Vragen en info over Spel 2023
Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Sound of Drums 1793

Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 3909 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Age of Empires III
Categorie: Themaspel
Uitgegeven in: 2008
Uitgever: QWG Games
Link uitgever: http://www.qwggames.nl
Auteur: Glenn Drover
Illustrator: Paul Niemeyer, Jacoby O'Connor, James Provenzale
7.9

  Geluk 2 / 10   Strategie 8 / 10  
  Speelduur 120 minuten   Leeftijd vanaf 10 jaar   Aantal spelers 2 - 5  
36 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Het bordspel Age of Empires III, The Age of Discovery is gebaseerd op het immens populaire computerspel Age of Empires van Microsoft en bevat heel veel spelmaterialen. De spelregels, het speelbord, de speelkaarten, de fiches en de doos zijn allemaal voorzien van nederlandse tekst. Het spel voert je mee naar de "Nieuwe wereld" rond 1500. De tijd van de grote ontdekkingen en kolonisatie van Noord, Midden en Zuid Amerika.

Het bordspel speelt zich af in het tijdperk van de grote ontdekkingsreizen. De ene helft van het speelbord toont een landkaart van Amerika, van Brazilië tot aan Canada. Op deze landkaart vind je de regio’s die de spelers in de loop van het spel ontdekken en vervolgens koloniseren. De andere helft van het speelbord toont o.a. een achttal actievelden. Daar zetten de spelers aan het begin van een ronde hun speelfiguren in, om daarmee allerlei interessante actiemogelijkheden te bemachtigen.

Verover het Incarijk, plunder de Carribean, vestig je in Brazilie of Peru: het kan allemaal in dit mooie spel.
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Bordspel
Recensie: Spellengek
Recensie: Spellenclub13
Samenvatting: Boardgamegeek

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Age of Empires III

cheezer

32

5817

za 08 sep 2012, 18:00

cymric

Geen ongelezen berichten Klein Nieuws - December 2011

BaSL

4

1912

zo 11 dec 2011, 17:49

Piet

Geen ongelezen berichten Klein Nieuws - Maart 2012

BaSL

6

2169

di 06 maart 2012, 09:39

BaSL

Geen ongelezen berichten Bijlage(n) Nox' Spellenzolder - Age of Empires III

Bastiaan_Nox

2

1076

vr 12 okt 2012, 13:05

El Piedro

Geen ongelezen berichten Age of Empires Klooster te machtig?

M1chiel

4

726

vr 27 dec 2013, 12:59

M1chiel

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Age of Empires III - Reacties (36)
Geplaatst: za 26 jan 2008, 22:18 
Avatar gebruiker
Prachtig ontwikkelspel, zowel qua vorm en spelsysteem. Tot op heden is vind ik dit het beste spel van QWG!
10
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: ma 28 jan 2008, 14:06 
Avatar gebruiker
Tot nu toe één keer gespeeld en dat is mij zeer goed bevallen. Is een beetje een kruising tussen een Eurogame (speelstijl) en een wargame (vanwege de plastic miniatuurtjes waarmee je je acties uitvoert). Wat mij betreft een heel geslaagde kruising. Het bord is schitterend uitgevoerd en je wordt zo helemaal meegenomen in de sfeer van het spel. Het spel draait om ontdekken en ontwikkelen, het vechten tegen elkaar is maar een heel klein onderdeel van het spel. Wat mij betreft wederom een voortreffelijke keuze van QWG om dit in Nederland te gaan uitgeven.
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: za 02 feb 2008, 13:55 
Ik heb het nog maar een maal gespeeld en was eerst overdonderd door de hoeveelheid aan plastic speelstukken. Daarachter schuilt echter een spel dat heel goed in elkaar steekt.
9
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: za 02 feb 2008, 18:58 
Inderdaad een prachtig ontwikkelingsspel, mooi vormgegeven en rijk aan materialen. Age of Empires 3 vermengt uitstekende eigen ideëen met het beste uit de beste spellen: het plaatsingsmechanisme uit Caylus, de rollen (de spelers kiezen hier zelf geen rol, maar hun in te zetten kolonistenpoppetjes kunnen wel verschillende rollen aannemen) en gebouwen uit Puerto Rico en de bezetting van landen en strijd (maar wel in een lichte, gedoseerde mate) uit Risk. Leuk!
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  
 
Geplaatst: za 02 feb 2008, 19:42 
Mooi uitgevoerd spel, met veel mogelijkheden.
Mijn zoon van 11 vond het ook prachtig.
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 13 okt 2008, 13:14 
Avatar gebruiker
Een erg goed ontwikkelspel. Staat in mijn huidige top 10

Voor mij was dit de Nederlandse spellenprijs 2009 waard. (Ik vind dit spel leuker als Agricola).

Dit is inderdaad een geslaagde samenraapsel van bekende en populaire spelmechanismen maar wel erg goed neergezet! Veel interactie en daar houd ik van.
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 14 okt 2008, 18:10 
Avatar gebruiker
Dit geslaagde samenraapsel van bekende en populaire spelmechanismen is het eerste fatsoenlijke spel van deze ontwerper. Goed en leuk genoeg voor een 8, niet origineel genoeg voor een hoger cijfer.
8
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: wo 29 okt 2008, 23:00 
Avatar gebruiker
Een zeer geslaagd spel. Hoewel ik ook mensen ken die het 'klinken' van de munten niet kunnen verdragen, bij wie de soldaten altijd door hun voeten zakken en die de 'Nieuwe Wereld' onoverzichtelijk vinden. Toch zijn ook zij eenduidig in de beoordeling van het spel: een uiterst aangenaam spel. Waarbij ontdekken, koloniseren en tactisch plannen gevoelsmatig (en zelfs tastbaar) goed uit de verf komt. Nu nog een gewone doosindeling...
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 12 nov 2008, 10:42 
Avatar gebruiker
Dit is weer een aanvulling in het genre 'werkverschaffingsspellen'. Age of Empires combineert leuke elementen uit allerlei spellen en maakt daar een een hele behoorlijke cocktail van. Het probleem is alleen de speelduur. Twee uur is minimaal, drie uur geen uitzondering. Met zoveel leuke kortere spellen verwacht ik van een spel van die lengte iets bijzonders. Dat levert AoE III helaas niet. Het speelt best leuk weg, maar in die tijd speel ik liever twee toppers van anderhalf uur.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  
 
Geplaatst: wo 14 jan 2009, 20:51 
Erg goed spel. Mooi vormgegeven ook en de speelduur valt mij erg mee. Inmiddels 5 x gespeeld en nog nooit boven de 2 uur uitgekomen. (met 4 en 5 spelers)Alleen jammer dat een flink aantal van de plastic figuurtjes niet rechtop blijft staan. Gelukkig helpt een pannetje kokend water goed (idee van Dagmar geloof ik), maar toch...
9
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: za 11 jul 2009, 17:06 
Avatar gebruiker
Prachtig vormgegeven spel (met plastic munten; dat is veel leuker dan dat karton), met een doos vol materiaal. Tjongejonge, wat veel speelstukken!

Ik wilde na één potje direct nog een keer, aangezien er verschillende strategieen mogelijk zijn: ga je je richten op de fiches? Op het ontdekken van nieuwe gebieden? Op gebouwen? Een combinatie van dat alles?

Het mooie van dit spel is verder dat je ook met 2 spelers elkaar al voldoende in de weg kunt zitten en kunt dwarsbomen; het spel behoeft voor dit spelersaantal geen aanpassing en dat is ook wel een pre (het duurt met twee spelers anderhalf uur).

Origineel of niet, dit spel is simpelweg een topper die bijzonder lekker weg speelt.
10
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: zo 30 aug 2009, 15:09 
Avatar gebruiker
Erg mooi uitgevoerd spel. Vele mogelijkheden om punten te scoren en genoeg mogelijkheden om elkaar flink dwars te bomen.
10
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: ma 27 sep 2010, 15:59 
Avatar gebruiker
In eerste instantie deed mij dit spel denken aan een wargame, maar niets blijkt minder waar. Het is een ontwikkelingsspel waarbij het aantal opties groot is, maar je natuurlijk lang niet zoveel acties uit kunt voeren. Zit prima in elkaar.
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: za 09 jul 2011, 11:40 
Avatar gebruiker
Het spel stond hoog op mijn verlanglijst dankzij de goeie commentaren hier en op BGG, en mede door het feit dat ik altijd al een fan ben geweest van de PC-Games (ook al heeft het er weinig mee te zien, toch was dit een extra troef om het bovenaan de wishlist te zetten)

Gisteren het spel voor de eerste maal gespeeld en het heeft echt elke verwachting ingelost die ik van het spel had.

Heeft een heel leuk spelsysteem, speelt vlot weg en je kan echt met verschillende strategieën aan de slag. Ga je voor economische sterkte waardoor je veel gebouwen kan kopen die je verschillende voordelen opleveren of ga je resoluut voor het koloniseren. Kies je voor militaire sterkte in je kolonies of toch voor de ontdekking. Elke strategie bied zijn voordelen en een weg richting overwinning, echt top.

De hoeveelheid van spelmateriaal en vooral de kwaliteit zijn echt heel goed. Spel komt bovenaan in mijn top-10 en het zal moeilijk worden om daar verandering in te brengen.
10
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: za 09 jul 2011, 13:58 
Avatar gebruiker
Magnifiek. Eigenlijk zeer eenvoudige spelregels maar door de mogelijkheid om verschillende strategieën toe te passen zal het toch een aantal potjes duren vooral je dit spel onder de knie hebt. En dan nog. Ondertussen dus ook op mijn wishlist!
10
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  
 
Geplaatst: ma 25 jul 2011, 23:44 
De laatse weken regelmatig gespeeld met familie.
Vinden het spel steeds leuker, m.n. door de vele keuzemogelijkheden.
De eindstand wordt pas bepaald bij de finale eindafrekening, spannend dus tot het laatste moment.
Zeer goed spel.
8
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: zo 02 okt 2011, 16:58 
Avatar gebruiker
In het kort samengevat: als er net zoveel moeite was gedaan om het spel even mooi te maken als het spelmateriaal, was dit een waardevolle investering van geld en tijd geweest. Maar jammer genoeg is dit niet het geval. Alhoewel het werkverschaffingsgedeelte soepel verloopt, zit er voor mij teveel toeval en onzekerheid in het spel om het vaker dan hooguit een paar keer te doen. Zo zijn sommige gebouwen onmisbaar voor diverse strategieën, maar als ze niet worden getrokken, hang je. Het veroveren van onbekend gebied vereist een legermacht die alles tussen veel te sterk en veel te zwak kan zijn—erger nog, als jouw poging mislukt weet iedereen wat er wél noodzakelijk is. Belangrijke goederen worden zonder voorkennis omgedraaid; heb je de pech dat je op dat moment niet als eerste een keus mag maken, hang je opnieuw. En zo kan ik nog wel een paar punten noemen waar ik wrijving bespeur tussen wat ik wil en wat ik uiteindelijk mag en kan. Zonde eigenlijk, zelfs in de tijd dat AoE3 uitkwam had men al een beetje leentjebuur kunnen spelen bij 'geavanceerdere' werkverschaffingsspellen.

Ook zonde is dat met zo'n gigantisch bord het eigenlijke kaartgedeelte veel te klein is voor de legermachten die er zich gaan verzamelen. En verder kan ik de diverse miniatuurtjes slechts met moeite uit elkaar houden. De verschillen zijn voor het spel nu ook weer niet zo héél erg belangrijk, maar ik vind het gewoon zonde van de fabricagemoeite. Niet iedereen is een miniatuurbeschilderaar... En na al dat zuur één geweldige lolly: het geld is fantastisch. Niets van die gladde opdrukloze vlooien waar Warfrog in grossiert, maar mooie stevige plastic munten met opdruk en ribbelrandje. (In een cynische bui zou ik kunnen beweren dat na het verzinnen van het uiterlijk van dit geld alle creatieve energie op was...)

Het had een goed en uitdagend spel kunnen zijn, en dat is het niet geworden. Jammer.
4
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 04 aug 2012, 17:20 
Avatar gebruiker
Na toch enkele malen gebrobeert te hebben, blijf ik dit een eentonig spel vinden.
4
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 13 aug 2012, 15:02 
Avatar gebruiker
Het duurde bij mij even voordat ik doorhad hoe het werkte. Je moet 1 strategie volgen en daar aan vast houden. Als je dan niet te veel wordt tegen gewerkt kun je winnen. Een beetje van alles werkt niet in dit spel.

Laatst voor het eerst gewonnen. Een topper. Ben benieuwd naar de uitbreiding.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 27 aug 2012, 12:06 
Avatar gebruiker
Ontzettend mooi uitgevoerd spel.
Mooi soort worker-placement.
De figuurtjes zijn wat moeilijk uit elkaar te halen.
Snel uit te leggen maar in je eerste spel doe je maar wat (...)
Thematisch sterk .
Je moet de tijd hebben..., duurt langer dan spellen die hier op lijken.
Een toegankelijk spel voor de veelspeler.
Moet je een keer uitgeprobeerd hebben....
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: ma 27 aug 2012, 13:42 
Avatar gebruiker
Spel met veel mogelijkheden en een thema dat me erg aanspreekt. Wel lang en net iets te veel geluk, maar wil dit best af en toe spelen.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 13 dec 2012, 14:56 
Avatar gebruiker
Prima spel waarbij je aan het begin een strategie moet uitdenken en die tot een goed einde moet zien te brengen.
Er zit wel een zekere geluksfactor in, zeker bij sommige gebouwen. toch is het elke keer weer een genot om te spelen.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 05 jan 2013, 20:27 
Gaaf tactisch spel dat er ook nog super uitziet met dat speelbord en tal van miniaturen.
Veel keuzemogelijkheden en tactieken.
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: zo 03 feb 2013, 14:35 
Age of Empires III: prima spel waarbij je naar de nieuwe wereld gaat. Het zit goed in elkaar en het speelt leuk weg.
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: za 30 maart 2013, 21:28 
Erg goed en grafisch mooi spel dat ondanks de vele onderdelen en tactische diepgang lekker wegspeelt.

++ -Grafisch erg mooi en veel onderdelen. (waar voor je geld)
-Veel actie/keuzemogelijk waardoor het ook een goed herspeelbaar spel is.
-Geen storende geluksfactor en goede interactie.

-- -De `nieuwe wereld` is erg klein op het speelbord gezet waardoor er al snel
plaatsgebrek ontstaat als er veel miniaturen verscheept worden. (onoverzichtelijk)
-Sommige gebouwen hebben wel erg (te) krachtige eigenschappen ten opzichte van
andere.

Kortom een gaaf spel voor de veelspeler.
8
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: do 25 jul 2013, 10:55 
Avatar gebruiker
In AGE III zit echt veel in. Speel dit spel altijd met veel plezier zit al lang in mijn top 20.
Lange speelduur vind ik niet erg omdat je altijd wel bezig bent met je zetten plannen.
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: zo 04 aug 2013, 14:49 
waardering na 1 spel.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 23 feb 2015, 12:04 
Avatar gebruiker
Prachtige spelonderdelen en een dito speelbord!
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: vr 31 jul 2015, 15:03 
Ik vlg Cymric in zijn uitleg... Ziet er goed uit en krijgt ook daarom al de punten, maar wat en eentonig spel...
3
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 17 sep 2015, 22:09 
Ik vind dit absoluut een topspel!
Qua argumenten sluit ik mij graag aan bij lies en erwin123.
Ik heb het spel nog maar 2 maal (met zéér veel plezier en spanning!) gespeeld, dus over eentonigheid na meermaals spelen kan ik me niet uitspreken.
Kortom: ik vind het een absolute aanrader met prachtig artwork, een gezonde rivaliteit, veel spanning en vind het zeer jammer dat WGG dit niet meer uitbrengt
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 02 apr 2019, 21:35 
Avatar gebruiker
Leuk spel! Een oudje maar nog steeds zit het heel goed in elkaar. Ik vraag me af wat de meerwaarde van de nieuwe versie is?
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 19 mei 2020, 17:27 
Avatar gebruiker
Goed spel: al bij al eenvoudige spelregels en veel mogelijkheden om te scoren.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: do 11 maart 2021, 12:46 
Avatar gebruiker
Leuk spel. Alleen jammer dat de doos zo groot is. Moet dat echt?
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  
 
Geplaatst: zo 26 sep 2021, 14:42 
Avatar gebruiker
In tegenstelling tot het computerspel is deze Age of Empires niet echt mijn ding.
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 11 aug 2022, 18:51 
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 15 nov 2022, 12:56 
Avatar gebruiker
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®