Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 2677 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Small World: Vrees niet!
Categorie: Uitbreiding, Familiespel
Uitgegeven in: 2010
Uitgever: Days of Wonder
Link uitgever: http://www.daysofwonder.com/
Auteur: Philippe Keyaerts
Illustrator: Miguel Coimbra
Uitbreiding van: Small World
7.7
Winkelwagen
Lotana.be
  Geluk 7 / 10   Strategie 8 / 10  
  Speelduur 60 minuten   Leeftijd vanaf 8 jaar   Aantal spelers 2 - 5  
3 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Er zijn veel te vrezen inwoners van Small World, maar om te overleven mag je geen schrik hebben...! Deze uitbreiding voor Small World bevat een vijftal grillige volkeren met de Barbaren, Dwerg-Elfjes, Kabouters, Pygmeeën en groene vieze Homuncili. Ook krijg je vijf nieuwe speciale krachten met onder andere de katapult die je in staat stelt om land dat mijlenver weg ligt te veroveren. Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Spelregels: Cdn1

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Er zijn geen onderwerpen of berichten voor dit spel.
 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Small World: Vrees niet! - Reacties (3)
Geplaatst: za 05 jan 2013, 20:29 
Avatar gebruiker
Een must-have voor elke Small Worldliefhebber!!! Al was het maar om het zeer handige opbergdoosje waarin je ook de vorige twee uitbreidingen, vervloekt en grootse dames, kwijt kan!!

Verder enkele zeer leuke rassen. Zo heb je de Barbaren en Dwerg-Elfjes! Beiden zeer grote rassen, maar wel met een aardige beperking waardoor je goed moet nadenken over hoe de rassen te gebruiken. De Hommuncili is op zich een aardige vondst, maar zal niet in elk potje een erg groot voordeel opleveren. De kabouters en hun potten goud zorgen dan weer wel voor een extraatje in het spel en durven de tacktieken van de tegenspelers al wel eens te veranderen. Ook de Pygmeeën is een erg leuk ras om mee te spelen. Je tegenstanders zullen zich altijd afvragen of het wel wijs is je van het bord te vegen.

Bij de speciale krachten zorgt Barricade er dan weer voor dat niet veel gebieden bezitten, een voordeel kan zijn. Een kracht die je enkel kan gebruiken met rassen die ook op een speciale manier extra goud verdienen. Corrupt zorgt dan weer voor een nieuwe bron van inkomsten en veranderende tacktieken. De huurling vind ik persoonlijk de leukste en zorgt dat je elke beurt weer aardig moet nadenken over je veroveringen. De katapult is dan weer amper een aanvulling te noemen, terwijl de keizerlijke banner een sterk volk zo naar de overwinning kan loodsen.

Aardige uitbreiding, alleen vroeg ik me nog af of soms iemand van alle uitbreidingen een handig overzichtje heeft gemaakt van rassen en speciale krachten?
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 09 jul 2013, 10:51 
Avatar gebruiker
Leuke uitbreiding van een leuk spel. De wereld blijft klein, maar het aantal manieren waarop je haar kunt gebruiken lijkt wel oneindig.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: vr 01 mei 2020, 19:31 
8
Omhoog
 Profiel    
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®