Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  

Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 2488 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Wingspan
Categorie: Expertspel, Familiespel, Kaartspel
Uitgegeven in: 2019
Uitgever: 999 Games
Link uitgever: http://www.999games.nl
Auteur: Elizabeth Hargrave
Illustrator: Ana Maria Martinez Jaramillo, Natalia Rojas, Beth Sobel
8.2
Winkelwagen
Lotana.be
  Geluk 5 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 55 minuten   Leeftijd vanaf 10 jaar   Aantal spelers 1 - 5  
6 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Spelers kruipen in de rol van ornithologen en proberen de beste leefomstandigheden in het opvangcentrum te creëren voor onze gevederde vrienden. De leefgebieden richten zich op verschillende groeifactoren: voedsel pakken, eieren leggen en nieuwe vogelkaarten trekken. Elke vogel is uniek en breidt in één van zijn leefgebieden een ketting van krachtige combinaties uit.

Zorg dat je de beste combinatie van vogels vormt om aan het eind van het spel de meeste punten te scoren.

Het spel bevat maar liefst 170 unieke vogelkaarten, die in combinatie met de verschillende bonuskaarten en de interactie met de andere spelers voor oneindige variatie zorgen!
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Bijlage(n) Wingspan - Stonemaier Games --> 999 Games

AlliantieAJ

158

5785

zo 17 maart 2019, 22:13

RiderHat

Geen ongelezen berichten Bijna lente, een zwerm vogels strijkt neer

Bart

0

352

zo 17 maart 2019, 18:20

Bart

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Wingspan - Reacties (6)
Geplaatst: za 16 maart 2019, 14:38 
Avatar gebruiker
Weinig en eenduidige spelregels maar met veel diepgang en een prima speeltijd (behalve misschien met 5 spelers). Ook de componenten en artwork zijn fantastisch hoewel de actieblokjes en het scorebord voor de rondedoelen wat uit de toon vallen. Voor het vervangen van die actieblokjes is echter al genoeg leuks te vinden op internet. En, een uitstekende Nederlandse versie!
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 16 maart 2019, 20:12 
Prachtige uitvoering, zeer mooi artwork, fijne componenten en goede research.
De solo mode zit goed in elkaar, de regels zijn helder en simpel met heel wat diepgang.
Mss niet direct een spel voor spelers die graag veel directe interactie hebben. Ik ben ook niet zeker dat het spel beter wordt met meer spelers, maar dat is wel vaker met dit soort spellen.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 16 maart 2019, 20:17 
Leuk spel met uitstekende componenten. Het is vooral een zaak van goeie combo's zoeken. Er is momenteel wel veel hype rond dit spel en dat is volgens mijn bescheiden mening onterecht. Ik heb toch het gevoel dat die combinaties net teveel afhangen van geluk. Verder wordt dit ook geprojecteerd als een familiespel, maar dat vind ik niet helemaal waar. Dit zet ik niet zomaar op tafel als gateaway familie game. Ik heb er zeker lol mee gehad en speel het zo opnieuw, maar het komt niet in mijn collectie. Ik heb ook het gevoel dat ik met dit spel snel op automatische piloot terecht ga komen.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 18 maart 2019, 21:07 
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: wo 20 maart 2019, 13:21 
Avatar gebruiker
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: do 21 maart 2019, 13:21 
Avatar gebruiker
Wingspan brengt twee liefhebberijen van mij samen in één spel: vogels kijken en spelletjes spelen. Ik ben dus niet helemaal objectief misschien. Maar wat hebben ze er toch een mooi spel van gemaakt. Het uitpakken was al een feest. Onze kinderen doken er bovenop en wilden meteen aan de slag.

Maar is het ook een goed spel? Ik vind van wel: ik wil dit spelen en nog eens en nog eens. Wingspan vliegt als een tierelier: nauwelijks wachttijden, snel en eenvoudig met toch heel fijne complexiteit van keuzes. De geluksfactor is aanwezig, zeker, maar dat is onmisbaar om te blijven verrassen. En het belangrijkste voor mij: het spel straalt op de een of andere manier. Het oogt, voelt en speelt enorm sympathiek. Met elke keer die schitterende vogelplaatjes.

Zijn er dan geen minpunten aan dit spel? Jawel, toch ook: het is geen Nederlandse versie van Wingspan, maar een Nederlandse vertaling van Wingspan. En dat is iets heel anders. Ik had het nóg leuker gevonden als ik meer Nederlandse, of in elk geval Europese vogels had teruggezien op de kaarten. Die kans hebben ze bij 999 niet gepakt, terwijl dat in samenwerking met Vogelbescherming of SOVON prima had gekund.

Afijn, dit is natuurlijk gezeur vanaf de zijlijn, niet relevant voor het spel op zich. Ik kan Wingspan blijven spelen. En als dat een keer niet kan, kijk ik met verlangen naar die mooie doos. Het hoogste cijfer dus wat mij betreft. Een voltreffer van 999 (sorry voor de jagersterm) en een aanwinst voor onze spellenkast.
10
Omhoog
 Profiel    
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO