Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Zomerspel 2024





Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 4020 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Spicy
Categorie: Kaartspel
Uitgegeven in: 2020
Uitgever: 999 Games
Link uitgever: https://www.999games.nl/
Auteur: Győri Zoltán Gábor
Illustrator: Jimin Kim
6.6

  Geluk 5 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 20 minuten   Leeftijd vanaf 10 jaar   Aantal spelers 2 - 6  
5 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Iedere speler start met 6 'spicy' kaarten en een 'einde wereld kaart' die in een bepaald deel van de kaartenstapel wordt geschoven, afhankelijk van het aantal spelers. De kaarten zijn er in drie soorten: chili, peper en wasabi en in getallen van 1 tot en met 10. Er zijn ook 2 jokerkaarten in het spel. Eén voor de kleur en één voor de getallen.

Alle kaarten die in het spel worden gespeeld, worden gesloten gespeeld. In een beurt kan een speler een gesloten kaart spelen, of een kaart van de kaartenstapel nemen.
Om een gesloten kaart te spelen moet de speler, of een nieuwe gesloten stapel beginnen, of een kaart van dezelfde kleur met een hoger getal spelen op de reeds aanwezige gesloten stapel.
Nieuwe stapels mogen alleen met de kaarten 1 tot en met 3 worden gestart. Zodra een stapel het getal 10 bevat, moet er een 1, 2 of 3 van dezelfde kleur op worden gelegd.
Als een speler een kaart speelt, wordt kenbaar gemaakt welke veronderstelde kaart gespeeld gaat worden. Bluffen kan eenvoudig, aangezien alle kaarten gesloten worden gespeeld. Zodra de kaart is gespeeld, mogen de andere spelers deze speler uitdagen op nummer of kleur. Degene die wint, neemt de gesloten stapel uit het midden en de verliezer neemt 2 nieuwe kaarten van de kaartenstapel en begint een nieuwe gesloten stapel.
Heeft een speler op enig moment geen kaarten meer op handen, dan mag hij één van de drie trofeekaarten nemen ter waarde van 10 punten en vervolgens neemt hij weer 6 kaarten van de kaartenstapel. Het spel eindigt als een speler 2 trofeekaarten heeft verzameld.
Komt de 'einde wereld kaart' uit de stapel tevoorschijn en is er nog geen speler met 2 trofeekaarten, dan volgt een telling. Elke trofeekaart is 10 punten waard en iedere verzamelde spice kaart 1 punt. Alle kaarten nog op handen tellen als minpunten. De speler met de meeste punten wint.
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Bordspelmania

 




Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Bijlage(n) Een pittig kaartje leggen in Spicy

SvAtje

1

800

ma 15 jun 2020, 19:24

Colintebooij

Geen ongelezen berichten Nox' Spellenzolder - Spicy

Bastiaan_Nox

0

130

wo 02 dec 2020, 18:36

Bastiaan_Nox

Geen ongelezen berichten Spicy maar dan gesleeved

roubosga

4

300

wo 09 dec 2020, 18:42

roubosga

Geen ongelezen berichten Bijlage(n) Spicy

xanthie

4

467

zo 24 jan 2021, 12:55

Pura Vida

Geen ongelezen berichten Mijn Oordeel over 5 spellen (45)

luckybastard

0

76

do 27 okt 2022, 14:44

luckybastard

Geen ongelezen berichten Lucky Bastard - Spicy

luckybastard

0

58

vr 11 nov 2022, 04:56

luckybastard

 
Plaats een nieuw onderwerp




Geef waardering Link suggereren

Spicy - Reacties (5)
Geplaatst: ma 25 jan 2021, 21:26 
Avatar gebruiker
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  
 
Geplaatst: di 26 jan 2021, 12:43 
Avatar gebruiker
Pittig kaartspelletje. Lekker bluffen en punten pakken. Gave kaarten ook. Als je het niet te hysterisch wil met iedereen die door elkaar heen de specerijen of getallen roept, laat dan alleen de speler links van de actieve speler uitdagen. Stuk relaxter.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 10 maart 2021, 13:01 
Avatar gebruiker
Een verrassend leuk blufspel met kaarten. Eigenlijk de kaartvariant van Perudo, maar dan leuker. Je komt hier nooit voor een onmogelijke keuze, andermans claim in twijfel trekken is altijd spannend. Tot nu toe een groot succes bij iedereen met wie ik het speelde.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  
 
Geplaatst: ma 25 okt 2021, 12:27 
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 13 sep 2022, 11:20 
Avatar gebruiker
Om te beginnen ziet Spicy er prachtig uit. En tja, het oog wil ook wat. De grappigheid van aan de stapel afmeten wanneer het spel eindigt, is creatief bedacht. En dan het spelletje zelf: dat is gewoon leuk. Bluffen is leuk, natuurlijk vooral als het lukt. En er zijn meerdere mogelijkheden om te bluffen, waardoor je toch denkt een tactiekje uit te kunnen zetten. Het is natuurlijk ook leuk om anderen te betrappen op bluffen. Behalve dat het prettig is om gelijk te hebben, is er ook nog als beloning de stapel kaarten, die uiteindelijk je punten zijn. Dus: leuk spel. Had ik het woord 'leuk' al gebruikt?
7
Omhoog
 Profiel    
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®