Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Gouden Ludo 2019 winnaars

Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 2623 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Genoa
Categorie: Expertspel
Uitgegeven in: 2009
Uitgever: QWG Games
Link uitgever: http://www.qwggames.nl
Auteur: Rüdiger Dorn
Illustrator: Onbekend
7.2
Winkelwagen
Lotana.be
  Geluk 2 / 10   Strategie 8 / 10  
  Speelduur 120 minuten   Leeftijd vanaf 12 jaar   Aantal spelers 2 - 5  
17 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Jij bent een handelaar in de stad Genua. Het spelbord stelt een stadswijk voor die door donkere tegels begrensd wordt. Je probeert weelde en roem te verwerven in de met een banier gemarkeerde gebouwen. Deze gebouwen stellen je in staat om verschillende acties te ondernemen die je welvaart kunnen bezorgen. Per beurt kan je echter slechts één actie doen. Je zal een gewiekst verkoper moeten zijn om de andere acties te verkopen en de maximale opbrengst te realiseren. Met listige strategieën en slimme onderhandelingen probeer je uiteindelijk genoeg te verdienen om boven je concurrenten uit te stijgen! Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Vlaams Spellenarchief
Recensie: Anderspel
Recensie: Vlaams Spellenarchief
Recensie: Bordspel
Recensie: Spellengek
Recensie: Spellenclub13
Samenvatting: Boardgamegeek
Spelregels: Ravensburger

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Genoa

Bartjes!

12

1065

vr 17 mei 2013, 09:34

ditterio

Geen ongelezen berichten Genua?

Peter Hein

7

1078

di 14 okt 2008, 12:19

henk.rolleman

Geen ongelezen berichten Genoa: feedback gevraagd

wolvers

12

1007

wo 25 maart 2015, 18:25

zwever

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Genoa - Reacties (17)
Geplaatst: vr 27 feb 2009, 13:03 
Avatar gebruiker
Hét handelsspel pur sang. Aan alles in dit spel hangt een prijskaartje, en sommigen gaan zelfs zo ver dat het recht om als eerste speler te mogen beginnen onderwerp is van een veiling. Handjeklap, omkopen, win-win deals, het kan allemaal. Helemaal wetteloos is het geheel daarentegen ook niet: zaken die eenmaal zijn gesloten zijn voor beide partijen bindend en het is verboden om 'zachte waren' te verhandelen, denk hierbij aan het uitsluiten van een speler of beloftes om af te wassen. Het spelidee is tamelijk uniek en is dat altijd gebleven.

Voor mij kleven er twee nadelen aan dit spel. Ten eerste is het met koopjesjagers érg moeilijk spelen: het moet wel leuk blijven, en proberen elke ducaat uit een deal te persen zuigt alle lol weg. Als actieve speler heb je wel de macht om je zin tot op zekere hoogte door te drijven, maar doe dit te vaak en je kunt je handeltje wel vergeten. Ten tweede moet je héél erg creatief worden in het eindspel om nog interessante deals te sluiten: als mensen stoïcijns bij geld en goederen blijven slaat het spel volkomen dood en wordt het eigenlijk afgeraffeld.

Met de juiste spelers is dit ongetwijfeld leuk en uniek, maar met de verkeerde spelers wordt het een langdurige en vervelende zit. Ik heb het helaas nooit met de juiste spelers gespeeld, ondanks wisselende groepen, waardoor ik langzamerhand steeds meer de indruk kreeg dat er meer aan de hand moest zijn. Het spel lag echter al zó lang te verstoffen dat ik het op een gegeven moment heb verkocht, en ik heb vooralsnog niet het gevoel dat ik daar verkeerd aan heb gedaan.
4
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 28 feb 2009, 10:47 
Avatar gebruiker
Waar veel onderhandelingsspellen nogal eens lijden aan het 'ik-pak-je'-syndroom, heeft Genua daar geen last van. Onderhandelingen zijn in principe tot voordeel van beide betrokken spelers, en zijn daarmee eerder constructief. Maar het spel biedt veel meer dan onderhandelen. Er zijn veel manieren om geld te scoren, waardoor flexibiliteit beloond wordt. Een klein minpuntje is dat het spel wat aan de lange kant is, maar omdat het geen 'rekenspel' is zoals veel spellen van vergelijkbare lengte (Tikal en consorten, Funkenschlag, Caylus), gaat die lengte gelukkig niet zitten in het eindeloos wachten op krakende hersenen van medespelers. Kortom, een echte topper.
10
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 14 maart 2009, 20:58 
Avatar gebruiker
De oude Aleauitgave had ik nooit gespeeld, maar had er al wel veel positieve berichten over gehoord. Nu QWG dit spel in Nederland heeft uitgegeven moest ik het uiteraard meteen uitproberen.

Het is een echt onderhandelingsspel, het heeft wel iets weg van Chinatown maar dat is dan wel veel vrijer qua structuur en heeft minder diepgang. Het tegen elkaar opbieden om de handelaar te verplaatsen is met de juiste mensen om tafel een leuke ervaring!

De vormgeving ziet er nu ook nog eens geweldig uit. Het spelbord is een stuk groter dan de Duitse versie en de kleuren zijn een stuk lichter waardoor het geheel fraai oogt. Ook het "Monopolygeld" uit de oude editie is vervangen door stevige kartonnen munten.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: do 14 mei 2009, 16:06 
Avatar gebruiker
Onderhandelen, onderhandelen en nog eens onderhandelen. Chinatown+

Goed spel, enige nadeel is de toch wat lange speelduur - hoewel dat natuurlijk weer afhankelijk is van de onderhandelingen...
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: wo 20 mei 2009, 11:36 
Avatar gebruiker
Gisteren heb ik het spel eindelijk eens gespeeld met onze spelgroep.
Dit met de orginele duitse versie die ik begin 2008 had aangeschaft voor dat ik wist dat QWG met een fraai vernieuwde uitgave kwam. :/
Gelukkig had ik de juiste spelers aan tafel die van onderhandelen houden en creatief hun acties plannen. Er zijn veel verschillende manieren om aan geld te komen. Het spel liep bij ons lekker soepel en duurde geen moment te lang omdat je elke beurt van je zelf en medespeler bekijkt waar je voordeel mee kan behalen. Het spel systeem met de actie schijven vind ik nog steeds orgineel. Kortom prima soepel spelsyteem met veel spelers interactie met weinig downtime mist je de juiste spelers aan tafel hebt.
Vandaar een dikke 8.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: do 19 aug 2010, 11:37 
Avatar gebruiker
Prima spel, maar je moet wel kunnen en willen onderhandelen.
Anders slaat dit volledig dood.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: za 28 aug 2010, 19:44 
Genoa is geniaal. Hier komt het op heel veel dingen tegelijk aan. strategie, planning, onderhandelen. Het spel staat bol van de interactie. Je bent er constant bij betrokken of je nu aan de beurt bent of niet. Bovendien ziet het er ook nog eens prachtig uit.
10
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: do 09 dec 2010, 16:01 
Na 2 spellen gespeeld te hebben was mijn reactie: Wow, dit spel is heel goed uitgebalanceerd! Wel begint dit spel pas te leven bij 3 of meer personen. Met zijn 2en is het handelen erg suf.
9
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: ma 06 aug 2012, 18:06 
Avatar gebruiker
Voorlopig met een cijfer gewaardeerd, m'n mening komt eventueel later nog...
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 08 aug 2012, 20:25 
Ik heb dit spel met 2 gespeeld en dan komt het niet goed tot zijn recht.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 22 aug 2012, 17:25 
Een spel dat je met meer moet spelen omdat het vooral gericht is op goed onderhandelen.
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: di 28 aug 2012, 22:01 
Avatar gebruiker
De onderhandelingen zijn mij wat te rommelig in dit spel, en het duurt te lang (mede door die romelige onderhandelingen?)
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: zo 09 sep 2012, 22:07 
Avatar gebruiker
Zie mijn video uitleg/review voor alle informatie.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: do 16 mei 2013, 13:08 
Tijdens het spel vond ik het best wel leuk, ook al vond ik het een "beetje" lang duren. Onderhandelen vind ik héél leuk, en doe ik eigenlijk bij veel spellen waar dit niet eens nodig is ;) Als ik er voordeel mee kan halen in een spel, dan zal ik onderhandelen. Kortom, dit leek hét uitgelezen spel voor een speler zoals mij.

In de laatste ronde echter loopt het naar mijn mening grondig mis. Als je de laatste bent in de spelersvolgorde, dan is de kans maar héél klein dat iemand nog zal bieden op jouw acties. Dit nadeel is naar mijn mening zo groot, dat ik zelfs het gevoel kreeg dat er iets niet klopte met dit spel...

Kortom, leuk idee, maar het gebruik van bepaalde mechanismen zorgen er voor dat de geluksfactor te hoog is.
4
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 16 mei 2013, 16:17 
Avatar gebruiker
Genoa is een onderhandelingsspel. Het is een veel uitgebreidere versie van Chinatown of (in mindere mate) Boonanza. In dit spel moet je onderhandelen, onderhandelen en nog eens onderhandelen. Je kan onderhandelen met handelsfiches, dukaten, speciale tegels, eigendomstenen,... met als doel: een rijke handelaar van Genoa te worden.
Genoa is een leuk spel, maar ik vind dat het wat te lang duurt. Een dikke 2,5 uur voor dit type spel vind ik net iets te lang en dat zuigt het plezier een beetje weg. Het spel zit echter wel heel goed in elkaar en het is altijd grappig als iemand een bod doet voor een latere actie en dan plots (als het erop aankomt) zijn staart intrekt en een lager bod doet. Gelukkig voor de handelaar zijn er dan nog andere spelers die dit bod eventueel nog kunnen verhogen.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 27 mei 2014, 15:23 
Lol gehad maar gewoon veel te lang. Dit spel moet een uur duren, niet langer.
6
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: wo 30 sep 2015, 22:35 
Ik kan niet direct omschrijven hoe het komt, maar ik vind Genoa een ontzettend leuk spel! Ik vind het stapmechanisme en het onderhandelen heel leuk. Het is wat geven en nemen. Het spel duurt inderdaad lang, maar dat vind ik niet per sé een nadeel als je dit op voorhand weet en plant. ik vind dit dus een heel leuk spel en raad het ook graag aan als je van onderhandelen houdt. Want dat laatste is wel een must.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO