Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  




Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 4012 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Trek 12
Categorie: Roll & Write
Uitgegeven in: 2021
Uitgever: Geronimo
Link uitgever: http://geronimogames.com/
Auteur: Bruno Cathala, Corentin Lebrat
Illustrator: Jonathan Aucomte, Olivier Derouetteau
7.0

  Geluk 5 / 10   Strategie 4 / 10  
  Speelduur 30 minuten   Leeftijd vanaf 8 jaar   Aantal spelers 1 - 25  
4 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Beschrijving van de uitgever:
Trek 12 neemt je mee op expeditie in het Himalaya-gebergte, waar je nieuwe trekroutes uitstippelt. Breng het gebied in kaart en ga op verkenning, maar kijk uit op de gevaarlijke paden. Alleen wie beschikt over voldoende koelbloedigheid en gezond verstand om de juiste keuzes te maken, zal een goede reputatie weten op te bouwen. En eeuwige roem verweven als legendarische alpinist!
In Trek 12 kun je kiezen uit drie mogelijke spelvarianten: snelle klim, expeditie en solo.

In de basisvariant ‘snelle klim’ neemt iedere speler een klimkaart om de voortgang van zijn beklimming op te noteren. Iedere ronde worden de twee dobbelstenen geworpen en maakt iedere speler daar naar keuze een resultaat mee. Daarbij kun je individueel kiezen om de twee getallen op te tellen, van elkaar af te trekken, te vermenigvuldigen,of om enkel het hoogst of het laagst gerolde cijfer te gebruiken. Het aantal keer dat je eenzelfde bewerking mag kiezen is beperkt, waardoor je slimme keuzes moet maken bij het invullen.
Punten vallen te verdienen door een rij opeenvolgende getallen te maken (=klimlijnen) of door hetzelfde getal in meerdere aangrenzende velden in te vullen (=klimgebied). Bonuspunten zijn te verdienen voor de langste klimlijn en het grootste klimgebied. Wie losstaande velden heeft of de maximumwaarde van een veld negeert, krijgt strafpunten. De alpinist met de hoogste score, wanneer alle velden zijn ingevuld, wint. Wie de snelle klim onder de knie heeft, kan ook de andere spelvarianten uitproberen.

De variant ‘expeditie’ daagt je uit tot een reeks van 3 beklimmingen: van de voet naar de top van de berg. Bij iedere beklimming kun je reputatiesterren verdienen en enkel wie aan het eind van de derde beklimming de meeste reputatie heeft, wint. Uniek in deze spelvariant is dat je nieuw klimmateriaal en nieuwe expeditieleden kunt verdienen die je helpen bij je volgende klim.

Voor wie alleen wil spelen, is er de ‘solo’-variant. Daarbij neem je het op tegen het spel in de vorm van een uitdagende AI-bergbeklimmer. Deze kopieert altijd jouw keuze en geniet van enkele bijzondere vaardigheden bij de puntentelling.
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Bordspelmania

 




Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Nox' Spellenzolder - Trek 12

Bastiaan_Nox

0

106

za 22 mei 2021, 13:52

Bastiaan_Nox

Geen ongelezen berichten Bijlage(n) Trek 12

Piet

4

531

vr 02 jul 2021, 18:11

Piet

Geen ongelezen berichten De Spellenreporter - Trek 12

De Spellenreporter

0

67

do 27 okt 2022, 16:03

De Spellenreporter

Geen ongelezen berichten Lucky Bastard - Trek12: Himalaya

luckybastard

0

22

wo 21 jun 2023, 16:00

luckybastard

 
Plaats een nieuw onderwerp




Geef waardering Link suggereren

Trek 12 - Reacties (4)
Geplaatst: vr 30 jul 2021, 11:36 
Ik vind dit een hele leuke Roll & Write. Allereerst ziet alles er gewoon fantastisch mooi uit, het thema (bergbeklimmen) is goed uitgewerkt en logisch opgezet. Het voelt echt als een avontuur in een doosje.

Het spel zelf zit ook strak in elkaar, en is toch weer anders dan de andere bekende roll & writes. Het is makkelijk uit te leggen en toch een uitdagende puzzel die je invult om zovele mogelijk punten te halen.
De envelopjes brengen ook weer extra doelen en mogelijkheden met zich mee waardoor de herspeelbaarheid hoog blijft.

Ook als solospeler is dit een goede optie; er zit een speciale solovariant bij waardoor je niet alleen steeds probeert je eigen scores te verbeteren maar ook je tegenstander te verslaan. Ook bij het openen van de enveloppen wordt de solospeler niet vergeten.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 16 feb 2022, 00:23 
Heel eenvoudige Roll and write.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 11 aug 2022, 21:10 
Avatar gebruiker
Een heel andere 'roll and write' dan je waarschijnlijk gewend bent. Door de drie verschillende blokjes en extra enveloppen in de doos is er best wel wat te ontdekken. De bedoeling is dat je die enveloppen pas open maakt na het halen van bepaalde doelen. Als je je daar aan houdt is dat wel een uitdaging.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: zo 06 aug 2023, 16:31 
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®