Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Nederlandse Spellenprijs 2023 - nominaties

Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 3860 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
1655 - Habemus Papam
Categorie: Kaartspel, Expertspel
Uitgegeven in: 2011
Uitgever: 999 Games
Link uitgever: http://www.999games.nl/
Auteur: Christoph Bauer
Illustrator: Katharina Kubisch
6.8

  Geluk 5 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 45 minuten   Leeftijd vanaf 10 jaar   Aantal spelers 3 - 4  
10 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Spannend kaartspel voor 3 tot 4 spelers over de verkiezing van een nieuwe paus. Bied op acties en palm kardinalen in. Wie de meeste invloed heeft verzameld als de witte rook verschijnt, levert de nieuwe paus!

Je begint met een aantal edelstenen in verschillende kleuren. Op tafel liggen actiekaarten, politieke kaarten en kardinalenkaarten. Van elke stapel is er steeds 1 beschikbaar. De Camerlengokaart, die edelstenen oplevert, ligt elke ronde open. Alle spelers bieden een bedrag in edelstenen. Bied je het meest, dan mag je als eerste een kaart kiezen. Daarna mag de speler die op een na de meeste edelstenen heeft geboden een kaart kiezen, enzovoort. Elke kaart heeft andere eigenschappen. Kaarten kunnen stemmen, edelstenen en/of acties opleveren. Zo kun je je eigen situatie verbeteren en/of die van de andere spelers verslechteren. Als de kaart "Witte rook" verschijnt, is het spel afgelopen. De speler met de meeste stemmen wint het spel!
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: De-spellenhoek
Recensie: Truusentruus
Recensie: Spellengek

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten à la carte 2011: 7 Wonders

BaSL

0

630

di 27 sep 2011, 08:31

BaSL

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

1655 - Habemus Papam - Reacties (10)
Geplaatst: di 22 maart 2011, 21:27 
Avatar gebruiker
Het kaartspel heb ik met veel plezier gespeeld. De voorkant van de speelkaarten zijn prachtig en rijkelijk geïllustreerd door Katharina Kubisch. Met historische thema's en kaartspellen kan ze prima uit de voeten. Op haar website is dit ook mooi te zien. (aanrader) Het thema sprak mij mede wel aan na het lezen van Bernini Mysterie. Ik ben benieuwd hoe het thema en het spel wordt ontvangen door het grote publiek.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: zo 15 mei 2011, 11:45 
Avatar gebruiker
Leuk kaartspel.
Verrassend hoeveel verscheidenheid in zo'n klein doosje kan zitten.
Veel verschillende manieren om je stemmen te vergaren.
Had een laag verwachtingspatroon welke ruimschoots werd overtroffen.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 17 sep 2011, 00:37 
Avatar gebruiker
Ik had in eerste instantie bedenkingen bij het nogal zware onderwerp dat in combinatie met een kaartspel toch op overvragen neer zou komen. Maar nee, het gevoel dat achterblijft als je vergaarde kaarten door je medespelers worden geruild, geleend, omgelegd, enzovoort, dat past goed bij het steekspel dat rond de pauselijke verkiezing hing. Dat gedeelte werkt bij nader inzien dus eigenlijk wel aardig. Vreemd genoeg kreeg ik bij dat zelfde inzien juist bedenkingen tegen het blinde bieden. Dat duurt te lang; je hebt te weinig grondstoffen om wat mee te kunnen (probeer een paar klappers te maken en je bent voor de rest van het spel uitgeschakeld); en nulboden leveren altijd wel wat op: geen enkele kaart is echt slecht of waardeloos. Met andere woorden, tegen de tijd dat het treiteren gaat leven en er wat verwensingen over en weer beginnen te vliegen, wil ik af van dat gekloot met die juwelen. Ik denk dat met een ander biedmechanisme Habemus Papam mij beter was bevallen.
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: vr 09 dec 2011, 17:51 
Avatar gebruiker
Aardig biedspel waarbij je duidelijke keuzes moet maken over de categorieën waarin je wilt scoren. Omdat je altijd wel wat krijgt, voelt het blinde bieden doorgaans niet als een oefening in frustratie doordat je wel veel biedt maar niks krijgt. Aan de andere kant ook weer niet heel bijzonder. Er zijn inmiddels legio schitterende biedspellen en dit voegt daar niets aan toe.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  
 
Geplaatst: ma 30 jan 2012, 23:03 
Avatar gebruiker
Gaaf slagenspel met voldoende diepgang. Je kan op veel verschillende manieren stemmen winnen en moet dus je tegenspelers goed in de gaten houden!
8
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: ma 06 aug 2012, 16:21 
Avatar gebruiker
Origineel thema over de verkiezing van de nieuwe paus. In het spel kun je door middel van bieden kaarten verdienen. Je moet afwegen of je voor punten of actiekaarten gaat, of eventueel nieuwe edelstenen. Halverwege het spel komt de zwarte rook, en dan kies je voor welke opdrachtkaart je gaat bij de eindtelling. Na de witte rook is de speler mer de meeste "stemmen" de winnaar.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 20 aug 2012, 14:28 
Avatar gebruiker
Leuk kaartspel voor tussendoor. Lastig om rekening te houden met de mogelijkheden van je tegenstanders en dat maakt het boeiend.
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: wo 26 maart 2014, 21:21 
Aardig kaartspel waarin je op kaarten biedt met edelstenen.Goede combinaties van kaarten kunnen aardig wat punten opleveren. Het artwork ziet er goed uit en het spel speelt lekker vlot. Leuk voor de avond mee te starten of af te sluiten.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 26 maart 2015, 11:47 
Ik vind dit een top spel. Een leuke gameplay, je kan op verschillende manieren winnen. Het is compact ook altijd een meerwaarde. Ziet er mooi uit en is historisch "vrij" correct. Ook leuke plotwendingen met kardinalen die te laat komen en die geen punten opleveren. Je focust op een manier maar je tegenstander kan op een geheel andere manier van je winnen.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 11 maart 2021, 12:32 
Avatar gebruiker
Ok spel! Je krijgt zeker waar voor je geld hier.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®