Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  




Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 4009 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
X610Z
Categorie: Kaartspel
Uitgegeven in: 2009
Uitgever: Quantuum Magic B.V.
Link uitgever:
Auteur: Patrick Ruedisueli
Illustrator: Peter Coolen, Erik de Brouwer
5.0

  Geluk 5 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 30 minuten   Leeftijd vanaf 12 jaar   Aantal spelers 2 - 6  
1 Reacties
Beschrijving Kennisbank
We schrijven het jaar 333 na Chaos. Als je in het verleden leeft, dit is het jaar 2345.

Chaos is het gevolg van een uit de hand gelopen technologisch experiment. Een extreem krachtige EMP heeft bijna alle technologie onklaar gemaakt. Onverwacht gevolg was de invloed van deze EMP op materie. In een nanoseconde is alle materie uit elkaar gevallen en heeft zich direct weer teruggevormd. Tijdens de terugvorming heeft een totale DNA-shuffle plaatsgevonden. Binnen enkele dagen is bijna alles gemuteerd in nieuwe levensvormen. Dit is het nieuwe tijdperk, The New Era, het tijdperk na Chaos.

Op de puinhopen van Chaos zijn in de loop der eeuwen nieuwe civilisaties gebouwd. Verschillende intelligente levensvormen hebben zich verenigd in Clans. De meeste Clans leven in het centrum van de nieuwe aarde, waar de levensomstandigheden vriendelijker en gunstiger zijn. Sommige Clans zijn vredelievend en kennisgericht, zoals de inwoners van de stad Arnunnia. Andere Clans zijn uit op veroveren en plunderen, zoals de Piraten en de Red Barbarians. Desondanks heeft het leven in het nieuwe tijdperk een redelijke stabiliteit bereikt. Handel, het ontwikkelen van nieuwe magische krachten en het zoeken naar nieuwe energiebronnen zijn de kernwoorden.

Echter, door een levensbedreigend fenomeen, het gevolg van het neerstorten van een UFO met een buitenaardse levensvorm, moeten de civilisaties het centrum van de nieuwe aarde zo snel mogelijk verlaten. De race voor overleving is begonnen. Tijdens de Grote Vlucht worden oude rekeningen vereffend tussen de diverse Clans. De vraag is: wie is op tijd weg en wie niet? May the Gods have mercy…

X610Z wordt gespeeld door spelers die op basis van de spelkaarten een deck samenstellen. Met deze kaarten kunnen spelers het verloop van het spel beïnvloeden, onder andere door de bewegingen van pionnen op het spelbord te manipuleren. Alle spelkaarten hebben een eigen, specifieke invloed op het verloop van het spel. Door combinaties van spelkaarten te maken en een deck te construeren, kun je strategische decks samenstellen. Het minimum aantal kaarten in je deck is 51 (inclusief Life Base). Er is geen maximum gesteld aan het aantal kaarten in je deck.
Geen artikelen
Links
BGG link: Files
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Spelinzicht

 




Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Trading Card BOARD Game (X610Z)

Wim 999

2

1536

ma 29 okt 2012, 22:13

Eloy

 
Plaats een nieuw onderwerp




Geef waardering Link suggereren

X610Z - Reacties (1)
Geplaatst: ma 22 jul 2013, 12:54 
Avatar gebruiker
Dit spel is wat moeilijk te waarderen. Ik heb het in 2009 aangeschaft en naast het base deck ook enkele boosters erbij gekocht. Het artwork is echt te gek!
Dit spel daarna ook nog eens op een beurs gespeeld met mensen die er echt verstand van hadden, want het valt in het begin niet mee: veel regels, hoe stel je een goed deck samen, hoe werkt het bord (dat trouwens meer een postertje is dan een bord).
Na enkele spelletjes is x610z achterin de kast terecht gekomen en een uitbreiding (new Era) nooit aangeschaft. Misschien moet ik het spel eens een nieuwe kans geven, maar er zijn zoveel spellen die gemakkelijker te spelen zijn.
Voorlopig houd ik het dan ook op een 5.
5
Omhoog
 Profiel    
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®