Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 2706 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Revolution
Categorie: Themaspel, Expertspel
Uitgegeven in: 2004
Uitgever: Phalanx Games
Link uitgever: http://www.phalanxgames.net
Auteur: Francis Tresham
Illustrator: Franz Vohwinkel
8.1
Winkelwagen
Lotana.be
  Geluk 1 / 10   Strategie 10 / 10  
  Speelduur 300 minuten   Leeftijd vanaf 12 jaar   Aantal spelers 2 - 5  
12 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Revolution: The Dutch Revolt behandelt de machtstrijd tussen Nederland en Spanje ten tijde van Willem van Oranje en Alva. Deze 80-jarige oorlog betrok 5 facties: de Katholieken, de Nobelen, de Burgers, de Habsburgers en de Hervormers. Na de oorlog ontstond Nederland in de huidige vorm. Dit spel is voor spelers met een hoog tactisch inzicht van topspelauteur Tresham, die met dit hoogstandje een wereldspel aflevert. Het spel is alleen verkijgbaar in het Engels, Nederlandse spelregels zijn te downloaden van de site van Phalanx Games. Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Bordspel
Spelregels: Files

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Revolution

De Struikrover

37

3330

vr 30 jun 2006, 13:54

cymric

Geen ongelezen berichten Revolution: The Dutch revolt 1568-1648

ravinck

5

1408

za 29 jan 2011, 10:17

stefaan

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Revolution - Reacties (12)
Geplaatst: vr 30 sep 2005, 19:09 
Avatar gebruiker
Geweldig spel. Mooi vormgegeven, maar inderdaad: niet altijd even handig. Het spel zelf is geweldig goed, nu ik inmiddels weet hoe het werkt... Een paar onduidelijke regels, een af en toe onhandig speelbord, maar inmiddels wel een 10 waard. Nu ja, een 9,5 dan.
10
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: do 03 nov 2005, 18:11 
dit lijkt mij egt een vet spel ook omdat t over NL gaat (tog?):P
9
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: vr 05 mei 2006, 00:58 
Avatar gebruiker
Ondanks het werkelijk ijzersterke onderwerp en de grootse manier waarop Tresham de complexiteit van de 80-jarige Oorlog in een spel heeft gevangen, vind ik het spel zelf niet geweldig. Het heeft elegante mechanismes en biedt strategen mogelijkheden om U tegen te zeggen, maar in mijn speelpraktijk bleek het een statisch en moeizaam bewegend geheel op te leveren. Ik denk dat het ligt aan het afwezig zijn van onzekerheid in de vorm van toeval, maar ook aan de manier waarop beweging zélf is geïmplementeerd—die is ten opzichte van voorvader Civilization omgedraaid waardoor een spel met de dikte en plakkerigheid van stroop is ontstaan. Bij tijd en wijle onduidelijke regels en een veel te krap speelbord zijn extra tekenen aan de wand. En dat is erg jammer, want met een dynamischer opzet was dit spel een juweel van topklasse geweest.
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 10 mei 2006, 09:24 
Ik ben toch fan van dit spel: een spel zonder geluk, pure tactiek en inderdaad een geweldig uitgewerkt thema. Haal het wel enkel uit de kast met ervaren spelers en met voldoende tijd, want ook al vergeet je de tijd volledig tijdens het spel, die 300 minuten zijn, zeker als je het spel nog niet vaak gespeeld hebt, een minimum.

update: Waardering sterk gedaald intussen, vermoedelijk omdat mijn spelsmaak evolueert, dit is toch te veel werk en tijd, al blijft het een mooi ontwerp.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 28 jun 2006, 17:28 
Avatar gebruiker
Het spel ziet er erg goed uit. Lange speelduur en one-of-a-kind als je het mij vraagt. Een van de betere Phalanx spellen.
8
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: wo 08 sep 2010, 17:25 
Ik vind dit een fantastisch spel, wat door de spelduur in combinatie met de complexiteit en benodigde spelersaantal helaas erg moeilijk op tafel te krijgen is.

Ik vind dit spel zelfs beter dan klassieker Civilization. De tijd vliegt voorbij als je het speelt, je kunt vanuit achterstand je weg terug vechten, hoge mate van interactiviteit. Geweldig.
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: vr 07 jan 2011, 12:30 
Nog niet gespeeld. Staat hoog op mijn speel-verlanglijstje.
Geweldig thema; Erg mooie speelstukken
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: ma 06 aug 2012, 19:34 
Avatar gebruiker
Voorlopig met een cijfer gewaardeerd, m'n mening komt eventueel later nog...
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: vr 02 aug 2013, 14:08 
Avatar gebruiker
Nog te weinig gespeeld voor beter oordeel.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 05 aug 2013, 19:46 
Dit is mijn favoriete spel. Nu al zo'n 100 potjes gedaan en verveelt nog steeds niet. De clou van het spel is dan ook dat je met de andere spelers overeenkomsten sluit in wederzijds voordeel. Als je een beetje langs elkaar heen speelt, is hier inderdaad niets aan. Als je niet langs elkaar heen speelt, gaat het net zoals Risk, dat de kansen een beetje op en neer gaan, met het verschil dat bij Risk niemand kan winnen, en hier het spel na 6 ronden afgelopen is. Verder valt de op de doos beschreven speelduur best mee: Met 4 spelers kun je het in 2 uur afmaken.
10
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: za 01 apr 2017, 16:20 
Avatar gebruiker
Ik heb een review geschreven op BoardGameGeek:
https://www.boardgamegeek.com/thread/1750484/game-deserves-remake
Kern van de zaak is dat ik diep onder de indruk ben van het spel. Maar heel graag zou ik er een nieuwe versie van willen zien. Met houten speelstukken in plaats van die kartonnen koppen. Dan kan de kaart kleiner worden. En die mag wel wat helderder. En goeie spelersborden er bij.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  
 
Geplaatst: vr 24 aug 2018, 15:21 
IJzersterk en complex spel dat je best lang kan bezig houden. Een spel dat alle kanten op kan gaan. Als je van goed opgebouwde strategie spellen houd dan is dit een aanrader. Jammer dat het van de markt is.
10
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®