Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Zomerspel 2024





Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 4020 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Wunderland
Categorie: Familiespel
Uitgegeven in: 2013
Uitgever: Pegasus
Link uitgever: http://www.pegasus.de/
Auteur: Dirk Hillebrecht
Illustrator: Jarek Nocoń
7.0

  Geluk 5 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 50 minuten   Leeftijd vanaf 8 jaar   Aantal spelers 2 - 4  
1 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Direct aan de Elbe, in de Speicherstadt van Hamburg, vind je de grootste modelspoorbaan ter wereld en tevens één van de grootste toeristische attracties van Duitsland: Miniatur Wunderland. Ruim 1 miljoen bezoekers per jaar beleven er een wereld van dromen, illusies en onvoorstelbare verschijnselen. Wunderland strekt zich, in verschillende deelgebieden – van Scandinavië tot aan de VS, van de kust tot aan het hooggebergte – uit over meer dan 1400 m2. En die wereld groeit maar en groeit maar. In Wunderland beleef je, in slechts een paar uur, meerdere dagen en nachten in totaal verschillende gebieden van onze aarde. Of het nu gokken in Las Vegas is, klimmen in de Alpen of roeien tussen de Noorse fjorden – in Wunderland is alles mogelijk.

In Wunderland zijn er veel mooie plaatsen en dingen te ontdekken. Daarom gaan de Wunderlanders dan ook graag op reis en bezoeken hun talrijke bezienswaardigheden. Omdat Wunderlanders heel communicatieve mensen zijn, reizen ze zelden alleen want ze zijn het liefst in groepen onderweg. De spelers begeleiden de Wunderlanders op hun reizen. Daarbij moeten ze de aangegeven reisbestemmingen bereiken en onderweg zoveel mogelijk ansichtkaarten verzamelen. Degene die daarbij handig gebruik maakt van de reizen van medespelers én de meeste punten verzamelt, die wint het spel.
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Spelregels: Pegasus

 




Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Spiel der Spiele 2013

Bordspeler.nl

0

775

ma 24 jun 2013, 19:00

Bordspeler.nl

 
Plaats een nieuw onderwerp




Geef waardering Link suggereren

Wunderland - Reacties (1)
Geplaatst: do 29 okt 2015, 15:10 
Avatar gebruiker
Het meelift-mechanisme, waarbij je pionnen ook mogen lopen in de beurt van anderen, is leuk gevonden. Verder een standaard loopspel. Veel simpele opdrachtkaartjes trekken lijkt wel een voordeel te zijn, ondanks dat ze minder punten waard zijn, maar dat is nog moeilijk in te schatten na 2 potjes.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®