Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Spellenfest 2024

Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 3962 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Glasgow
Categorie: Familiespel
Uitgegeven in: 2020
Uitgever: 999 Games
Link uitgever: https://www.999games.nl/nieuws/aankondiging-glasgow
Auteur: Mandela Fernández-Grandon
Illustrator: Klemens Franz
7.3

  Geluk 5 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 30 minuten   Leeftijd vanaf 8 jaar   Aantal spelers 2  
16 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Glasgow speelt zich af aan het einde van de 18e eeuw. De stad lijkt de belangrijkste handelsstad van Schotland te worden. De spelers bouwen aan de stad Glasgow door het verzamelen van grondstoffen, acties uit te voeren en met name door gebouwen uit de grond te stampen. Gebouwen leveren namelijk punten op.

De spelers bewegen hun koopman langs de rivier de Clyde en voeren acties uit, waarbij de achterste koopman aan de beurt blijft tot deze de andere koopman voorbij gaat. Als het laatste gebouw is gebouwd, eindigt het spel. De winnaar is degene die de meeste punten heeft weten te verzamelen.
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Bordspelmania

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Bijlage(n) Bouw aan Glasgow

SvAtje

8

1400

do 08 okt 2020, 15:15

roubosga

Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen Lookout Games - uitgaven @SPIEL.digital

Bart

1

249

do 22 okt 2020, 16:19

Bart

Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen Bijlage(n) Fairplay Scoutaktion 2020 SPIEL.digital

Bart

11

809

ma 26 okt 2020, 13:48

rvlieshout

Geen ongelezen berichten Nox' Spellenzolder - Glasgow

Bastiaan_Nox

1

230

za 03 feb 2024, 13:31

slaapgraag

Geen ongelezen berichten Bijlage(n) Glasgow

xanthie

0

348

di 16 feb 2021, 12:16

xanthie

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Glasgow - Reacties (16)
Geplaatst: ma 12 okt 2020, 22:47 
Leuk spel! Makkelijke spelregels en het spelmateriaal is mooi. Het speelt lekker vlot en de beurtvolgorde al la Patchwork, waarbij de speler die achteraan staat de beurt heeft, vind ik ook heel leuk spelen. Er zijn meerdere wegen die naar de overwinning kunnen leiden. Veel fabrieken leveren veel grondstoffen op maar bijvoorbeeld een paar woningen naast elkaar leveren weer veel punten op, het sparen van parken kan ook heel nuttig zijn. En daarnaast is het handig om je tegenstander goed in de gaten te houden. In een half uurtje bouw je samen een stadje, en is die 4 bij 5 tegels dan is het afgelopen en ga je punten tellen. Kortom, een snel en toegankelijk puzzelspelletje voor 2 spelers waar je toch wel even goed je aandacht bij moet houden.
8
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: zo 08 nov 2020, 22:56 
Avatar gebruiker
Het spelmechanisme waarin de speler die (niet qua punten) achteraan staat is erg leuk.
Verkeerde keuzes in het begin van spel kunnen je duur komen te staan. Unforgiving dus....
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 10 nov 2020, 23:30 
Avatar gebruiker
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  
 
Geplaatst: di 17 nov 2020, 10:10 
Avatar gebruiker
leuk spel waarbij je samen de stad bouwt, maar wel voor je individuele opbrengsten wil gaan. Dat zorgt voor een grappig samenspel of tegenwerk spel.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: za 20 feb 2021, 22:58 
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: vr 12 maart 2021, 13:47 
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 26 mei 2021, 11:17 
Avatar gebruiker
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: do 21 okt 2021, 22:25 
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 14 jul 2022, 09:44 
Avatar gebruiker
Een leuke afwisseling in onze collectie voor 2 spelers.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 10 aug 2022, 16:08 
Avatar gebruiker
Leuk tweespelerspel die leuke mechanismen combineert zoals bijv. het in de rondte spelen zolang je achter ligt (Patchwork) gecombineerd met het bouwen van de ideale stad. Leuke variatie doordat elk spel de karakters weer blind getrokken worden.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: vr 19 aug 2022, 11:04 
Dit spel viel beter mee dan verwacht.
Over de herspeelbaarheid heb ik nog twijfels, maar het is alleszins een aangenaam 2-persoonsspel: eenvoudige regels, aangename spelduur, leuke interactie,... Een heel leuk familiespel in het 2-spelers segment.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 05 okt 2022, 08:13 
Avatar gebruiker
Prima 2 speler spel. Leuk qua interactie, omdat je altijd moet afwegen wat je zelf graag wilt doen en wat je daarmee te tegenstander geeft: wil je per se een bepaald actieveld pakken, kan de tegenstander alle velden die daarvoor liggen "gratis" oprapen. En bij het bouwen is het ook de afweging tussen de locatie die voor jezelf het gunstigst is en hoeveel dat de fabrieken van je tegenstander oplevert, of bijvoorbeeld de mogelijkheid geeft een hoekwinkel te bouwen.

Er zit wel de nodige willekeur in, bijvoorbeeld het verschil wat het maakt of die laatste categorie die je voor je station nog nodig had wel of niet valt. Ook speelt het voor mijn gevoel redelijk opportunistisch: ik weet (nog) niet of het echt loont om bouwacties over te slaan om zo bv alleen voor tuinen te gaan; meestal kijk ik toch meer wat op dat moment het meest interessant is (en te betalen is) uit het toevallige aanbod.
Ander kleinigheidje: het is niet in 1 oogopslag heel duidelijk te zien wat je eigen gebouwen zijn, was misschien duidelijker geweest om dat met gekleurde schijfjes te markeren.

Overall: leuk, niet te lang spelletje, met de gekende Klemens Franz artwork die er wat mij betreft goed bij past.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 13 okt 2022, 14:41 
Voorlopig cijfer obv 1x spelen:

Het rondgaan van de pion als in Patchwork, een plattegrond binnen een grid bouwen zoals in raubritter en dat gekomineerd met de euroclichés van grondstof kopen en huisje bouwen - het levert een alleraardigst 2p-spel op! De elementen an sich zijn niet uniek, maar in deze combinatie is het toch een goed werkend mechanisme wat een spel oplevert dat binnen een half uur te doen is, maar het nodige van de grijze massa vergt. Heeft de potentie om net zo vaak op tafel te gaan komen als patchwork.

Edit: ook na een paar keer vaker spelen lijkt dit spel zelfs wat beter dan Patchwork (zelfde zwaarte, zelfde spelduur, zelfde doosgrootte ;-), maar wat meer variatie.) Moet toch overwegen om hier een 9 van te maken. Ik denk niet dat er een vlotter en beter tweepersoonsspel is. Edit feb 2024: idd geupgrade naar een 9. Onwijs herspeelbaar, geluksfactor is precies groot genoeg.
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 18 apr 2023, 14:47 
Avatar gebruiker
Tweepersoons tegellegspel gegarneerd met een Patchwork-spelmechanisme waarbij de spelers de stad Glasgow in een buitengewoon kort tijdsbestek (in elk geval korter dan dat het in real life gebeurde) uit de grond stampen.

Materiaal is prima met een paar persoonlijke minpuntjes: de illustraties van de verschillende personages is een beetje te cartoonesk, stadstegels zijn zo her en der wat donker en ik had toch liever een aparte player-aid gezien waarop het precieze scoren van de tegels te vinden was/is.

Het spel dan: eigenlijk weinig aan te merken, speelt lekker snel weg. Leuk idee om het Patchwork-mechanisme (je bent aan de beurt zolang je achterligt) in het spel te integreren.

Ja, ik kan me hier prima mee vermaken. Daarom een verdiende 8.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: di 25 jul 2023, 10:25 
Vlot 2-persoonsspelletje, waarbij je samen bouwt aan de stad. Leuk mechanisme dat je zover mag gaan als je wilt op het actiespoor, maar dat degene die achteraan staat aan de beurt is, dat zorgt soms voor lastige dilemma's.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 26 dec 2023, 14:58 
Avatar gebruiker
Leuk spel waar je goed moet opletten wat je tegenspeler allemaal aan het doen is.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®