Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 4015 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
My City
Categorie: Familiespel
Uitgegeven in: 2020
Uitgever: 999 Games
Link uitgever: https://www.999games.nl/my-city.html
Auteur: Reiner Knizia
Illustrator: Michael Menzel
7.7

  Geluk 5 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 30 minuten   Leeftijd vanaf 10 jaar   Aantal spelers 2 - 4  
19 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Beschrijving van de uitgever:
Elke speler heeft een bord waarop hij zijn stad gaat bouwen. Aan het begin van de campagne heeft het een paar verschillende functies - lege velden, rotsen, bomen, enzovoort. De gebouwen die hij bouwt, worden weergegeven door polyomino's, de tetris-achtige vormen, in drie verschillende kleuren. Er ligt een stapel kaarten tussen de spelers en er wordt steeds een kaart met een van de polyomino's omgedraaid. Spelers moeten het vervolgens in hun stad bouwen.
De campagne bestaat uit 24 spellen, verdeeld in 8 hoofdstukken van elk 3 spellen. Tijdens elk spel passen spelers hun ervaring aan door onderdelen en spelregels aan hun persoonlijke borden en kaarten, en aan het spel toe te voegen. De keuzes en acties van spelers die tijdens een spel zijn gemaakt, gaan mee naar de volgende sessie, waardoor een unieke, persoonlijke spelervaring ontstaat.
De winnaar van elk spel verdient ontwikkelingspunten voor de campagne. Naarmate de campagne vordert, komen er andere manieren bij om ontwikkelingspunten te verdienen. Meestal zijn er spelregelwijziging tussen spellen, maar die worden pas na elk hoofdstuk (d.w.z. na ieder derde spel) onthuld.
Voor spelers die My City niet als legacy-spel willen ervaren, staat er op de achterkant van het bord een 'eeuwig' spel, dat op elk moment kan worden gespeeld. Dit spelbord biedt een alternatieve opstelling voor herhaalbaar spelen.
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Bijlage(n) Nominaties Spiel des Jahres 2020

SvAtje

32

3087

zo 19 jul 2020, 19:17

Edwin84

Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen Kosmos - NL-uitgaven & events @SPIEL.digital

Bart

0

242

za 24 okt 2020, 12:15

Bart

Geen ongelezen berichten DSS87- Cloud Age, My City en de Spellenkast van Patrick

rvlieshout

0

118

wo 20 jan 2021, 10:18

rvlieshout

Geen ongelezen berichten Nox' Spellenzolder - My City

Bastiaan_Nox

0

136

ma 29 maart 2021, 11:55

Bastiaan_Nox

Geen ongelezen berichten Bijlage(n) Winnaars Speelgoed van het Jaar - lijst vakjury

Bart

13

1027

vr 10 sep 2021, 20:42

Bart

Geen ongelezen berichten Lucky Bastard - My City

luckybastard

0

77

ma 10 jan 2022, 08:57

luckybastard

Geen ongelezen berichten My City

Yellowhammer

6

557

ma 12 sep 2022, 23:29

Yellowhammer

Geen ongelezen berichten Bijlage(n) My City

Fabrice

0

182

ma 15 mei 2023, 14:35

Fabrice

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

My City - Reacties (19)
Geplaatst: za 20 feb 2021, 18:53 
Het legacygedeelte is heel leuk en achteraf heb je op de achterkant altijd nog dat bord dat je eeuwig kan herspelen.
Doorverkopen? wel dat is een ander probleem.
Tetris gewijs een stad bouwen rekening houdend met wat punten oplevert en dit verschilt van ronde tot ronde. Er zit een zekere evolutie in en achteraf gezien knap bedacht.
Aanrader.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 20 feb 2021, 19:20 
Avatar gebruiker
Als je vanspellen houdt met tetris stukjes en puzzelen dan ben je met mycity helemaal op de juiste plek! En dan ook leuke wijzigingen door het legacy aspect. Verwacht geen legacy verhaal zoals met pandemie, maar wel een hoop leuk spel en puzzelplezier!
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: zo 28 feb 2021, 19:10 
Avatar gebruiker
Vandaag beginnen spelen met het gezin en we vonden het alle 4 zeer goed. Het is fijn een spel in huis te hebben dat iedereen graag speelt. De nieuwsgierigheid is ook groot naar wat voor nieuwigheden het volgende spel zal brengen.
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  
 
Geplaatst: di 02 maart 2021, 12:19 
Ook wij zijn begonnen en hebben de eerste 4 spellen gespeeld. We vinden tetris-achtige spellen heel leuk om te doen en My City bevalt tot nu erg goed. Super leuk om je eigen spelbord langzaam te zien groeien en lekker nieuwsgierig te zijn naar de volgende speelsessie. Wij spelen meestal met z'n tweeën, en omdat het spelmateriaal voor 4 spelers is zouden we in principe nog een keer de hele cyclus kunnen doorlopen op verse speelborden. We weten dan wel wat er komt maar het lijkt me leuk om daarop te anticiperen. De andere kant van de speelborden zijn altijd te gebruiken en is dan een prima spel om ook met onervaren spelers te spelen. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten liggen trouwens. Aanrader voor wie van een beetje puzzelen houdt.
Edit: inmiddels uitgespeeld met aan het eind een nek aan nek race. Het is wel handig om niet al te lange tijd tussen de spellen te laten omdat je dan steeds je geheugen moet opfrissen wat de laatste wijzigingen ook alweer waren. Maar we vonden het tot het einde toe erg leuk.
8
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: di 09 maart 2021, 17:15 
Avatar gebruiker
Toch bijzonder, hoe een ogenschijnlijk simpel legspelletje met tetrisstukken een boeiend verhaal kan vertellen dat zich over meerdere potjes laat vertellen. Legacy-spellen ontaarden vaak in een onontwarbaar woud van nieuwe regels, My City laat zien dat het ook anders kan. Ik zie nu al op tegen het einde van de campagne.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  
 
Geplaatst: di 15 jun 2021, 13:42 
Avatar gebruiker
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: do 21 okt 2021, 22:23 
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 11 nov 2021, 14:06 
Avatar gebruiker
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 08 feb 2022, 14:55 
Gisteren spel 24 beëindigd. Ik heb er veel plezier aan beleefd.
Maar sommige spelers hadden na spel 20 al begrepen dat ze nooit meer konden winnen. Het spel zou iets meer corrigerend moeten werken.
Als mijn kinderen iets ouder zijn, haal ik het opnieuw in huis om nogmaals te spelen.
8
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: do 17 feb 2022, 18:22 
Avatar gebruiker
Halverwege de campagne en tot nu toe heel leuk! Het begint simpel, maar elk spel worden de keuzes moeilijker. Daardoor blijft het interessant!
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 30 jul 2022, 14:00 
Avatar gebruiker
Eigenlijk zou ik het spel een 8 moeten geven, maar omdat we het niet consequent vlot achter elkaar hebben gespeeld moet je toch weer even terug grijpen naar de spelregels van het vorige hoofdstuk.
Met de achterkant van het spelbord kan je My City blijven spelen, dat is een positief iets.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: zo 07 aug 2022, 00:26 
Avatar gebruiker
Mijn eerste (en tot nu toe enige) lagacy game.
Dit spel bestaat uit verschillende hoofdstukken en verandert naarmate je vordert in het 'verhaal'.

Leuk dat er een laagdrempelige lagacy bestaat die ook met twee spelers prima te spelen is. Het blijf toch wat oppervlakkig en langdradig.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 13 aug 2022, 11:38 
Avatar gebruiker
Een toegankelijk legacy-spel, ideaal als opwarmer voor een lange spelavond of gewoon met de familie te spelen. het puzzelen met tetris-vormen moet je wel een beetje liggen anders wordt dit een lange zit. De 'voordelen' die verliezers soms krijgen om een beetje in te halen helpen vaak niet echt.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 13 sep 2022, 15:14 
Avatar gebruiker
Tot nu toe alleen de legacy-variant gespeeld. En die vind ik geweldig. Qua legacy kende ik vooralsnog alleen de Pandemic-varianten, die ik overigens briljant vind, maar dat het ook zo simpel blijkt te kunnen, is best een verademing. De basis van puzzelen met verschillende tetris-stukjes is uitstekend. Dat het bord daarbij op een geschiedenisgetrouwe manier verandert, is zeer leuk gedaan. Tja, het voelt goed, het zit goed in elkaar, het is overzichtelijk vormgegeven en uitgelegd, en je kunt zonder eerst te hoeven puzzelen hoe de regels van het het spel de vorige keer een maand geleden ook weer waren, meteen weer aan de slag. Het is gewoon een heel goed spel, en dat er dan ook nog een spel overblijft dat je altijd kunt spelen... tja, die Knizia kan er wat van (zou Leacock nog kunnen leren).
8
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: vr 30 dec 2022, 11:02 
Avatar gebruiker
Na een paar basis spellen gespeeld te hebben, aan de legacy begonnen. En die zit goed in elkaar, geen overvloed aan regels, maar leuke toevoegingen. Leuke puzzel en een goede hersenkraker. Altijd rekening houden met de kerken en de gebouwen die nog moeten komen.
8
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: ma 06 maart 2023, 12:55 
Avatar gebruiker
Knizia's handelsmerk, de eenvoud van concept en regels, is goed zichtbaar in My City. Dit campagnespel zit prima in elkaar en speelt lekker weg. Geen woud aan steeds weer nieuwe regeltjes, geen dwingende of ongeloofwaardige verhaallijnen, geen oeverloze administratie: alles wat de meeste campagne- of legacyspellen voor mij zo vervelend maakt, zit hier niet in. Integendeel: met minimale toevoegingen in elk volgend hoofdstuk bouw je met kleurige tetristegels verder aan je eigen stad.
Als je met zijn tweeën speelt, kun je de hele campagne nóg een keer spelen. Sowieso kun je na de campagne je bekraste en beplakte bordje omdraaien voor een altijd herspeelbaar spel.

Een aandachtspunt: de losse spelletjes spelen als een familiespel en iedereen die een beetje kan puzzelen, kan die potjes winnen. Daar win je alleen niet de campagne mee, want die verandert langzaam in een meer strategisch spel. Dat kan frustrerend zijn voor de spelers die de eerste potjes nog goed konden meekomen maar dan toch de experts zien uitlopen. Speel dit spel dus vooral met gelijkwaardige spelers, of leg meer nadruk op het winnen van de losse potjes in plaats van op de campagne als geheel.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 07 nov 2023, 16:17 
Aanvankelijk was ik aarzelend bij deze titel door het legacy element. Toch zijn we aan de slag gegaan met het spel en ik heb er geen spijt van. Leuke opbouw en elke etappe vraagt weer een nauwkeurige benadering.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 27 nov 2023, 21:24 
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 28 nov 2023, 16:35 
Prima tegellegacy-spel dat een voudig begint maar al snel allerlei leuke uitdagingen naar je toe brengt, we zijn er in no time met veel plezier doorheen gevlogen.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®