Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Zomerspel 2024





Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 4020 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Weten & Wedden
Categorie: Familiespel, Partyspel
Uitgegeven in: 2015
Uitgever: Tulip Games
Link uitgever: http://www.tulipgames.nl
Auteur: Dominic Crapuchettes
Illustrator: Onbekend
7.0

  Geluk 5 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 40 minuten   Leeftijd vanaf 8 jaar   Aantal spelers 3 - 20  
2 Reacties
Beschrijving Kennisbank
In dit grappige spel hoef je de antwoorden niet te weten om te winnen. De fun is inzetten op het beste antwoord. Stel een vraag en iedereen schrijft een antwoord op. Bijvoorbeeld: In welk jaar is de bikini uitgevonden? Daarna gok je allemaal op een antwoord. Welke antwoord schat jij in dat er het dichtst bij zit? Ben je zeker van jezelf? Wed dan op je eigen antwoord. Maar als je denkt dat een ander het beter weet, wed je op hem of haar. En als je helemaal geen idee hebt, gok je gewoon en hopelijk heb je geluk.

Op het antwoord dat het dichtste bij het goede antwoord zit, valt de jackpot. Je kunt dus winnen door weldoordachte inschattingen, goed geluk of door de belangen van je tegenstanders goed in te schatten. Het spel leer je in slechts 2 minuten, wordt gespeeld in 25 minuten, maar staat garant voor urenlang speelplezier! Je kunt het ook nog eens met grote groepen van tot wel 20 personen spelen.

Wereldwijd al meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht.
Geen artikelen
Links
Spelregels: Tulipgames

 




Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Nederlandse versie van Wits&Wagers

jeroengeenen

9

767

ma 09 nov 2015, 14:11

ditterio

 
Plaats een nieuw onderwerp




Geef waardering Link suggereren

Weten & Wedden - Reacties (2)
Geplaatst: vr 13 mei 2016, 18:56 
Avatar gebruiker
Erg leuk triviaspel, tof voor op familiefeestjes of met wat collega's die niet onmiddellijk te porren zijn voor een echt strategisch spel. Mogelijk niet zo interessant om te spelen met die-hard spelers omdat er dan kostbare gamingtijd wordt opgegeven die ook naar het laatste nieuwe speeltje zou kunnen gaan, maar in andere gevallen: aanrader!
Het idee van enkel cijfers als antwoorden leek me in eerste instantie wat saai, maar dat is hoegenaamd niet het geval. Er zijn erg veel verrassende en interessante vragen bij. Vaa gaat het ook om beredeneerde gokjes (hoeveel inwoners in Europa, hoeveel sterrenbeelden aan de hemel, snelheid van de snelste achtbaan enz), maar soms ook echt weetjes (minimumleeftijd om president van usa te kunnen worden, aantal disneyfilms, in welk jaar werd Facebook opgericht enz).
Leuk is ook dat je ook punten kan krijgen door goed in te schatten wat je medespelers mogelijk weten waardoor je ook kan winnen zonder zelf veel te weten.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 04 apr 2019, 19:43 
Avatar gebruiker
Ik ben geen partyspellen fan, maar enkele vind ik wel leuk. Deze verbaasde mij doordat je niet altijd het juiste antwoord moest kennen, maar je in de buurt moet zitten vb: datum van een gebeurtenis ofzo en je kon ook gokken op personen waarvan je denkt dat die het weten. Grappige momenten mee gehad.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®