Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 2639 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Space Maze
Categorie: Themaspel
Uitgegeven in: 2011
Uitgever: Wacky Works
Link uitgever: http://www.wackyworks.nl/
Auteur: Michel Baudoin
Illustrator: Michel Baudoin, Arthur Lieberom, Erik Slijpen
6.5
Winkelwagen
Lotana.be
  Geluk 5 / 10   Strategie 8 / 10  
  Speelduur 45 minuten   Leeftijd vanaf 12 jaar   Aantal spelers 2 - 4  
11 Reacties
Beschrijving Kennisbank
In Space Maze probeer je de eerste te zijn die het relikwie uit het doolhof kan halen en terug brengt naar zijn UFO.

Het relikwie zit midden in een doolhof bestaande uit primair gekleurde doorgangen. Elke speler heeft een team van 3 aliens bestaande uit secundaire kleuren. De aliens kunnen alleen door een doorgang bewegen wanneer de combinatie van de 2 primaire kleuren gelijk is aan hun secundaire kleur.

Omdat het doolhof nooit exact zal zijn zoals je wilt zul je het moeten aanpassen. Hiervoor krijg je een aantal actiekaarten die je verschillende opties bieden zoals een bordtegel draaien of verwisselen. Door het gebruik van deze kaarten zullen de spelers het doolhof constant veranderen en uiteindelijk elkaar in de weg gaan zitten. Iedere speelronde bestaat uit 2 fases. Tijdens de actiefase worden de dobbelstenen gegooid. Elke speler pakt om de beurt 1 dobbelsteen om zijn kaarten te gebruiken of om te bewegen over het bord. Als laatste komt de opschoningsfase waarna een nieuwe ronde begint. Degene die als eerste het relikwie te pakken krijgt zal zo snel mogelijk terug gaan naar zijn UFO, maar vanaf dat moment zit iedereen achter hem aan.
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Space Maze van Wacky Works (NL) door Tom Vasel

Phreakyhamster

7

812

za 24 sep 2011, 07:56

NielsZW

Geen ongelezen berichten Space Maze: waarom mag hij door elke deur?!?

michelbaudoin

1

304

vr 09 dec 2011, 20:42

P.T.

Geen ongelezen berichten Bijlage(n) Nox' Spellenzolder - Space Maze

Bastiaan_Nox

0

456

vr 26 sep 2014, 15:34

Bastiaan_Nox

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Space Maze - Reacties (11)
Geplaatst: do 27 okt 2011, 13:19 
Avatar gebruiker
Leuk spel met een heerlijk pest element.
Voor mij gaat het niet zo zeer om het winnen, maar meer om het elkaar dwarszitten.
Dit wetende moet ik mijn tegenstanders dus zorgvuldig kiezen.
ik heb dit soort spellen ooit al eens met het verkeerde publiek gespeeld, en dat was geen prettige ervaring. (bijna slaande ruzie).

het spel opzich, vind ik grappig.
Eerst is het een race naar het midden, maar zodra iemand de relekwie heeft, wordt het een wilde achtervolging. Soms kun je natuurlijk de pech hebben dat je geen goede kaarten hebt, of de goede kaarten niet uit kunt spelen, maar dan pak je gewoon dobbelstenen weg die de andere wellicht kunnen gebruiken.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: ma 31 okt 2011, 13:59 
Avatar gebruiker
Space Maze een mooi zeer degelijk uitgevoerd spel voor de familie met een luchtig thema.
Ieder speelt met zijn eigen ras Alliens en probeert de kroon te stelen en er zo snel mogelijk mee weg te komen. Om door verschillende deuren te komen dienen beide kleur deuren de kleur te vormen waarmee je speelt. Een paarse alien kan alleen door een rode/blauwe deur. Dit vind ik een mooie vondst die mooi past bij een familie spel. De losse tegels van het ruimteschip bieden veel mogelijkheden om een eigen speelbord samen te stellen. Hiermee kan de speelduur ook variabel gemaakt worden. Omdat het speelveld door de actie kaarte steeds veranderd dien je actie kort van te voren te plannen. De dobbelstenen bepalen welke actie kaarten je kunt gebruiken. Dit vond ik het enige min puntje omdat je soms die de ogen gooit om je actie kaarten die je ophand helpt kun uitspelen. Er staat wel korte teksten op de kaarten maar de illustratie zijn ook duidelijk begrijpbaar zonder tekst. Hoewel er 12+ op de doos staat kan mijn zoon van 8 er prima mee uit te voeten.

Waardering is voor een familiespel 7,5
Een mooi product van de nederlandse bodem.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: za 05 nov 2011, 15:09 
Avatar gebruiker
Voor het oog is het een mooi spel en zolang het artefact niet gepakt word is het een leuk spel. Het ogenblik dat het artefact gepakt word is deze voor mij om zeep. Ook de regel dat de persoon met het artefact door elke deur kan, vind ik minder.
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: zo 20 nov 2011, 00:16 
Avatar gebruiker
Ik twijfel tussen een 7 en een 8 laat ik daarmee beginnen. Het spel ziet er werkelijk fantastisch uit. Mooie houten speelstukken, mooie speelkaarten, leuke orginele dobbelstenen wat wil een mens nog meer. Het spel zelf is ook orgineel. Het kiezen van de juiste loopacties waarbij ook in de gaten moet worden gehouden wat de andere spelers kunnen doen. Dit was voor mij gelijk ook wel een moeilijk punt, door alle kleuren op het bord werd het voor mij persoonlijk wel wat druk en verloor ik soms het overzicht.

Toch complimenten voor de beginnende auteur. Als dit een voorteken is van wat nog komen gaat zou ik zeggen ga vooral door!
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: zo 27 nov 2011, 23:12 
Avatar gebruiker
De grootte van de "maze" kan worden aangepast, zodat een snel of een meer uitgebreid spel gespeeld kan worden. De teksten op kaarten zijn Engels, maar de verschillende pictogrammen zijn duidelijk genoeg te interpreteren. Mooi vormgegeven en interessante keuzes na de dobbelsteenworp met wel 16 dobbelstenen (bij 4 spelers). Het spel kan op 2 verschillende manieren eindigen, zodat het avontuur spannend blijft tot het laatst. Goed familiespel.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: zo 04 dec 2011, 12:30 
Leuk spel, leuk omdat er gekke dingen gebeuren kunnen.
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: di 13 dec 2011, 15:48 
Avatar gebruiker
Vooral door het pestelement en door de mogelijkheid om het doolhof groter of kleiner te maken, anders op te bouwen, ...

Een leuke toevoeging aan mijn spellenkast.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  
 
Geplaatst: vr 04 mei 2012, 16:51 
Avatar gebruiker
Ik heb dit spel gewonnen via Bordspelmania en het zelf nog uitgebreid met de mini-uitbreiding 'The Rollercoaster'.

Het spelmateriaal is van hoge kwaliteit en als je het spel eenmaal hebt opgezet ziet het er vrolijk uit door alle kleurtjes. En vrolijk blijf je ook tijdens het spelen, want het spel heeft een zeer hoog pestgehalte (en daar worden wij thuis altijd vrolijk van, aangezien er dan veel gelachen wordt).

Bij het spelen met twee spelers valt met name op dat je veelal niet alle aliens gebuikt. Maximaal twee aliens worden actief gebruikt en de resterende achterblijvende alien wordt dan alleen gebruik om data-spots mee te activeren. Mijn verwachting is dat dit bij drie of vier spelers veel minder gaat worden aangezien het pestgehalte dan nog groter wordt.

De regel dat de alien met de relikwie door alle deuren mag lopen, bevalt tot nu toe nog niet heel goed. De maker van het spel heeft de achterliggende reden van deze regel toegelicht hier op het forum. Ben benieuwd of ik zijn mening deel na een aantal spelletjes. Als dat het geval is, dan zou de waardering nog wel eens naar een 8 toe kunnen gaan....
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: di 07 aug 2012, 19:36 
Avatar gebruiker
Dit is een zeer vermakelijk spel. Doordat er veel invloeden zijn is het niet eenvoudig te winnen. Ik mag het graag spelen.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 14 aug 2012, 17:56 
Avatar gebruiker
Grappig uitgevoerd, maar het kon mij niet erg bekoren. Een beetje een racespel, maar zodra iemand het voorwerp te pakken heeft waar iedereen achteraan zat was het wat mij betreft wel een beetje afgelopen. Ik zal het niet snel nog eens spelen.
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: vr 31 aug 2012, 19:25 
Avatar gebruiker
een keer gespeeld, was wel aardig.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO