Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Spellenfest 2024

Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 3962 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Conquistador
Categorie: Expertspel
Uitgegeven in: 1999
Uitgever: 999 Games
Link uitgever: http://www.999games.nl
Auteur: Wolfgang Kramer, Richard Ulrich
Illustrator: Franz Vohwinkel
7.2

  Geluk 5 / 10   Strategie 7 / 10  
  Speelduur 60 minuten   Leeftijd vanaf 12 jaar   Aantal spelers 2 - 4  
13 Reacties
Beschrijving Kennisbank
In 1492 zette Columbus voet aan wal op het eiland dat San Salvador genoemd werd. Weldra ontdekte men dat niet een Westelijke route naar Indiƫ, maar een heel nieuwe continent ontdekt was. Spanje begon in rap tempo met de verder ontdekking en kolonisatie van Las Americas. Daarmee ontstond in het Caribisch gebied een machtsspel onder hoge Spaande edelen, die hun belangen alsmaar uitbreidden. Conquistador is een zelfstandig spel van de bedenkers van El Grande en handelt over deze machtsstrijd. Conquistador spelregelsamenvatting

Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Anderspel
Recensie: Spellenclub13
Recensie: Bordspel
Recensie: Spellengek
Recensie: Bordspelinfo

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten conquistador

helena

2

10145

do 01 apr 2010, 10:46

helena

Geen ongelezen berichten Bijlage(n) Nox' Spellenzolder - Conquistador

Bastiaan_Nox

0

744

do 17 jul 2014, 15:47

Bastiaan_Nox

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Conquistador - Reacties (13)
Geplaatst: do 03 nov 2005, 18:11 
lollig spel
10
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: do 03 nov 2005, 20:11 
aardig spel
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: ma 05 dec 2005, 10:12 
Aardig spel.
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: ma 23 jan 2006, 18:32 
Avatar gebruiker
Conquistador is een beetje de moeilijke voorganger van Carcassonne. Zeker met de gevorderde variant kan dit spel je hoofdpijn bezorgen, maar dan van het aangename soort. Er zijn zoveel manieren om je positie te verbeteren of die van je tegenstander af te breken dat je er raar van wordt. Net als met Carcassonne geldt hier: minder spelers is beter, want met een volle tafel is het lastig plannen.
Als ik zin heb in een wat zwaarder tweepersoonsspel is dit een van mijn eerste keuzes.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  
 
Geplaatst: di 05 sep 2006, 19:19 
Avatar gebruiker
Carcassonne met caballero's levert een pittig en prima legspel op.

Maak hier s.v.p. een zelfstandig spel van. Dit is namelijk geen uitbreiding voor El Grande. Die uitbreiding is namelijk nooit in Nederland uitgegeven, ondanks de vele beloftes van 999 Games.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  
 
Geplaatst: ma 04 feb 2008, 23:40 
Avatar gebruiker
Conquistador heeft de twijfelachtige eer het langst fout gespeelde spel in mijn verzameling te zijn. Ik heb het zes of zeven keer fout gedaan, telkens op een ander punt. Op een gegeven moment werd ik het zat en heb ik de probleemgevallen in duidelijke taal opgeschreven waardoor ik nu zowaar een aantal potjes foutvrij heb kunnen afronden.

Conquistador is een onbekend spel dat volgens mij altijd in de schaduw van z'n grote broer El Grande heeft gestaan en daar ook onder heeft geleden. Enkele mechanismen komen overeen (zoals het uitspelen van een caballerokaartje), maar voor de rest ligt een vergelijking met Carcassonne eerder voor de hand. Het spel is echter lang niet zo eenvoudig als Carcassonne: je zult hard moeten nadenken voor een te volgen koers, en het aantal mogelijkheden om je tegenstanders flink te stangen is ook een fors stuk groter. Het is in wezen een meerderhedenspel met een paar aparte draaien die erop toezien dat het maken van een nieuwe meerderheid niet zo makkelijk is, terwijl het vernielen van een oude wordt aangemoedigd. Ik word echt een beetje moe van het spelen van dit spel.

Wat mij echter erg tegenstaat is dat de verhouding spelduur/interessant spelverloop erg scheef is. Het blijft maar loeren op zwakke plekken om getalletjes te verhogen en te verlagen, en om daar nu dik een uur mee te vullen is toch echt overvragen. Ik word eigenlijk steeds minder enthousiast over dit spel.
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: zo 03 aug 2008, 12:34 
Avatar gebruiker
Tot nu toe enkel basisspel gespeeld. Misschien met extra's erbij dat het nog een puntje meer krijgt.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 17 sep 2008, 11:41 
Avatar gebruiker
Prima leg spel met de nodig pit. Dit zouden ze best een opnieuw kunnen uitgeven in een nieuw jasje in een kleiner doosje. Wellicht met wat extra tegels. Dit spel is ook leuk te doen met z'n tweeen. Ik kwam dit spel in 2008 voor 5 euro's tegen op marktplaats en ik kon het niet laten.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: di 07 sep 2010, 23:12 
Voor de El Grande liefhebber (en dat ben ik) de moeite waard om ook af en toe te doen. Een aantal spelelementen komen gezellig weer terug in een toch wel heel ander spel.

Leuk spel. Wel lastiger (meer hoofdpijn), maar desondanks toch niet zo goed als de voorganger. Maar in ieder geval wel leuk met 3 personen te spelen, en dat kan ik van El Grande niet zeggen.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 08 aug 2012, 13:06 
Als El Grande fan vond ik dit maar niets. Is wel al een heel eind geleden dat ik het speelde. Moet misschien es een herkansing krijgen.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 22 aug 2012, 13:29 
Ik heb dit spel geprobeerd omdat het in de lijn van El Grande zou liggen. Het artwork lijkt erop maar het spel speelt heel anders. Doet me denken aan Carcassonne maar dan met een extra laag erop.
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: wo 29 aug 2012, 21:02 
De vergelijking met El Grande is snel gemaakt, maar het spel staat wel duidelijk in de schaduw van zijn grotere broer. Dat wil niet zeggen dat het een slecht spel is, integendeel.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: vr 16 aug 2013, 19:11 
Avatar gebruiker
Goed, maar kan niet tippen aan El Grande.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®