering Link suggereren

Uno Stacko - Reacties (1)
Geplaatst: zo 20 sep 2015, 20:57 
Ik heb dit spel onlangs gespeeld met mijn nichtjes (8 en 11 jaar) en we hebben er heel wat pret aan beleefd. Het spel is niet vernieuwend: Het is nét als Jenga, maar je keuze van blokken wordt beperkt door de vorige getrokken blok (bijv heeft speler A een blauwe 3 getrokken, dan moet speler B een blauwe blok met eender welk cijfer op ofwel een blok met cijfer 3 in eender welke kleur). Een erg leuk spel met kinderen omdat Jenga gewoonweg een erg leuk spel is. De Uno-toevoeging is leuk, maar geen must in mijn ogen. Het is net zo leuk zonder Uno.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®