Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Keep Exploring Games

Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 3905 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Baby Blues Continues
Categorie: Uitbreiding, Kaartspel, Familiespel
Uitgegeven in: 2016
Uitgever: Jumping Turtle Games
Link uitgever: http://www.jumpingturtlegames.be/
Auteur: Jurgen Spreutels
Illustrator: Jurgen Spreutels
Uitbreiding van: Baby Blues
7.0

  Geluk 5 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 30 minuten   Leeftijd vanaf 8 jaar   Aantal spelers 2 - 5  
1 Reacties
Beschrijving Kennisbank
De uitbreiding Baby Blues Continues bestaat uit enkele losse componenten die samen of afzonderlijk gebruikt kunnen worden. Hieronder een kort overzicht:

1) Een vijfde speler
2) De variant voor 2 spelers
Als je het originele spel speelt met 2 spelers, zijn er twee aanpassingen vergeleken met het spel voor grotere groepen. Ten eerste kan je niet ruilen en ten tweede zijn de punten op de achterzijde van de kaarten niet relevant. Deze twee zaken worden opgelost dankzij de variant. Ten eerste kunnen er kaarten opduiken waarbij de ouders hun kinderen vroegtijdig komen ophalen. Als de derde kaart opduikt is het spel onmiddellijk afgelopen en kan je de punten tellen. Ten tweede is er ook een kast beschikbaar. Je kan steeds een handkaart ruilen met een kaart in de kast, maar let wel op... Je tegenstander kan de kast op slot doen, zodat je ze tijdelijk niet kan gebruiken. Daarnaast kan de inhoud van de kast gewisseld worden. Met deze alternatieve manier van ruilen, die je ook niet steeds geeft wat je hoopt, hopen we meer het spelgevoel te creƫren dat je ook hebt tijdens een spel met meerdere spelers.
3) Een nieuw type kaart: de actiekaart
Er wordt een nieuw type kaart toegevoegd aan het spel en dat is de actiekaart. In je beurt mag je bovenop de gebruikelijke acties ook nog een willekeurig aantal actiekaarten spelen. Hiermee kan je onder andere problemen doorschuiven van de ene baby naar de andere of een baby ruilen met een tegenstander. Aan jullie om het uit te testen, maar wij zijn alvast van mening dat het spel met deze actiekaarten nog net een beetje gemener, maar ook tactischer wordt...
4) Een nieuw probleem: de misselijke baby
Wat gebeurt er als een baby te veel taart heeft gekregen op zijn verjaardagsfeestje? Hij wordt misselijk en dat probleem is pas opgelost als hij moet overgeven. De eigenaar van de baby kan zelf kiezen welke aangrenzende baby getrakteerd wordt met dit heerlijke cadeau. Het slachtoffer begint in ieder geval onherroepelijk te huilen en de misselijke baby is daarna terug helemaal tevreden. Gelukkig is er een medicijn aanwezig waarmee je dit euvel kan voorkomen. Maar kan je het op tijd toedienen?
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Babyboom op Spiel 2016

Bordspeler.nl

0

799

do 06 okt 2016, 16:00

Bordspeler.nl

Geen ongelezen berichten Nox' Spellenzolder - Baby Blues Continues

Bastiaan_Nox

0

549

di 02 mei 2017, 16:57

Bastiaan_Nox

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Baby Blues Continues - Reacties (1)
Geplaatst: ma 21 maart 2022, 23:49 
Enkele leuke extras.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®