Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Zomerspel 2024





Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 4020 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Genius Fun & Go
Categorie: Abstract spel, Familiespel
Uitgegeven in: 2015
Uitgever: White Goblin Games
Link uitgever: http://www.whitegoblingames.nl
Auteur: Reiner Knizia
Illustrator: Michaela Kienle
6.0

  Geluk 5 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 20 minuten   Leeftijd vanaf 8 jaar   Aantal spelers 2 - 4  
4 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Het overbekende, geniale bordspel heeft er een nieuw familielid bij gekregen: Genius Fun & Go. Een snelle variant die gebaseerd is op dezelfde zes symbolen als het originele spel. Ook deze keer is het belangrijk om je aandacht te verdelen over de zes kleuren, het is een echte race om als eerste zes volledige reeksen te vormen!

Aan het begin van het spel worden alle tegeltjes gedekt op tafel gelegd, drie willekeurige tegels worden in het midden van de tafel gelegd. Als je aan de beurt bent neem je een tegel uit de voorraad en leg je deze in jouw speelgebied. Ligt deze kleur niet in het midden van de tafel? Jammer, dan is je beurt alweer voorbij. Je legt alle tegels uit jouw speelgebied in het midden. Als deze kleur wél in het midden ligt dan heb je de keuze: Waag je het erop om nog een tegel te trekken, met het risico om alles uit deze beurt kwijt te spelen? Of speel je liever op veilig en ga je jouw tegels scoren? Om te scoren neem je alle tegels uit je speelgebied én de tegels uit het midden die daarmee overeenkomen. Je beurt is nu voorbij, maar de gescoorde tegels nemen ze jou alvast niet meer af. Op deze manier speel je steeds verder. Buiten een tegel te trekken die niet in het midden van de tafel ligt kan je ook kapot spelen door een tegel te trekken die je eerder in je beurt al getrokken had. Ook dan is je beurt meteen afgelopen en leg je alle verzamelde tegels in het midden. Wanneer je exact één zwakste kleur hebt (= de kleur waar je het minst aantal tegels van bezit) én er ligt toevallig een tegel in deze kleur in het midden dan kan je er ook voor kiezen om zo één tegel te nemen in plaats van je beurt op de gebruikelijke manier uit te voeren.

Van zodra je er in geslaagd bent om 5, 6 of 7 – afhankelijk van het spelersaantal – tegels van éénzelfde kleur te scoren verdien je een extra spelersbeurt. Je kan vanaf nu geen tegels in deze spelerskleur meer scoren, als je dat toch doet gaan ze gewoon naar de algemene voorraad. Op deze manier probeer je als eerste zes verschillende, volledige reeksen te vormen. Als je daar in slaagt ben je de winnaar van Genius Fun & Go. De rangschikking van de overige spelers wordt bepaald aan de hand van hun zwakste kleur.

Bron: E&E's Spellenmolen
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Spellenmolen
Samenvatting: Vlaams Spellenarchief

 




Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Nox' Spellenzolder - Genius Fun & Go

Bastiaan_Nox

0

67

do 29 jul 2021, 13:55

Bastiaan_Nox

 
Plaats een nieuw onderwerp




Geef waardering Link suggereren

Genius Fun & Go - Reacties (4)
Geplaatst: di 06 okt 2015, 11:58 
Avatar gebruiker
Ik had er niet veel van verwacht toen ik het ging spelen maar het is een leuke, simpele variant op de gewone genius!

Het speelt vlot en er zit een beetje push-your-luck factor in om de setjes kleuren te verzamelen totdat je gewonnen hebt. Makkelijk om mee te nemen op vakantie en iedereen kan meespelen!
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: di 06 okt 2015, 13:08 
Leuk push your luck spel.
Niet al te lastig dus iedereen kan meespelen...
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: do 21 dec 2017, 13:51 
Avatar gebruiker
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: vr 12 maart 2021, 00:25 
Avatar gebruiker
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®