Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Spellenfest 2024

Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 3961 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Messina 1347
Categorie: Expertspel
Uitgegeven in: 2022
Uitgever: Jumping Turtle Games
Link uitgever: https://jumpingturtlegames.be/
Auteur: Raúl Fernández Aparicio, Vladimír Suchý
Illustrator: Michal Peichl
8.4

  Geluk 1 / 10   Strategie 7 / 10  
  Speelduur 120 minuten   Leeftijd vanaf 12 jaar   Aantal spelers 1 - 4  
8 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Beschrijving van de uitgever:

Messina 1347 vindt plaats tijdens de opkomst van de pestepidemie (ook gekend als de "zwarte dood") en de verspreiding van de infectie door de stad. Gedurende deze periode brachten koopvaardijschepen die luxegoederen naar Europa leverden een ongekende epidemie naar deze landen en een van de eerste getroffen steden was Messina, Italië.
Messina 1347 is een spel dat tot de expertcategorie behoort. Workerplacement/movement staat centraal om acties te ondernemen. Zorgvuldig plannen is dus de boodschap.

Red de dorpelingen en geef ze onderdak. Is het een gezonde dorpeling, kan je hem onmiddellijk inzetten in je landgoed. Maar woont hij in een gebied waar de ziekte verspreid is, dan moet de dorpeling eerst in quarantaine voordat hij je landgoed mag betreden. De eerste rondes gaan vrij kort aanvoelen, maar naarmate het spel vordert, ga je verschillende combo’s triggeren waardoor je soms een heel complexe puzzel gaat moeten maken.
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Nox' Spellenzolder - Messina 1347

Bastiaan_Nox

0

103

wo 16 nov 2022, 19:00

Bastiaan_Nox

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Messina 1347 - Reacties (8)
Geplaatst: vr 04 feb 2022, 17:51 
Avatar gebruiker
Dat is een mooie Expert titel. Ik heb hem thuis in de engels maar deze is zeker goed met de nodig pit.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: zo 20 feb 2022, 00:17 
Top spel! Wat een fantastisch spel om ook in het Nederlands te hebben. Veel mogelijkheden, keuzes, en opties. Topper!
10
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 13 aug 2022, 11:35 
Avatar gebruiker
Dit is weer een pareltje van Vladimir Suchy. Ik ben vooral gecharmeerd van het historische thema en hoe dit in het spel verwerkt is. Namelijk de verschijning van de pest in de Middeleeuwen in Europa. Alles mechanismes grijpen goed in elkaar en hoewel het soms wat gekunsteld aanvoelt zit er overal wel een idee achter. Prachtige vormgeving. Je moet wel goed bij de les blijven om de vele fases per ronde op de juiste manier en in de juiste volgorde uit te voeren (het spelersoverzicht is soms wat verwarrend).
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 22 sep 2022, 14:15 
Avatar gebruiker
8
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: wo 16 nov 2022, 10:34 
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 20 apr 2023, 12:54 
Ik vind het spel erg leuk om te spelen, al was er voor mij wel een leercurve.
Als je de goede keuzes maakt kun je actie op actie krijgen en dat was even zoeken in het begin. De eerste keer dat we het speelden haalde ik nauwelijks een score. Na een paar keer solo gespeeld te hebben (De solo variant vind ik ook leuk) en erover nagedacht te hebben waar ik mee kan scoren loopt het spel steeds beter. Dit vind ik erg leuk aan een spel, dat betekent dat ik er voorlopig nog niet op uitgekeken ben. Tijdens het spel moet ik ook goed na blijven denken over mijn keuzes.
Ook is er een gevorderde uitvoering, de andere kant van de speelbordjes bied nog veel meer variatie, en de gevorderde bordjes zijn ook allemaal anders.
De speelduur is lang maar zelf heb ik daar geen problemen mee aangezien ik lekker meegesleept wordt in het spel en me geen moment verveel.
Het spel is perfect aan te passen aan (1) 2, 3 en 4 spelers waardoor het naar mijn mening goed in balans blijft. Met 4 spelers hebben we het nog niet gespeeld dus daar kan ik niks over zeggen.
Ik kan me wel voorstellen dat het spel met lange denkers lang duurt en dat het met nieuwe spelers lastig is omdat er een leercurve is. Al heeft mijn zoon van 14 geen enkele leercurve en vraagt zich af waar ik het over heb! Hij vind het erg leuk.
Mijn man heeft echter wel een leercurve, hij heeft het nu 3 x gespeeld en vind het echt te gecompliceerd. Hopelijk geeft hij het nog een kans.
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 03 mei 2023, 09:30 
9
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: zo 16 jul 2023, 17:21 
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®