Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Spellenfest 2024

Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 3962 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Earth
Categorie: Expertspel
Uitgegeven in: 2023
Uitgever: Geronimo Games
Link uitgever: https://geronimogames.com/nl/
Auteur: Maxime Tardif
Illustrator: Conor McGoey
7.8

  Geluk 1 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 90 minuten   Leeftijd vanaf 13 jaar   Aantal spelers 1 - 5  
6 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Beschrijving van de uitgever:

Aarde, de grond die onze prachtige planeet, de Aarde, ondersteunt en in stand houdt. Gedurende duizenden jaren van evolutie en aanpassing hebben de flora en fauna van deze unieke planeet zich ontwikkeld tot verbazingwekkende levensvormen, die symbiotische ecosystemen en habitats creëren.

Het is tijd om in deze rijke omgevingen te springen en een aantal verbazingwekkende natuurlijke synergieën te creëren die de verbazingwekkende veelzijdigheid en overvloed aan natuurlijke hulpbronnen van de aarde repliceren en extrapoleren. Creëer een zelfvoorzienende motor van groei, uitbreiding en voorziening waarbij zelfs je ongebruikte planten compost worden voor toekomstige groei.

Earth is een open wereld engine builder voor 1 tot 5 spelers met eenvoudige regels maar tonnen aan strategische mogelijkheden. Met zijn encyclopedische aard en het enorme aantal unieke kaarten en combinaties, zal elk spel je toelaten om nieuwe synergieën en connecties te ontdekken, net zoals onze uitgestrekte en fascinerende wereld dat toelaat!
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Bijlage(n) Wordt Earth ons nieuwe veelspeelspel?

Pura Vida

48

1942

zo 11 feb 2024, 13:26

Pura Vida

Geen ongelezen berichten Spellengek recenseert: Earth

Dagmar

6

323

zo 23 apr 2023, 11:13

Joel22

Geen ongelezen berichten Lucky Bastard - Earth

luckybastard

0

49

zo 11 jun 2023, 14:40

luckybastard

Geen ongelezen berichten Bijlage(n) Earth: locaties van de foto's

Pura Vida

3

1399

wo 06 dec 2023, 18:50

Pura Vida

Geen ongelezen berichten Nox' Spellenzolder - Earth

Bastiaan_Nox

0

811

ma 18 dec 2023, 16:37

Bastiaan_Nox

Geen ongelezen berichten Een stukje over: Earth

rvlieshout

1

995

wo 17 jan 2024, 19:10

Pura Vida

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Earth - Reacties (6)
Geplaatst: zo 26 maart 2023, 14:09 
Avatar gebruiker
Earth is een fraai vorm gegeven kaartspel wat gevoelsmatig doet denken aan Terraforming Mars en Ark Nova. Ook hier ben je continu bezig om de juiste kaarten op het juiste moment uit te spelen om zo veel mogelijk combinaties en daarmee punten en bonussen te vergaren. Verschil met eerdergenoemde spellen is dat het centrale bord beperkt is en je vooral met je eigen spelersbord en kaarten bezig bent. Groot pluspunt is dat je ook profiteert van de spelbeurten van andere spelers en er daardoor weinig downtime is. De kaarten zien er prachtig uit maar staan vol met allerlei symbolen en tekst waardoor zeker je eerste spel behoorlijk inspannend aanvoelt.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 03 jun 2023, 17:20 
Kaarten tableaubouw met natuurthema, waardoor het enigszins doet denken aan populaire spellen Wingspan en Ark Nova. En ook vergelijkbaar qua mate van (afwezige) interactie: als speler ben je vooral bezig met je eigen kaarttableau van max 4x4 aan te leggen. Zodra iemand een vol tableau heeft is dat de eindtrigger.

Als je aan de beurt bent kies je 1 van de 4 acties bovenaan je spelersbord, de andere spelers krijgen een verzwakte variant van deze actie. De actie voor je allemaal tegelijk uit, eerst de basisactie en daarna loop je a la Furnace de 'bonus'acties uit dezelfde kleur op je gebouwde kaartjes af.

Voordeel: je bent altijd bezig. Wachten hoef je alleen maar op mutsende spelers die lang over hun beurt doen.
Nadeel: je bent echt nauwelijks bezig met andere spelers. Waardoor de waardering bij mij niet hoger komt dan een 7. En dat ik het spel met 2 spelers speel ipv meer. Hooguit met ervaren spelers wil ik het wel een keer met 3 (of 4?) proberen. Want om bij een spel met trage spelers echt elke beurt te wachten tot ook de laatste persoon klaar is met de gekozen actie vind ik irritant, en dan krijgt het spel van mij een 5 of lager.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 02 aug 2023, 22:23 
Avatar gebruiker
Leuk thema, mooie uitvoering en lekker tableaubuilden. goede combi
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: ma 11 dec 2023, 13:09 
Avatar gebruiker
Earth is een zoveelste niet bijster originele of vernieuwende tableau bouwende puntenpuzzel met heel veel kaarten en houten blokjes en niet echt serieuze interactie. Waarom wij dit spelletje dan toch zo leuk vinden? We weten het nog niet precies, maar duidelijk is wel dat Earth bewerkstelligt wat je zou kunnen omschrijven als puur speelplezier.

Edit na 30 potjes. We zijn er achter waarom we dit spel zo leuk vinden en de 8 wordt een 9. Om te beginnen: de kaarten zijn prachtig en het thema van groei van alle ecosystemen op Aarde komt heel goed door. Het actieselectie systeempje is effectief en soepel. De multidimensionale puzzel is leuk en het spel is heel rijk aan mogelijkheden om op verschillende manieren te scoren. Je hebt in ieders beurt zelf ook lekker wat te doen. Je hebt stiekem toch wel wat strijd om de algemene doelen. Je zult je eigen acties zo willen kiezen dat je medespeler er niet al teveel aan heeft en vice versa is dat natuurlijk andersom. Er zit een aangenaam race-element in en de speelduur is niet te lang. De beurten worden steeds uitgebreider maar blijven aangenaam snel. Het schuiven en stapelen van blokjes is een prima bezigheid en levert een mooi tableau op. De herspeelbaarheid is hoog en elk spel speelt anders. Tot slot vind ik een spelletje bouwen met kaarten eigenlijk altijd leuk.

Kortom: Earth is misschien geen tactische of strategische hoogvlieger, maar is wél een heel aanstekelijk en vrolijk makend spelletje dat we steeds weer willen spelen.
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 11 dec 2023, 21:52 
Avatar gebruiker
Vlotte tableaubuilder waarbij je snelle speelbeurten kan maken. Bovendien kom je voortdurend aan spelen toe omdat je ook in de speelbeurt van anderen iets kan doen.
Puntenverlies omdat je nauwelijks kan inspelen op wat anderen aan het doen zijn.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: za 03 feb 2024, 12:13 
Super leuke tableaubuilder.
Bij spellen als dit weet je dat de interactie minimaal is. Als je dit stoort speel je best iets anders. Vind je dat niet erg dan kan ik deze enkel maar aanraden!
Beter dan wingspan (wat niet moeilijk is…) maar naar mijn mening ook vlotter dan Ark Nova. Of hij beter is dan Ark Nova dat zeg ik niet, hij zal veel vlotter op tafel komen.
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®