Tips in tijden van corona pandemie!
Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 2893 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Australia
Categorie: Familiespel
Uitgegeven in: 2005
Uitgever: Ravensburger
Link uitgever: http://www.ravensburger.nl
Auteur: Wolfgang Kramer, Michael Kiesling
Illustrator: Harald Lieske
6.3
Winkelwagen
Lotana.be
  Geluk 4 / 10   Strategie 6 / 10  
  Speelduur 75 minuten   Leeftijd vanaf 10 jaar   Aantal spelers 2 - 5  
12 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Het avontuur begint. Waan je een stoere ranger en vlieg kriskras over het 5de continent. Een goede planning, verrassende tactiek en flexibiliteit houden je tegenstanders op een veilige afstand. Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Bordspel
Recensie: Spellengek
Recensie: Spelmagazijn
Recensie: Spellenclub13
Recensie: Truusentruus
Recensie: De-spellenhoek
Recensie: Anderspel

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen Nederlandse Spellenpijs, op wie stem je en waarom?

Wim

75

8115

wo 05 okt 2005, 16:16

Wim

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Australia - Reacties (12)
Geplaatst: wo 23 jan 2008, 15:06 
Avatar gebruiker
Dit spel heb ik ooit één keer gespeeld op een Ducosimbeurs in 2005. Het zag er wel leuk uit met de plastic rangers en de vliegtuigen. Een beetje vliegen van regio naar regio en af en toe een ranger plaatsen. Zo proberen een aantal projecten af te ronden. Ik vond het een beetje vlees nog vis. Het is moeilijker dan bv. Ticket to Ride maar ook weer geen Caylus of Vorsten van Florence. Geen slecht spel, maar ik zou het niet aanschaffen.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: do 06 maart 2008, 10:54 
Avatar gebruiker
Een leuke familie spel, snel uit te leggen en vlot te spelen. Het spel en de onderdelen zien er prima uit, leuke plastic figuurtjes welke lekker tot de verbeelding spelen. Ik beoordeeld dit als een familiespel, voor veelspelers onder ons zal het waarschijnlijk wat tegen vallen na een paar potjes.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: za 02 aug 2008, 22:54 
Avatar gebruiker
Niet slecht, ook geen topper.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 08 okt 2008, 13:26 
Als je in Australie bent geweest en een australisch gevoel wilt herbeleven, kun je dit spel beter niet spelen, want het thema heeft weinig met kangoeroes en koala's te maken.
Land ondekken en ontginnen, parkwachters plaatsen en weer verplaatsen, etc. Hoog tempo wat het spel wat onoverzichtelijk kan maken, maar totaal gezien toch wel een aardig spel.
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: za 31 jan 2009, 16:17 
Zeker de moeite waard, vooral als de windmolen ook gebruikt wordt. Er is wel wat geluk nodig bij het trekken van de kaartjes.
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: vr 29 jan 2010, 00:58 
Avatar gebruiker
Een simpel actiepuntenspel in een fleurig jasje, waarschijnlijk gericht op families. Voor de veelspeler resteert echter een spel dat voor z'n speelduur veel te weinig variatie biedt. Het blijft allemaal steken op zo efficiënt mogelijk punten binnenharken op het moment dat de industriefiches in een territorium worden omgedraaid zodat er van lange-termijnplanning niet veel sprake is. Het is wel grappig om te zien dat het spel een zeker 'scratch my back and I'll scratch yours'-effect kent: het is vaak handiger om met een medespeler samen een gebied te ontsluiten zodat je makkelijker op meer plaatsen tegelijkertijd een graantje meepikt. Maar dat principe kan je niet te ver doorvoeren, want je wilt natuurlijk wel winnen. Echter, in dit genre veegt het aparte Die Dolmengötter de vloer aan met Australia, dus hoef ik dit spel niet meer te spelen.
4
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 28 sep 2010, 13:03 
Avatar gebruiker
Een aardig spel, maar geen topper. Zit een beetje tussen een familiespel en een veelspelerspel in.
6
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: za 01 okt 2011, 08:05 
Avatar gebruiker
Goed spel waar je je mannetjes op posities op het bord uitspeelt en terugneemt om punten te scoren. De twist is dat elke positie meetelt voor verschillende gebieden en dat er twee verschillende puntentellingen zijn. Dit wordt geleidelijk interessanter door de kettingreacties op het bord, waardoor verrassende comebacks mogelijk zijn. Het spel werkt goed met alle spelersaantallen, het thema is dunnetjes maar leuk voor de afwisseling, en het uiterlijk fris met heldere kleuren en speelstukken.
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: wo 08 aug 2012, 12:58 
Luchtig, leuk thema. Moet ik dringend eens weer spelen.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 11 aug 2012, 09:03 
Avatar gebruiker
Lekker. Vlot en opportunistisch familiespel. Dit past wel bij mijn speelstijl, maar het heeft net wat te weinig om het lijf om het echt vaak te willen doen.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 20 aug 2012, 20:13 
Het heeft iets leuks, dat vliegtuigje, de windmolen. Daarnaast is het wel degelijk een taktisch spel waar je overal tegelijk zou willen zijn om de andere voor te zijn.
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: vr 16 aug 2013, 17:51 
Avatar gebruiker
Goed spel door z'n eenvoud. Prima meerderhedenspel!
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®