Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Zomerspel 2024





Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 4020 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Vanuatu
Categorie: Expertspel
Uitgegeven in: 2011
Uitgever: Krok Nik Douil Editions, Quined Games
Link uitgever: http://www.quined.nl
Auteur: Alain Epron
Illustrator: Cédrick Le Bihan
7.5

  Geluk 5 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 90 minuten   Leeftijd vanaf 12 jaar   Aantal spelers 3 - 5  
12 Reacties
Beschrijving Kennisbank
De archipel van Vanuatu... zijn stranden van fijn zand, de kokosnotenbomen, de azuurblauwe zee, de tekeningen in het zand en de schaarse grondstoffen. Buiten de vis en enkele verdwaalde wrakken die er gestrand zijn, tijden geleden, is er niet heel veel en de grondstoffen zijn beperkt. Dus, om vooruitgang te maken in deze archipel, ergens verloren in het midden van de oceaan, zal je zelf moeten vissen en je opbrengst aan de best mogelijke prijs verkopen om wat inkomsten te hebben om je verder te ontwikkelen. Je kan ook oude, zeldzame archeologische schatten zoeken in de schepen die door de stormen op de klippen liepen. Tenzij je de voorkeur geeft te profiteren van de zeldzame toeristen die op dit paradijselijk eiland komen uitrusten om hen de wonderen van het zandtekeningen te verklaren, een algemeen erkende specialiteit van deze archipel. Of je kan je in de export storten om te voldoen aan de kleine buitenlandse vraag... Maar wat ook je keuze zal zijn, je zal niet heel erg rijk worden, wat het geld is een rijkdom die spijtig genoeg, geen deel uitmaakt van het patrimonium van Vanuatu... Vanuatu spelregels
Vanuatu 2-spelersvariant

Links
BGG link: Boardgamegeek

 




Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Krok Nik Douil Editions meldt Nederlandstalige uitgaven

BaSL

11

1508

zo 24 aug 2014, 15:37

Willy the Kid

Geen ongelezen berichten Quined Games in 2016

Bordspeler.nl

6

1465

di 22 maart 2016, 09:48

Noviomagum

Geen ongelezen berichten Vanuatu

Duiker

22

2130

wo 01 jun 2016, 07:32

olavf

Geen ongelezen berichten Vanuatu Kickstarterproject

Bordspeler.nl

6

1564

vr 13 mei 2016, 12:00

The Iced One

Geen ongelezen berichten Bijlage(n) MP 18 Papa Paolo als add-on van Vanuatu op Kickstarter

Fabrice

6

902

vr 27 mei 2016, 16:14

16 Feet Pauly

Geen ongelezen berichten Quined Games Spiel 2016 releases

Bordspeler.nl

0

892

wo 07 sep 2016, 21:00

Bordspeler.nl

 
Plaats een nieuw onderwerp




Geef waardering Link suggereren

Vanuatu - Reacties (12)
Geplaatst: zo 13 nov 2011, 10:21 
Avatar gebruiker
Zeer interessant bied/keuze mechanisme. Het gepuzzel daar en de mogelijkheden om zelf optimaal te presteren of anderen juist niet te laten presteren werkt er goed. Een erg mooi en spannend spel.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: zo 13 nov 2011, 12:44 
Avatar gebruiker
Toch een redelijke verassing voor mij. Als je het spel vantevoren ziet verwacht je er niet meteen al te veel van, maar de vele keuzemogelijkheden en heerlijke naaiacties maken dit voor mij een erg leuk spel.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: di 07 aug 2012, 15:13 
dit spel is als een wolf in schaapskleren. de setting is gemoedelijk maar het is in paradijselijke omstandigheden een keiharde strijd voor de juiste actie op het juiste moment.
8
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: wo 08 aug 2012, 11:09 
zeer goed uitgewerkt spel, met een bijzonder vernieuwend biedmechanisme voor de actiemogelijkheden. Het nadeel van dit biedmechanisme is dat je (vooral als je het nog niet goed kent) hierdoor volledig geblokkeerd wordt en voor de rest van het spel achteraan bengelt.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 13 aug 2012, 14:17 
Avatar gebruiker
Persoonlijk vind ik dit een geweldig spel! Het systeem van acties kiezen is vernieuwend en erg leuk. Ook wel lastig omdat je niet altijd kan zien welke acties je nu wel/niet kan uitvoeren en waarop je dus nog meer moet inzetten. Maar dat maakt het juist ook wel weer tot een leuke uitdaging.

De spelregels hebben nog wel wat verbetering nodig en daarvoor zou ik ook zeker op bgg kijken voor aanvullingen.
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: vr 31 aug 2012, 10:01 
Avatar gebruiker
Ik zie de potentie, maar met 5 spelers komt dat er niet uit. Te veel downtime. Het was echter ook ons eerste potje maar toch.

Met minder spelers komt het spel beter tot zijn recht. Een wolf in schaapskleren, daar sluit ik me bij aan. Ik denk dat het spel veel leuker wordt als je dit vaker hebt gespeeld.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: vr 31 aug 2012, 12:11 
Avatar gebruiker
Een keer gespeeld, heeft een positieve eerste indruk gemaakt maar het spel duurde wel erg lang. Het actie-selectie mechanisme is volgens mij uniek en goed gevonden, maar leidt tot erg lang nadenken en kan erg slecht voor je uitpakken, dat baart me wel zorgen. Voor de rest is het een leuk spel met veel verschillende acties die goed in elkaar grijpen.
Na het tweede potje: dit is geen blijvertje. Had het gevoel dat ik eigenlijk heel weinig deed, elke actie levert maar een heel klein resultaat op en je moet veel dingen combineren voordat je echt een stap vooruit kunt zetten. En daarna moet je weer van voren af aan beginnen, er zit geen groei in het spel. Tweede potje ging ook maar marginaal sneller dan het eerste.
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: vr 04 jan 2013, 11:40 
Inmiddels 3x gespeeld en weet het nu zeker: erg goed spel. Een van de gemeenste spellen uit mijn collectie, dus dat moet je liggen. Ik hou wel van een pittig potje ellebogenwerk in bordspellen.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 22 aug 2013, 21:04 
Avatar gebruiker
Je wilt zo veel, maar kunt zo weinig. Het is zeker niet gegarandeerd dat je je gekozen acties ook daadwerkelijk kunt uitvoeren.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 17 nov 2016, 12:12 
Avatar gebruiker
Gisteren mijn eerste sessie Vanuatu gespeeld.

Proefronde gespeeld, eerste ronde in het echt... en meteen heel duidelijk hoe gemeen dit spel kan uitwerken voor je. Denk dat ik van de 3 of 4 gekozen acties er maar 1 en dan ook nutteloos (verkeerde volgorde) kon uitvoeren.....

Des te leuker dat je dan verrassend dit later in het spel weer terug kunt doen!

Uniek keuze mechanisme, en ik denk dat je meerdere sessies gespeeld moet hebben om de strategieen van de anderen door te hebben in combi met hoe je keuzes kunnen uitpakken. Het maakt een behoorlijk verschil of je 4 of maar 1 actie in een beurt kunt uitvoeren.

Lang verhaal kort: zeer gemeen spel, zeker niet voor een breed publiek, maar wel leuk. 4 personen is wel de max ivm downtime.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 30 apr 2020, 12:39 
Avatar gebruiker
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 14 mei 2020, 21:02 
Een paar keer met 4 gespeeld. Tof!
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®