Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 2676 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Agricola: 2 Spelers
Categorie: Expertspel
Uitgegeven in: 2013
Uitgever: 999 Games
Link uitgever: http://www.999games.nl
Auteur: Uwe Rosenberg
Illustrator: Klemens Franz
Uitbreiding(en): Agricola: 2 Spelers - Uitbreiding 1
7.1
Winkelwagen
Lotana.be
  Geluk 5 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 30 minuten   Leeftijd vanaf 8 jaar   Aantal spelers 2  
32 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Deze opzichzelfstaande versie van het populaire agrarische spel "Agricola" is uitsluitend bedoeld voor 2 spelers. De spelregels zijn wat eenvoudiger dan die van het oorspronkelijke spel.

In dit spel draait alles om de dieren. Je kiest zoals gebruikelijk met ieder van je knechten een actie en bouwt daarmee hekken om weiden te omheinen, stallen of andere speciale gebouwen. Verder houd je schapen, varkens, runderen en paarden, die aan het einde van het spel voor de nodige bonuspunten zorgen. Al je gebouwen en weiden hebben een bepaalde capaciteit, die door middel van voederbakken verhoogd kan worden.
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Spellenmolen
Recensie: Spelinzicht
Recensie: Vlaams Spellenarchief

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Agricola: 2 Spelers

deev

36

4487

di 26 jul 2016, 23:55

bennietthuis

Geen ongelezen berichten Bijlage(n) Nox' Spellenzolder - Agricola "2 Spelers"

Bastiaan_Nox

3

1075

za 18 okt 2014, 15:20

Bastiaan_Nox

Geen ongelezen berichten Agricola 2 spelers

Ilse23

3

619

do 12 nov 2015, 15:05

lordyazos

Geen ongelezen berichten Agricola 2 spelers

winny

1

547

zo 17 jan 2016, 20:13

Ilse23

Geen ongelezen berichten Spel in Zicht 19

Bordspeler.nl

1

681

ma 23 sep 2013, 19:34

Jahwe

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Agricola: 2 Spelers - Reacties (32)
Geplaatst: za 02 feb 2013, 01:40 
Avatar gebruiker
Een leuke verzelfstandiging van een kernmechanisme van Agricola (namelijk het beestjes houden) waardoor een vlot en toegankelijk spelletje voor 2 overblijft. Is het volwaardige Agricola te zwaar en te omvangrijk voor je, is deze bewerking wellicht een nadere blik waardig. Dat gezegd, ik vond het geheel erg 'dwingend' spelen omdat bepaalde grondstoffen absoluut noodzakelijk zijn om de boerderijen op te zetten; de strijd met de andere speler draait er dan al snel om wie als eerste bij een grondstof terecht kon. Ik vond dat zelfs in de korte tijd dat deze titel duurde nogal saai worden en wilde dat er wat meer variatie en alternatieve speelwijzen in het geheel waren verwerkt. (Er is een uitbreiding voar deze titel beschikbaar die die variatie zou moeten aanbrengen, en dat zou voor mij dé manier zijn om dit spel te spelen.) Maar wederom: ik heb veel en veel slechtere bewerkingen van 'grote' spellen gezien en als het gaat om even snel het Agricolagevoel op te roepen... dan is dit doosje beslist geen slechte keuze.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 22 mei 2013, 16:21 
Een leuk 2P spelletje met dat Agricola gevoel en dat relatief snel speelt. Makkelijk uit te leggen aan iemand die niet veel spelletjes speelt en een mooie introductie tot het worker placement genre. Ik vind het een geslaagde mini versie. Meer keuze tussen de gebouwen zou wel geapprecieerd worden in de toekomst.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 02 jul 2013, 16:27 
Kleine broertje van Agricola, maar voor mij mee speelplezier. Gaat wat sneller, maar de keuzes zijn nog altijd even lastig. Mijn favoriete tweespelersspel!
9
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: di 09 jul 2013, 07:05 
Avatar gebruiker
Genietbaar snel strategiespel (zonder toevalsfactoren), met een leuk puzzelelement.
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: di 16 jul 2013, 12:20 
Avatar gebruiker
Wat mij betreft een zeer geslaagde poging om Agricola te versimpelen. Leuk en vlot spel dat toch diepgang heeft.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 16 jul 2013, 13:34 
Avatar gebruiker
Leuke 2-persoons versie van Agricola die sneller wegspeelt dan het origineel. Hierbij wordt er fel gefocust op het kweken van verschillende dieren en het omheinen van weiden. Maar er zijn geen gezinsuitbreidingen, geen huisuitbreidingen en geen extra kaarten, net dat wat het basisspel zo leuk maakt. Wat er overblijft, is nog altijd een leuke maximalisatiepuzzel. Ideaal als spelletje voor in de reiskoffer maar als er meer tijd en plaats is, verkies ik zelfs met 2 spelers toch het basisspel tenzij de uitbreiding het spel meer keuzemogelijkheden geeft.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: zo 26 jan 2014, 19:25 
Vandaag twee potjes gespeeld. Leuk, met diepgang & kort.

Wel veel keuze met maar drie acties per ronde !

Ook verschillende manieren om het spel te winnen.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 01 feb 2014, 00:18 
Avatar gebruiker
Als je het bordspel kent pak je dit heel snel op. Minder beperkingen, kortere speelduur maar uiteraard ook minder diepgang. Leuk om eens te spelen maar voor mij onvoldoende vernieuwend om naast het bordspel in te kast te leggen.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: za 05 jul 2014, 10:10 
Avatar gebruiker
In de basis Agricola, maar dan dusdanig vereenvoudigd dat je het snel tussendoor kunt spelen.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: ma 11 aug 2014, 17:38 
Voor mij op dit moment het leukste spel om met zijn 2-en te spelen.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 04 sep 2014, 11:51 
Leuk spel voor twee, zeker leuk gezien het ook zo vlot en kort wegspeelt! Op den duur wellicht een beetje eentonig, omdat de eerste speelronden steeds weer hetzelfde aan gaan voelen.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 07 okt 2014, 13:11 
Prima 2 speler variant op de grote broer agricola. Het speelt lekker snel en is vrij simpel, maar toch met voldoende tactische diepgang.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 09 okt 2014, 22:31 
Heel leuk spel met 2, telkens wat anders, makkelijke uitleg maar moeilijk te winnen, plannen op korte en lange termijn nodig + gaat aangenaam snel. Komt daarom bij ons vaak op tafel.
9
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: ma 17 nov 2014, 20:45 
Het feit dat ik Agricola pas heb verkocht en deze heb aangeschaft maakt duidelijk dat ik deze stukken beter vind dan zijn grote broer. Geen grote stapels kaarten meer met veel leeswerk, maar gewoon lekker vlot je boerderij en stallen uitbreiden. Genoeg keuzestress, speelt vlot zodat je gelijk een revanche-potje kunt spelen, spannend genoeg, mooi materiaal. Kortom, ik vermaak me hier nog wel een poosje mee. O ja, en ben je bang dat het gaat vervelen: met de leuke uitbreiding erbij gaat dat voorlopig niet gebeuren.
8
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: za 31 jan 2015, 08:03 
Vind dit een erg leuk spel voor twee spelers. Veel mogelijkheden en toch is de basis heel simpel. Top spel die geregeld op tafel komt!
9
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: ma 23 feb 2015, 12:05 
Avatar gebruiker
Leuke korte (snelle) variant van het bordspel.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 13 jun 2015, 16:39 
Vandaag voor het eerst geprobeerd met mijn zoontje en is prima bevallen. Opzetten en opruimen gaat lekker vlot en het speelt ook erg snel. Aangezien je je niet om voedsel hoeft te bekommeren is het een strijd om de uitbreidingen en de hekken om vervolgens zo veel mogelijk dieren te plaatsen. Minpunten krijg je alleen wanneer je van een diersoort 3 of minder hebt, dus minder frustrerend dan destijds met grote broer Agricola, toen we na een avond ploeteren net in de plus eindigden. Daar heb je hier gelukkig geen last van. Al met al blij met deze aanvulling, eentje die je ook als gateway met 2 kunt gebruiken en ideaal voor op vakantie :thumbup:
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: ma 06 jul 2015, 23:20 
Agricola in het klein. Geen zorgen over voedseltekorten maar het meeste halen uit de beschikbare acties. Ik geef toe, het is na het bordspel geen revolutionair spelconcept toch bevalt de versie voor twee personen me zeer. Na ongeveer tien potjes beschouw ik dit als een prettige variant voor het workerplacement principe. Geen topper er zijn m.I. betere twee personen spelen, maar leuk genoeg om op tafel te zetten. Ik zeg niet gauw nee tegen dit spel.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 07 jul 2015, 23:20 
Ik vind het spel wat geforceerd aanvoelen. Grote broer Agricola ken ik niet, maar heb na het spelen van deze lichtere versie er ook geen behoefte aan.
Zo af en toe aardig om te spelen, maar mijn favorieten blijven Splendor en Het Dorp.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: zo 04 okt 2015, 14:17 
Avatar gebruiker
Erg leuk spel. Ik moet toegeven dat zonder de uitbreiding het spel niet helemaal in balans is. Met name de aantal speciale gebouwen en de eigenschappen ervan. Met de uitbreiding los je dit op omdat er veel meer speciale gebouwen aanwezig zijn. Iedere ronde heb je steeds weer te veel mogelijkheden die je wilt uitvoeren en dat maakt het erg leuk omdat kiezen niet altijd eenvoudig is. Ook kun je elkaar goed dwarsbomen. Ik adviseer dan ook dat je dit altijd met de uitbreiding moet spelen, dat maakt het spel compleet. Had imo ook gewoon in de basisset moeten zitten.

Het basis set krijgt van mij 7 punten maar met de uitbreiding erbij 8 punten.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: zo 31 jan 2016, 22:33 
Kan deze 2-spelervariant van Agricola erg waarderen. Je mist wel veel van de diepgang en keuzes, maar verkijk je toch niet op deze versie. Ook uitermate geschikt voor met kinderen.
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: ma 15 feb 2016, 18:01 
Dit is spel is naar mijn idee een stuk vriendelijker dan de grote broer omdat je minder met minpunten wordt gedreigd. De korte speelduur is naar mijn idee positief en dat je de mogelijkheid hebt om wat op te bouwen. Voor als je het regelmatig speelt is de uitbreiding een verplichting om te kopen, dit zorgt voor meer variatie met de speciale gebouwen.
9
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: ma 14 maart 2016, 10:50 
Avatar gebruiker
Leuke "uitgeklede"variant van Agricola. Lekker puzzelen om je erf zo economisch mogelijk in te delen. Heeft denk ik wel de uitbreidingen nodig om het leuk te blijven vinden.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 14 jan 2017, 13:36 
Ik geef deze voorkeur op de klassieke Agricola. Het speelt lekker snel!
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 12 dec 2018, 20:29 
8
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: di 02 apr 2019, 21:40 
Avatar gebruiker
Het is best aardig, maar het komt niet in de buurt van Agricola.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: zo 07 apr 2019, 21:53 
Niet echt goed, maar af en toe toch prettig spelen. Er zijn betere 2 persoonspellen en dit is flauw afkooksel van de echte agricola.
3
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 31 dec 2019, 13:33 
Avatar gebruiker
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: vr 10 apr 2020, 18:45 
Ik vind dit een prima 2-persoonsspel.
De spellen duren niet al te lang en hoewel de regels eenvoudig zijn, heb je toch een Agricola-gevoel. Ik heb het spel nu 4x gespeeld. Stel me wel de vraag of de puzzel uitdagend blijft en het op de duur niet steeds om te eerste de winnende zet te doen/het winnende pad te betreden aangezien er geen variatie is in opzet en het dus letterlijk elke keer hetzelfde is. Maar voorlopig hebben we er nog veel plezier in!
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 29 apr 2020, 13:26 
Avatar gebruiker
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 29 apr 2020, 14:48 
Avatar gebruiker
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 12 mei 2020, 11:03 
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®