Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Nieuwe hoop voor 2021!

Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 2943 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
De zoektocht naar El Dorado
Categorie: Familiespel
Uitgegeven in: 2020
Uitgever: 999 Games
Link uitgever: https://www.999games.nl/de-zoektocht-naar-el-dorado-kaartspel.html
Auteur: Reiner Knizia
Illustrator: Vincent Dutrait
7.0
Winkelwagen
Lotana.be
  Geluk 3 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 45 minuten   Leeftijd vanaf 10 jaar   Aantal spelers 2 - 4  
12 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Beschrijving van de uitgever:
Als expeditieleider ga je op zoek naar de mysterieuze gouden stad en win je het spel door als eerste El Dorado te bereiken. Je begint met een generiek deck met kaarten die je gebruikt om over het speelbord te bewegen. Je deck bestaat uit een team van padvinders, reizigers en zeelieden die je helpen verschillende terreinen over te steken. Onderweg zul je kolkende rivieren, dichtbegroeide regenwouden en onbekende stammen tegenkomen. Combineer de speelvelden op eindeloos veel manieren om het spel nog spannender te maken en probeer je tegenspelers te verslaan door een beter deck samen te stellen en de routes het snelst te bewandelen.

Om de expeditie te starten, trek je 4 kaarten uit de trekstapel en speel je deze tactisch. Je kunt de kaarten gebruiken om door de Amazone te trekken of om op de markt andere teamleden aan te stellen of uitrusting te kopen die je later weer in kunt zetten. Je kunt punten verzamelen door obstakels te overwinnen. Wanneer je tegelijk met een andere speler El Dorado bereikt, wint niet de snelste, maar de dapperste expeditieleider die de meeste obstakels heeft overwonnen. Lukt het je om met de juiste tactiek en uitrusting als eerste de gouden stad te bereiken en het goud op te eisen? Soepel, vlot, toegankelijk en spannend tot het einde.

Het bordspel is geschikt voor beginnende spelers en biedt meer dan voldoende mogelijkheden om ook gevorderde spelers uit te dagen om met de juiste tactiek zo snel mogelijk door de jungle te trekken tijdens “De zoektocht naar El Dorado”.
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Bordspelmania
Recensie: Bordspelmania
Samenvatting: Youtu

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Bijlage(n) Point Salad wint Nederlandse Spellenprijs Familie 2020

Piet

1

467

za 07 nov 2020, 12:52

WTULTC

Geen ongelezen berichten De Zoektocht naar El Dorado

Roel79

2

159

zo 27 dec 2020, 09:46

The Iced One

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

De zoektocht naar El Dorado - Reacties (12)
Geplaatst: vr 22 mei 2020, 13:49 
Avatar gebruiker
Een heel knap spel. De combinatie van deckbuilding en racen werkt heel goed. Knizia toont hiermee aan dat hij het nog steeds in de vingers heeft...
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: vr 22 mei 2020, 14:47 
Een keer gespeeld, smaakte wel naar meer. Ben benieuwd naar de Nederlandse versie met "beter" art work.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: za 30 mei 2020, 21:18 
Slechte remake uitgave van 999 games vond het origineel al niks laat staan deze.
4
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 10 jun 2020, 19:12 
Leuk, vlot en eenvoudig familiespel. Het is een spannende race met simpel deckbuilding element. Ondertussen is het de favoriet geworden van onze achtjarige zoon; hij zou zeker een 10 geven. Als ouder is het echt geen straf om mee te spelen, ik schuif met zeer veel plezier aan tafel aan.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: zo 12 jul 2020, 21:28 
Beoordeling op basis van 1 spel met 2 spelers:
Lag mijn verwachting te hoog (eerlijk waar: ik verwachtte wel wat van dit spel na alle lovende recensies en commentaren)? Maar na ons eerste spel hadden mijn vrouw en ik beide dezelfde gedachte: Was het dit?
Het spel is kleurrijk, de regels zijn eenvoudig, maar het spel "greep" mij niet zoals een spel mij normaal te pakken neemt. Ik vond het te eenvoudig en niet spannend. En dat terwijl ik net een heel sterk familiespel verwachtte.
Ik zal het spel zeker nog enkele kansen geven en hoop dat het spel me ergens onderweg wel in de greep neemt, maar voorlopig staat El Dorado niet bovenaan mijn vakantiebestemmingslijstje.
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 13 jul 2020, 15:34 
Spel komt met z'n maximaal aantal spelers het beste tot z'n recht. Gezien van alle kaarten er maar 3 zijn grijpt je sneller mis, en kan je het elkaar lastiger maken door voor iemand te gaan staan.
Kortom prima familie spel
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 26 sep 2020, 11:58 
Avatar gebruiker
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  
 
Geplaatst: vr 02 okt 2020, 10:58 
Avatar gebruiker
Prima (familie)spel, eenmaal gespeeld als filler en op zich als filler mij goed bevallen.

Voorlopig gewaardeerd met een 7.

Gaf mij in eerste instantie niet de WOW factor die andere deckbuilders mij wel geven, maar heeft ook te maken met in je eerste spel nog niet je route vooruit te plannen wat echt wel nodig is.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 28 okt 2020, 08:20 
leuk (familie)spel. Niet te moeilijk om uit te leggen.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  
 
Geplaatst: vr 30 okt 2020, 20:20 
Erg mooi vormgegeven en snel uitgelegd. Komt geregeld op tafel!
9
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: zo 27 dec 2020, 09:56 
Ook ik dacht de eerste keer spelen, is dit alles? Maar hoe vaker we het spelen, hoe leuker het wordt! Het is een echt familiespel en heel makkelijk om te leren. De combinatie van deckbuilding en racespel vinden we heel leuk. En ook dat je eindeloos kunt variëren met het neerleggen van de routeborden. We hebben wel al gelijk na de eerste keer de grotten gebruikt dat maakt het niet moeilijker maar wel leuker. En ook moet je eigenlijk zorgen dat er minimaal één moeilijk te passeren route is zodat je echt moet werken om de broodnodige dure kaarten in je deck te krijgen. Ook met 2 spelers is dit een heel leuk spel. Omdat iedere speler dan twee poppetjes heeft speelt het wel anders. Je heb genoeg gelegenheid om de ander te blokkeren. Maar uiteindelijk moet je ze allebei in El Dorado krijgen om te winnen dus acherblijven met één van de twee kan ook niet en dat geeft regelmatig keuzestress. Ja, dit kon wel eens zo'n spel worden dat niet meer uit de kast verdwijnt en elk jaar wel weer tevoorschijn komt. Zeker ook als je wilt spelen met niet ervaren spellenspelers.
8
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: za 02 jan 2021, 23:33 
Avatar gebruiker
Een goede balans vinden tussen investeren in een beter deck en rennen naar de finish.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®