Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Spellenfest 2024

Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 3962 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
De Crew: Missie Diepzee
Categorie: Kaartspel, Cooperatief
Uitgegeven in: 2021
Uitgever: 999 Games
Link uitgever: https://www.999games.nl/de-crew-missie-diepzee.html
Auteur: Thomas Sing
Illustrator: Marco Armbruster
7.9

  Geluk 4 / 10   Strategie 3 / 10  
  Speelduur 20 minuten   Leeftijd vanaf 10 jaar   Aantal spelers 2 - 5  
15 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Beschrijving van de uitgever:
De Crew: Missie Diepzee is een coöperatief kaartspel waarin jullie samen proberen in meer dan 30 verschillende missies de diepzee te verkennen. Daarin slagen jullie alleen als iedereen goed oplet en samenwerkt. Eén foute kaart kan einde missie betekenen.

Bovendien zijn jullie communicatiemogelijkheden in de diepzee zeer beperkt. Praten zal niet gaan, maar door slim gebruik te maken van de middelen die je hebt moet het lukken om de juiste crewleden de slag met net die juiste kaart erin te laten winnen.

De Crew: Missie Diepzee zal voor een kaartspeler vertrouwd aanvoelen. De spelregels zijn in de basis eenvoudig. Maar wanneer je met deze regels en de beperkte communicatie juist samen moet werken, komt er een innovatief, spannend en bijzonder leuk kaartspel naar boven voor zowel beginners als de doorgewinterde kaartspeler.
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Bijlage(n) Die Crew gaat diepzee duiken in 2021

SvAtje

2

1084

wo 09 jun 2021, 17:56

Peter Hein

Geen ongelezen berichten Nox' Spellenzolder - De Crew: Missie Diepzee

Bastiaan_Nox

0

105

do 29 jul 2021, 18:15

Bastiaan_Nox

Geen ongelezen berichten Golden Geek Arwards 2021 bekend gemaakt!

Pura Vida

0

198

di 03 mei 2022, 20:04

Pura Vida

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

De Crew: Missie Diepzee - Reacties (15)
Geplaatst: di 09 nov 2021, 14:32 
Avatar gebruiker
Net zoals de 'gewone' Crew geef ik dit spel een 9. De variatie bij deze zit hem in de opdrachtkaartjes, waarbij de combinaties eindeloos zijn. Zo moet je bijv. precies 2 slagen halen en niet meer of meer gele dan blauwe kaarten etc... De opdrachten zijn gevarieerder, maar ook vaak moeilijker (zeker als je verder komt in het logboek). Deze vind ik dan ook meer voor de gevorderde speler, dan de eerste Crew die ik aanraad om te spelen als je net bekend bent met slagen kaartspellen. Het is sowieso een toppertje en ik heb ze uiteraard beide!
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: vr 03 dec 2021, 10:48 
Avatar gebruiker
Een prima versie van het spel. Sommige combinaties van kaartjes zijn bijna niet op te lossen, maar dan is het extra plezant om er toch uit te geraken.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: di 14 dec 2021, 14:28 
Obv 1x spelen (4 personen, 4 missies, 2 gelukt). Lijkt imho bijzonder veel op zn voorganger: quest for planet 9. Maar dat mag de pret niet drukken: een uitdagend coöperatief slagenspel - het blijft razendknap bedacht en leuk - en soms lastig - om te spelen.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: vr 04 feb 2022, 22:06 
Avatar gebruiker
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: za 23 jul 2022, 22:51 
Woow! Geniaal! oneindig herspeelbaar ook! Eerste co-op slagen spel dat ik echt geslaagd vind!
10
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 10 aug 2022, 16:03 
Avatar gebruiker
Net zo leuk als de voorganger, maar nu met meer variatie in de doelen. Het verhaal, in hoeverre dat er toe doet, spreekt wel wat minder aan.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 10 aug 2022, 19:28 
Avatar gebruiker
Superleuk spel dat me al heel wat memorabele avonden heeft bezorgd. Minstens evengoed maar vermoedelijk beter dan zijn voorganger
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  
 
Geplaatst: di 13 sep 2022, 14:27 
Avatar gebruiker
Enige voorwaarde: je moet van slagenspellen houden. Maar daar kun je door dit spel door van gaan houden. Want wat een fantastisch nieuw principe: een coöperatief slagenspel. Ik heb de gewone één keer gespeeld, en ik vind Diepzee leuker, omdat de opdrachten verrassender en overzichtelijker zijn.
9
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: do 17 nov 2022, 01:47 
Avatar gebruiker
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: di 17 jan 2023, 13:07 
Avatar gebruiker
De eerste versie van De Crew vond ik beter. Ik snap dat deze meer afwisseling bied, maar ook een hoop extra materiaal en soms missiekaarten die elkaar tegenspreken en daardoor niet met elkaar kunnen worden gebruikt. Dat niveau afhankelijk van spelersaantal is ook een minder elegant mechanisme wat mij betreft. Ik snap dat het nodig is hier, maar daardoor kan je wel de ene keer 10 makkelijker opdrachten hebben en de andere keer 4 moeilijkere. Toch is het met 4 moeilijke opdrachten dan aanzienlijk beter te voltooien, want met 10 makkelijkere opdrachten is de kans toch aanzienlijk dat je 1 makkelijke net niet haalt als team. Al met al vond ik het basisspel dus eleganter en beter.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: vr 14 apr 2023, 10:07 
Avatar gebruiker
In de basis is dit gewoon 'De Crew', maar dan met meer gevarieerde opdrachten. Door deze constatering ontkom je er praktisch niet aan om een vergelijking te maken met zijn voorganger.

De opdrachten zijn inderdaad anders en origineler, maar daarin zit tevens het gevaar: het is mogelijk dat verschillende opdrachten mekaar tegenspreken en daardoor een spelronde bij voorbaat al niet succesvol gehaald kan worden. Ik vind dat jammer.

Dat gezegd hebbende, maakt het het spel wel afwisselender, maar ook moeilijker qua instap. Ik zou dit eerder in een groep neerleggen die a) meer ervaren is met slagenspellen en/of b) 'De Crew' al eens gespeeld hebben.

Ik kan geen onderscheid maken welke variant 'beter' is, daarom ook een 8 voor de onderwaterversie.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: wo 03 mei 2023, 09:30 
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: di 25 jul 2023, 10:12 
Net als de voorganger een heerlijk coöperatief slagenspel. Werkt bijna met iedere groep, ook een aantal 'spellenhaters' waren toch wel warm te krijgen voor dit spel. Deze heeft wat meer variatie dan de voorganger, maar daardoor ook wat lastiger vind ik voor beginners.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 15 aug 2023, 21:53 
Originele is naar mijn mening beter. Zeker in z’n eenvoud.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 26 dec 2023, 14:51 
Avatar gebruiker
Verfrissend coöperatief slagenspel wat net iets leuker en beter gebalanceerd aanvoelt als het origineel. Thematisch valt het wel tegen en wij zijn inmiddels gestopt met het (voor)lezen van de flauwe verhaaltjes aan het begin van een missie. Ook een minpunt is het dat als je een missie steeds niet haalt het wel een beetje frustrerend aan gaat voelen.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®