Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 2676 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Shogun
Categorie: Wargame, Themaspel
Uitgegeven in: 1989
Uitgever: MB Spellen
Link uitgever:
Auteur: Michael Gray
Illustrator: Onbekend
7.8
Winkelwagen
Lotana.be
  Geluk 4 / 10   Strategie 7 / 10  
  Speelduur 240 minuten   Leeftijd vanaf 12 jaar   Aantal spelers 2 - 5  
6 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Het is de 16e eeuw een tijdperk van burger oorlogen oplaaien in een chaotisch Japan. Spelers voeren verschillende legers aan met hun drie Dymo’s. Tijdens deze burger oorlogen dient je diplomatiek ter werk te gaan maar niets is zeker. Ronins (Huurlingen) en de Ninja kunnen extra ingezet worden om tegenstanders te verrassen en verslaan. Wie uiteindelijk 35 gebieden weet te veroveren mag zich de “Shogun” noemen “Opper Heerser”. Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Spelregels: Spelarch

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Bijlage(n) Nox' Spellenzolder - Shogun

Bastiaan_Nox

2

769

wo 04 jun 2014, 20:12

EEMBC

Geen ongelezen berichten Queen Games op Spiel 2017

Bordspeler.nl

12

1774

di 19 dec 2017, 18:43

Hababam

Geen ongelezen berichten Shogun en Fresco Big Boxes

Duiker

8

827

vr 16 maart 2018, 15:56

Bored Gaymer

Geen ongelezen berichten Shogun - hoe zit het nou met die boeren en oproerfiches?

Timonneke

3

455

wo 06 feb 2019, 10:36

BaSL

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Shogun - Reacties (6)
Geplaatst: di 05 okt 2010, 15:29 
Avatar gebruiker
Dit was het eerste grote spellen die ik speelde en in 1989 betaalde je er al 99 gulden voor. Maar het was en is zijn geld wel waard. Shogun is een prachtig veroveringsspel die afspeelt tijdens de middel eeuwen in Japan. Iedere speler voert drie hoofdlegers aan verspreid over het hele gebied. Spelers beginnen eeste allemaal kun geld (coku's) in te zetten om legers en paleizen en forten kunnen bouwen. Ronins (huurlingen) en de Ninja kunnen ook gekozen worden maar bij de Ninja krijgt de hoogste bieder de Ninja. De Ronins zijn tijdelijke extra legers om de moeilijkere veroveringen te volbrengen. Tijdens het spel moet je ook als een diplomaat te werk gaan want zeker met een volle bezetting kun je beter maar een paar bondgenoten hebben. De spelonderdelen zijn van een mooie kwaliteit die vandaag de dag nog steeds niet mis staan. De speelduur is misschien het enige minpunt een potje duurt al snel 4 uur of langer. Inmiddels zijn er wel varianten verschenen die de speel duur verkorten. Voor mij heeft het een grote nostalgisch waarde maar spel techisch zit er ook prima inelkaar.
Shogun staat nog steeds in mijn persoonlijk top 10 mede omdat het zo'n adrenaline spel is waar je voordurend op je hoede moet zijn.
10
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: vr 08 okt 2010, 14:46 
Avatar gebruiker
Ik denk dat we een beetje klaar zijn met dit soort grootschalige riskvarianten. Ja, het is een leuk spel, het is mooi, groots, interessant, maar ik speel liever iets anders.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: di 07 aug 2012, 11:17 
Avatar gebruiker
Dit is Risk zoals Risk zou moeten zijn.
Een leuk landveroverend spel, waarbij je verschillende keuzes moet maken tussen verschillende eenheden, die elk weer hun eigen aanvalskrachten hebben.
Ook zeer goed gedaan is het inzetten van je geld op de verschillende opties altijd weer erg leuk. Iedereen zit ook altijd angstvallig te kijken naar andere spelers of er weer een ninja is ingehuurd om een van je hoofdmannen om te leggen.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: vr 31 aug 2012, 19:55 
Avatar gebruiker
Vroeger heel veel gespeeld. Hij ligt nu al jaren in de kast te verstoffen. Het spel duurt gewoon erg lang om 'm nu nog makkelijk op tafel te krijgen.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: vr 31 aug 2012, 20:22 
Avatar gebruiker
Aan dit spel heb ik goede herinneringen. Mijn jongere broer kocht dit begin jaren 90 bij de speelgoedwinkel. Vriend Henk kocht in deze zelfde serie Axis and Alies. Shogun hebben we in die jaren regelmatig op tafel gehad en het was altijd erg spannend en gaf veel speelplezier. Zal nu niet meer op tafel komen vanwege de (te) forse speelduur, maar is zeker een leuk spel!
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: wo 28 maart 2018, 15:16 
Avatar gebruiker
episch.
8
Omhoog
 Profiel    
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®