Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Nederlandse Spellenprijs 2020 - nominaties

Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 2733 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Carson City Big Box
Categorie: Expertspel
Uitgegeven in: 2015
Uitgever: Quined Games
Link uitgever: http://www.quined.nl
Auteur: Xavier Georges
Illustrator: Alexandre Roche
9.0
Winkelwagen
Lotana.be
  Geluk 5 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 135 minuten   Leeftijd vanaf 13 jaar   Aantal spelers 2 - 6  
1 Reacties
Beschrijving Kennisbank
De Carson City Big Box van Xavier Georges zit vol met alles wat Carson City ooit te bieden heeft gehad en meer.. Allereerst vind je in deze big box het basisspel Carson City, zo ook de eerste uitbreiding Gold & Guns. Tenslotte zit de spiksplinternieuwe uitbreiding Horses & Heroes ook in deze big box.

We schrijven het jaar 1859. Het "Wilde Westen" van Amerika. In Carson City worden kavels grond te koop gezet. De spelers beschikken over een kleine som geld en een trouwe ploeg cowboys die bereid zijn om je met alles te helpen. Je tracht de beste kavels te bemachtigen om er later de fraaiste gebouwen op te bouwen. Heb jij het lef om de andere spelers te provoceren en uit te dagen tot een duel? Zij proberen immers ook hun slag te slaan. Slaag jij erin om de steun van de meest invloedrijke personen in de stad te vergaren?
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Bijlage(n) Carson City - Big Box

syroit

27

2600

di 14 jul 2015, 13:06

16 Feet Pauly

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Carson City Big Box - Reacties (1)
Geplaatst: wo 20 jan 2016, 10:07 
Globale indruk van de doos:
Jammer dat alles in een doos lijkt gesmeten... De uitbreidingen (in de regels varianten genoemd) zitten los bij het basisspel. De doos heeft geen inlay dus je moet alles in zipzakjes steken (of een sorteerdoos kopen, wat bij ons wel het geval zijn zijn)
De componenten zijn goed, de kwaliteit is dik in orde.

Het spel zelf:
We speelden voor de eerste keer gewoon het basisspel, zonder de rivier. Het concept van het spel: het meest grond claimen in de nieuwe stad Carson City en zo geld innen van de gebouwen die je er op bouwt. Met geld koop je nieuwe gebouwen en overwinningspunten. Wie het meest overwinningpunten heeft wint.
het is een Worker Placement spel, maar met enkel extra's, je moet je gebouwen zo plaatsen dat je er het maximum aan geld uithaalt, Als iemand een actie wil doen kan jij die ook doen als je het duel wint voor deze actie (cowboys natuurlijk)

Mijn mening:
Wow, wat een spel. Het gevoel van je bent een cowboy zit hier helemaal in. Het speelt vlot, is niet moeilijk aan te leren. Echt leuk spel. Ik verwacht veel variatie met alle uitbreidingen, verschillende personages,...
Ik hoop het nog veel te spelen.
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®